Έγιναν – Θα γίνουν

• Τα εγκαίνια του Ξενώνα «SOS ΕΛΙΖΑ», θα κάνει αύριο στις 7 μ.μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η ΕΛΙΖΑ είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό έχει να περιθάλπει κακοποιημένα παιδιά. Ο ξενώνας, που θα εγκαινιαστεί αύριο, βρίσκεται στο Μαρούσι (Δασκάλου Κίτσιου 16) και αποτελεί δωρεά της Ελένης Παπακωνσταντίνου.

• Ημερίδα για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Ρίτσου διοργάνωσε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Το πρόγραμμα των ομιλιών περιελάμβανε τις τοποθετήσεις λογοτεχνών, φιλολόγων και ερευνητών που είχαν στόχο να αποτελέσουν έναν πυρήνα σκέψης, δημιουργικής προσέγγισης και αξιολόγησης του εκτενούς έργου του τιμώμενου ποιητή.

• Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Αντωνακόπουλος και η καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.

• Το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον πρώην υπουργό Νίκο Μάρτη, στο ξενοδοχείο «President» την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7 μ.μ. Για τον Νίκο Μάρτη θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός Κων. Δεσποτόπουλος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χρ. Γούδης, ο δημοσιογράφος Βαγγ. Παπαδόπουλος και ο πολιτικός επιστήμων Γ. Δίελλος.

• Η Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας διοργανώνει αύριο και μεθαύριο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Β. Σοφίας και Μέρλιν 1) εκδήλωση για την 30ή επέτειο της ίδρυσής της. Θέμα της εκδήλωσης «Η εγκληματολογία απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις».

• Το Τεχνολογικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Επιστημονική Εταιρεία Πολεοδομικού και Χωροταξικού Δικαίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων», τη Δευτέρα, στις 18.30, στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).


Σχολιάστε εδώ