Δεν είναι αθώα η επίθεση Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ

Συνολικό πολιτικό σχεδιασμό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ, την εκτέλεση του οποίου με καταμερισμό ανέλαβε ο Θ. Πάγκαλος, βλέπει ο Περισσός πίσω από τις συνεχείς επιθέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τις δήθεν σχέσεις του Κόμματος με την υπόθεση της αγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ.

Στο ΚΚΕ δεν πείθονται από τις εξηγήσεις ότι η επίθεση κατά του ΚΚΕ από τον Θ. Πάγκαλο είναι αποτέλεσμα του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Εκτιμούν ότι πρόκειται για κεντρική κατεύθυνση της ηγεσίας, με στόχο να ανακοπεί, εν όψει των ευρωεκλογών αλλά και των βουλευτικών εκλογών, η διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν, επιχειρεί έναν αντιπερισπασμό από την υπόθεση με τις μίζες της Ζήμενς, υπόθεση στην οποία όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής υπάρχει η δημόσια ομολογία του Θ. Τσουκάτου ότι πήρε 1.000.000 μάρκα για να τα καταθέσει στο ταμείο του κόμματος. Επειδή ακριβώς, λένε, το ΠΑΣΟΚ είναι στριμωγμένο αφού έχει δημόσια ομολογηθεί ότι «λαδώθηκε» από τη Ζήμενς επιχειρεί να διαχύσει την ευθύνη και στο ΚΚΕ, ρίχνοντας λάσπη για τις δήθεν οικονομικές σχέσεις του κόμματος με τη «Γερμανός». Θέλουν να περάσουν στον κόσμο την αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι, όλα τα κόμματα τα πιάνουν και είναι βουτηγμένα στη διαφθορά», την ώρα που η θέση του ΚΚΕ είναι «ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι». Και αυτό θέλει να το «λασπώσει» το ΠΑΣΟΚ, λένε στον Περισσό.

Η αντίδραση του ΚΚΕ στις επιθέσεις Πάγκαλου είναι εντονότατη και είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real FM είπε ότι δεν αποκλείεται το κόμμα να προσφύγει ακόμα και στη Δικαιοσύνη για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τόσο του Θ. Πάγκαλου όσο και του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ξεκίνησε την όλη ιστορία.

Τα στελέχη του δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ούτε είχαν ούτε έχουν μετοχές της «Γερμανός», ενώ υπενθυμίζουν ότι το ΚΚΕ ζήτησε και από το επίσημο βήμα της Βουλής τη διερεύνηση της αγοράς της εταιρείας από τον ΟΤΕ. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τονίζουν.


Σχολιάστε εδώ