Ένας μικρός Βοτανικός στην Πεύκη

Και μάλιστα στην Πεύκη, παρά το πολύ μικρό του χώρου (περίπου τέσσερα στρέμματα), η λογική είναι πιο επικίνδυνη, αφού εκεί θα κοπούν πεύκα για να κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο.

Πριν από τρία χρόνια ο ΟΣΚ, στον οποίο ανήκει το οικόπεδο, αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί κλειστό γυμναστήριο.

Ο τότε δήμαρχος το θεώρησε μεγάλη του επιτυχία και τάχθηκε υπέρ των σχεδίων αυτών. Οι μόνοι που αντέδρασαν, και αντιδρούν, ήταν οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού. Όλοι οι άλλοι (κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, φορείς), παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Πάρνηθα και Πεντέλη, δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το έργο εις βάρος του πρασίνου. Μόνο το ΚΚΕ έχει διαχωρίσει τη θέση του, αν και στην αρχή ήταν υπέρ του κλειστού γυμναστηρίου, αλλά όταν είδε τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ηλιακού, τα γύρισε. Ο καινούργιος δήμαρχος προσπάθησε να μεταφέρει το έργο σε άλλο χώρο, ο ΟΣΚ αρνήθηκε και από τότε ο δήμαρχος λέει: «Ό,τι θέλουν οι κάτοικοι της πόλης». Και εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Όλοι αυτοί σαν μια γροθιά αγωνίζονται για να μην ιδιωτικοποιηθεί ένα μέρος του δάσους Μορέλλα και από την άλλη, οι ίδιοι, πρωτοστατούν στο να αφανιστεί, προς όφελος του τσιμέντου, ένας άλλος μικρός αλλά σημαντικός πνεύμονας πρασίνου.

Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η στάση του Συνασπισμού, ενός κόμματος με οικολογικές ευαισθησίες, που, όπως στην περίπτωση του Βοτανικού, θα περίμενε κανείς να αντιδράσει δυναμικά. Και όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά τουναντίον η δημοτική παράταξη που υποστηρίζει, και που στελέχη του συμμετέχουν ενεργά σε αυτή, η Συσπείρωση Πολιτών, πρωτοστατεί στη δημιουργία του γυμναστηρίου και πιέζει αφόρητα τον δήμαρχο να πιέσει και αυτός με τη σειρά του τον ΟΣΚ να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο.

Στο ψευδοδίλλημα, λοιπόν, πράσινο ή κλειστό γυμναστήριο (με χρυσό περιτύλιγμα την άθληση της νεολαίας, τα ναρκωτικά κ.λπ.) δυστυχώς η κοινωνία, έστω με την αδιαφορία της, ψηφίζει τσιμέντο. Και να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε το εξής τραγικό. Σε απόσταση εκατό μέτρων από το οικόπεδο του ΟΣΚ ο Δήμος Πεύκης έχει δύο κλειστά γυμναστήρια, σε όχι καλή κατάσταση, Ας αγωνιστούν δήμος, κάτοικοι και φορείς να διαθέσει η Πολιτεία κονδύλια για τη βελτίωση των δύο αυτών γηπέδων, να χαρακτηριστεί το οικόπεδο του ΟΣΚ χώρος πρασίνου και ας αφήσουν τα δέντρα στη θέση τους.


Σχολιάστε εδώ