Γενικεύεται η σύρραξη στον ΠΑΟ μετά τα play off…

Η τετραπλή συμμαχία οικονομικά παντοδύναμων ομίλων, προσώπων και οικογενειών με παράδοση και δεδομένη αφοσίωση στην «πράσινη» ιδεολογία, δημιούργησε την αίσθηση ότι ο ΠΑΟ γύρισε σελίδα και ταυτόχρονα την πλάτη στην κατάρα του διχασμού και της εσωστρέφειας. Αμ δε! Το εγχείρημα της πολυμετοχικής συνύπαρξης δυστυχώς φαίνεται να καταρρέει. Και -ως γνωστόν- ο εμφύλιος είναι ο καταστροφικότερος των πολέμων… Η… εβδομαδιαία παρέμβαση Βγενόπουλου μεγάλωσε τη ρήξη και σωστά επισημάνθηκε ότι ο επιχειρηματίας με τις πολλαπλές δραστηριότητές του εξωθεί στα άκρα την κατάσταση. Προφανώς πιστεύει ότι έτσι κερδίζει στη μάχη των εντυπώσεων, ώστε να ανακόψει την αντίπαλη (;) πλευρά. Στην πλευρά όπου τα έχουν πλέον βρει, προ του κοινού τους «εχθρού», Γιαννακόπουλοι και Βαρδινογιάννηδες. Τις τελευταίες ώρες επανέρχεται και το σενάριο περί ανάληψης της προεδρίας από τον Παύλο, αφού ο Νικόλας Πατέρας, απογοητευμένος από την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτηση. Κάτι που δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση ο Βγενόπουλος. Άλλωστε, μακροπρόθεσμος στόχος του είναι -όπως δείχνουν τα πράγματα- να πάρει πρώτα τον πλήρη έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ. Γι’ αυτό και πιέζει με δηλώσεις που αναφέρονται σε «νικητή Παναθηναϊκό» και ζητάει τώρα επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για ακριβές μεταγραφές, επιπέδου Πιζάρο και βάλε… Ο δρόμος όμως για τον κ. Βγενόπουλο δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι δημόσιες αντιδράσεις του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη γίνονται συχνότερες και αποκαλύπτουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με την πλευρά του Βγενόπουλου, αλλά και τον βαθμό δυσκολίας να περάσει ο έλεγχος της ανώνυμης εταιρείας στον δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση ζημιωμένη θα βγει η ομάδα από τη διαμάχη στους κόλπους της διοίκησης και γι’ αυτό οφείλουν να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Η ανακωχή, που υποτίθεται ότι κήρυξαν λόγω των play off, δεν σημαίνει τίποτα, αφού μετά τις 31 Μαΐου αναμένονται «πολεμικές» εξελίξεις…

Τα φορτώνουν
στον Τενκ Κάτε

Η κόντρα θα κορυφωθεί για τα μάτια του Χενκ Τεν Κάτε. Όσοι υιοθετούν τις θέσεις του «Τζίγγερ» επιθυμούν την απομάκρυνση του ολλανδού τεχνικού, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την απώλεια όλων των στόχων. Η επιχειρηματολογία τους επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο Τεν Κάτε απέτυχε να περάσει στους παίκτες τη φιλοσοφία του και πώς δεν μπόρεσε να επιβάλλει ενότητα στα αποδυτήρια. Κυρίως, όμως, ότι έχασε την αποδοχή των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών, όπως των Ίβανσιτς, Κλέιτον, Μάτος και Χριστοδουλόπουλου.

«Κλειδί» το όνομα
του γηπέδου

Εκεί, που επίσης θα κριθούν πολλά είναι στην κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Ο Βγενόπουλος έχει κερδίσει μέσω της Marfin τον διαγωνισμό για την ονομασία του γηπέδου. Τι θα πράξει με το νέο σπίτι του «τριφυλλιού» εάν μεγαλώσει το χάσμα με τους άλλους μέτοχους; Και πώς θα δεχθούν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος να μπαίνουν οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε ένα γήπεδο που φέρει το όνομα εταιρείας, που ανήκει σε κάποιον που επιχείρησε να τους εκθέσει; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που αρχίζουν να συζητιούνται μεταξύ κορυφαίων στελεχών του «τριφυλλιού» και θα μας απασχολήσουν ακόμα πιο έντονα στο άμεσο μέλλον.


Σχολιάστε εδώ