άλλες τυπολογίες

• Μετά τη γενική κατακραυγή, το ΕΣΡ πήρε απόφαση να ελέγξει τις τηλεοπτικές εκπομπές που θεωρείται ότι δεν σεβάστηκαν την Έφη Θώδη, εκμεταλλευόμενες το πρόβλημα που είχε. Αναζήτησε όλες τις εκπομπές που έκαναν θέμα τους τη Θώδη και ήδη κάλεσαν το Star για την εκπομπή της Άννας Δρούζα. Χαρακτηριστική είναι η διαφορετική στάση που τήρησε μέσω δηλώσεών του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Την περασμένη Τρίτη μίλησε για τον «σεβασμό» που πρέπει να έχουν οι παρουσιαστές απέναντι στον καλεσμένο τους.
• Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από τη γενική διεύθυνση της Χ. Κ. Τεγόπουλος ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν έντονες διαφωνίες για τις επιχειρηματικές επιλογές της ιδιοκτησίας.
• Ένα ακόμη «διαζύγιο» που δημιουργεί αίσθηση. Η Ζαμπία Ματζουράτου, στέλεχος επί χρόνια του διαφημιστικού ομίλου Ashley, αποχώρησε από τη διεύθυνση του MTV Greek του Β. Ρέστη.
• Δεκτή η προσφυγή του Alter από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, για πρόστιμο 6.927.659 ευρώ που είχε επιβάλει η ΔΟΥ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού, το Πρωτοδικείο με την υπ’ αριθμόν 5498/2009 απόφασή του, έπειτα από προσφυγή του Alter, ακύρωσε τη με αριθμό 571/2003 απόφαση επιβολής προστίμου της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) ΦΑΕΕ Αθηνών.
• Επιμένει ο ΑΝΤ1 να κόψει τις αμοιβές των εργαζομένων στην ενημέρωση για την εργασία της Κυριακής και έναντι αυτών να τους δίνεται ένα επιπλέον ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή του εφιστά την προσοχή του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Γιάννη Μιχελάκη στην καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ζητά να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αντίδραση. Το θέμα απασχόλησε και τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τετάρτη, αλλά οι εργαζόμενοι του καναλιού δεν είχαν ετοιμάσει ψήφισμα για να προταθεί στη γενική συνέλευση.
• Εκτός ραδιοφωνικού μαγκαζίνο του City ο Χρήστος Μαχαίρας. Ο δημοσιογράφος διαφώνησε με τη διεύθυνση του σταθμού για τον χειρισμό της υπόθεσης Βερελή και αποχώρησε από την παρουσίαση του δελτίου. Το συμβόλαιό του λήγει τον Σεπτέμβριο.

• Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί το καταστατικό της Ψηφιακός Πάροχος, της κοινής εταιρείας των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ. Η Ένωση εκτιμά πως θα εξασφαλίσει τη θετική γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προχωράει στο επόμενο βήμα, κάνοντας τα πρώτα σχέδια για τη μετάδοση του ψηφιακού σήματος. Θυμίζουμε πως άδεια παρόχου από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχουν η Ψηφιακός Πάροχος και το MAD TV.

• Με μια σκληρή ανακοίνωση τα δύο πρακτορεία διανομής Τύπου, «Άργος» και «Ευρώπη», απάντησαν στη χθεσινή (Σάββατο) απεργία των εφημεριδοπωλών της Αθήνας. Τα δύο πρακτορεία δηλώνουν πως η απεργία είναι «παράνομη» και «κακόπιστη» και καταγράφουν την ανησυχία τους για τη στάση του σωματείου, μήπως προχωρήσει σε απεργία και την Κυριακή που είναι η ημέρα με τα μεγαλύτερα έσοδα για τον κυριακάτικο Τύπο. Επικαλούνται έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας πως είναι «παράνομη» η απαίτηση του σωματείου «να εισπράττει αμοιβή και επί του ΦΠΑ». «Ο κλάδος σας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον δυτικό ευρωπαϊκό χώρο, εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, οι οποίοι δεν επιλέγονται από τον εργοδότη τους, των οποίων η αμοιβή δεν προσδιορίζεται από συλλογικές ή ατομικές συμφωνίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών» υπογραμμίζουν, θυμίζοντας πως αυτό το προνόμιο το απονέμει ο εκάστοτε υπουργός Τύπου.

• Έκπληξη. Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στους δημοσιογράφους, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, το απόγευμα του χθεσινού Σαββάτου, εν όψει των εκλογών στην Ένωση.
• Εμπορική συνεργασία Nova – ANT1. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Αμαρουσίου, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί με την υπόθεση μεταβίβασης της Forthnet, θα ανεβάσει ξανά στην πλατφόρμα της Nova το κανάλι ΑΝΤ1 Gold, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών από τη δημιουργία του ΑΝΤ1 TV.

• Ευρεία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων ηλεκτρονικών ΜΜΕ και εταιρειών δημοσκοπήσεων αναμένεται την επόμενη εβδομάδα έπειτα από αίτημα του ΣΕΔΕΑ στο ΕΣΡ. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, που δηλώνουν επίσημα πως ανησυχούν για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων των ερευνών μέχρι και τις ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου, ζήτησαν από το ΕΣΡ να αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνάντηση. Ανησυχία εξέφρασαν και τα μέλη της Διακομματικής που συναντήθηκαν την περασμένη Τρίτη με τα μέλη του Συμβουλίου ζητώντας άμεση και ταχύτατη παρέμβαση στα κανάλια που θα καταστρατηγήσουν τον όρο της απαγόρευσης σχολιασμού των αποτελεσμάτων μετά την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Ο προβληματισμός αφορά κυρίως τις συζητήσεις που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς τα πολιτικά κόμματα, με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογές, φοβούνται ότι οι δημοσιογράφοι θα σχολιάζουν με κάποιο τρόπο τις δημοσκοπήσεις που οι ίδιοι γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να μεταδώσουν.
• Αναπροσαρμογή τηλεοπτικών προγραμμάτων από την ερχόμενη εβδομάδα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες τηλεοπτικής ροής πρέπει να χωρέσουν όλες οι υποχρεωτικές μεταδόσεις της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής, θα ισχύσουν οι όροι της προηγούμενης περιόδου, του 2004. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να μεταδώσει τέσσερις τηλεοπτικές συζητήσεις και μια συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα θα δοθούν οι χρόνοι των κομμάτων που κατεβάζουν ψηφοδέλτια αλλά δεν εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή. Ο υποχρεωτικός χρόνος μετάδοσης υπολογίζεται σε ένα δεκάλεπτο.

• Αύξηση εταιρικού κεφαλαίου κατά 22.500 ευρώ για τον εκδοτικό οίκο «Το Πέρασμα Εκδόσεις ΕΠΕ», που έτσι φτάνει συνολικά τα 40.500 ευρώ. Στην εταιρεία, μετά την αύξηση, μετέχουν, με 450 μερίδια ο καθένας, ο Λευτέρης Κουσούλης, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης και ο Παναγιώτης Μπερνίτσας.

• Χωρίς το τηλεοπτικό κανάλι TCM η Nova. Όπως προκύπτει από απάντηση της NetMed, στο www.satleo.gr η συνεργασία του καναλιού με την εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου 2009 και δεν θα ανανεωθεί. Ταυτόχρονα, την 1η Ιουνίου 2009, η Νova εγκαινιάζει την έναρξη, όπως κάθε καλοκαίρι, του κινηματογραφικού Summer Cinema, με ταινίες σε επανάληψη, κατά τα πρότυπα των θερινών σινεμά.
• Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και για την Alpha Δορυφορική τηλεόραση. Το κεφάλαιο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Alpha αυξήθηκε κατά 38.389,12 ευρώ, φτάνοντας τα 43.129.444,16 ευρώ.
• Πολύ δύσκολη ως αδύνατη εμφανίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών τη μετακίνηση των αναλογικών καναλιών για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Οι μελέτες του Πολυτεχνείου έχουν καταδείξει τα προβλήματα και τονίζουν ειδικά τις επικαλύψεις και τις παρεμβολές, όταν θα κλείσει το κέντρο εκπομπής στην Αίγινα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ανεξάρτητος διεθνής οίκος που διενεργεί αυτό το διάστημα έρευνα ειδικά για τις συχνότητες για λογαριασμό άλλου φορέα, επιμένει πως η μετακίνηση των καναλιών μπορεί να γίνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρκεί να χωροθετηθούν συγκεκριμένα πάρκα κεραιών. Γιατί άραγε δυο μελέτες οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα;
• Ένα νέο ενημερωτικό σάιτ, το Newstime.gr βγήκε στον αέρα. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές του (αρχισυντάκτης είναι ο Γιώργος Νικολόπουλος), στόχος είναι να αποτελέσει ένα ελεύθερο δημοσιογραφικό βήμα.

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απένειμε τα βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση την περασμένη Πέμπτη στους δημοσιογράφους: Κώστα Λασκαρέλια, Γιώργο Βλάχο και Δήμο Βερύκιο για την ανάδειξη της υπόθεσης Βατοπεδίου, στην Όλγα Λαοπόδη-Ιωάννου για τα ρεπορτάζ της στον περιοδικό Τύπο, στον Γιώργο Σαρηγιάννη για τη συμβολή του στην ανανέωση του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ στον ημερήσιο Τύπο, στον πρόεδρο-γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργο Ταμπακόπουλο για τη λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού ειδησεογραφικού δελτίου στη χώρα μας και στη Μαρία Χούκλη για την υποδειγματική, πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Μαριέττας Γιαννάκου, μετά την περιπέτεια της υγείας της, και για την αντικειμενικότητα που έχει προσδώσει στα δελτία ειδήσεων. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε, μεταξύ άλλων, και ειδική τιμητική διάκριση μετά θάνατον στον Γιώργο Κοίλιαρη, ενώ τιμήθηκε και η «Ναυτεμπορική» για το www.naftemporiki.gr και την πρωτοπόρο εμφάνισή της, το 1996 στο Internet και για τις προσπάθειές της στην ηλεκτρονική ενημέρωση.
• Την Τετάρτη κυκλοφορούν πλέον οι δωρεάν εβδομαδιαίες εφημερίδες. Μετά την «Athens Voice» που ανακοίνωσε τη μετακίνηση της ημέρας κυκλοφορίας της ακολούθησαν την πολιτική της και οι υπόλοιπες και έτσι όλες, η «Lifo», η «Ελευθεροτυπία Εβδομάδα» και η «FAQ» είναι στο κέντρο της πόλης μεσοβδόμαδα από το μεσημέρι.

• Διαφημιστικό χρόνο συνολικού ύψους 6,25 εκατ. ευρώ θα διαθέσουν οι εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί και η συνδρομητική τηλεόραση για τη διαφήμιση των κομμάτων στις ευρωεκλογές.
Το MEGA θα διαθέσει χρόνο αξίας 1.678.480 ευρώ, ο ANT1 χρόνο αξίας 1.038.933 ευρώ, ο Alpha 854.160 ευρώ, το Star 878.111 ευρώ, το Alter 550.845 ευρώ, ο ΣΚΑΪ 360.000 ευρώ, το Μακεδονία TV 8.272 ευρώ, ο 902 δωρεάν χρόνο αξίας 31.198 ευρώ, οι 3 κρατικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 χρόνο αξίας 600.000 ευρώ και η Nova 250.000 ευρώ.
Εντύπωση πάντως προκαλεί πως δεν υπάρχει αναφορά στο κανάλι της Βουλής και τον χρόνο που θα διαθέσει, αφού πρόκειται για τον κατ’ εξοχήν φορέα κοινοβουλευτικού διαλόγου.

• Αύξηση κατά 30% σημείωσε η on line διαφημιστική δαπάνη στην Ελλάδα φτάνοντας τα 40 εκατ. ευρώ για το 2008. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε ο Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας (IAB Hellas) ανάμεσα στις εταιρείες-μέλη του, δηλαδή τα μεγαλύτερα εγχώρια sites και media shops που διαχειρίζονται online καμπάνιες. Περισσότερα χρήματα (19%) δαπάνησε ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, οι τηλεπικοινωνίες 17%, τα καταναλωτικά προϊόντα 14%, ο τουρισμός και οι μεταφορές από 13% και η αγορά των αυτοκινήτων 8%.

• Στον έλεγχο της Star Investments και τυπικά περνάει το Star Channel. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Νέας Τηλεόρασης (Star Channel) στη νέα εταιρεία συμμετοχών Star Investments. Η μετοχική σύνθεση της Star Investments έχει ως εξής: Dasen Holding Limited 22,04%, Moorefields SA 22,04%, Amnatos SA 16,53%, Blue Dime Holdings 11,95%, Fedilia SA 11,68%, Thelon Trading Limited 7,39%, Hogrid Holdings Limited 4,43%, Νικόλαος Ντάβαρης 1,82%, Απόστολος Δουζένης 1,82% και Πάνος Κυριακόπουλος 0,30%. Η εταιρεία συμμετοχών έχει ακόμη τον πλήρη έλεγχο των ραδιοφωνικών σταθμών Δίεση και Δρόμος, μειοψηφική συμμετοχή στην INFOTE μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Greek Directories Holdings & Directory Services AE, στην οποία κατέχει το 1,13% του μετοχικού κεφαλαίου, και Zarkova Trading Limited, στην οποία κατέχει το 30,625%.

• Ενίσχυση του σαββατιάτικου φύλλου της «Ελευθεροτυπίας». Το περιοδικό «Γεώ» εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το BBC Wildlife και το Lonely Planet, ενώ την εφημερίδα θα συνοδεύει και το περιοδικό κόμικς «9». Σε σχέση με τη φημολογία των ημερών, θυμίζουμε πως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια γέφυρα επικοινωνίας της Μ. Τεγοπούλου με τον Θ. Αλαφούζο και πριν από τη σύγκρουση του 2%, μεταξύ των συνομιλητών ήταν και ο Φ. Μπόμπολας.

• Σαρώνει η… Αλεξίου
Τα τραγούδια της Χ. Αλεξίου βοήθησαν το «Βήμα» έπειτα από καιρό να βρεθεί στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας σε πανελλαδική κλίμακα, φέρνοντας 62.130 καταναλωτές, σε σύγκριση βέβαια με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με συνολικές πωλήσεις 206.740 φύλλων. Δεύτερο το πακέτο των προσφορών του «Θέματος» με 192.180 φύλλα (36.480) και τρίτη η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με το CD του Θάνου Μικρούτσικου πούλησε 165.210 φύλλα (21.820). Η «Καθημερινή» με «Γαστρονόμο» πούλησε 150.290 φύλλα (16.400), ενώ η «Real News» με 103.650 (1.620) κέρδισε τη μάχη με το «Έθνος» που πούλησε 103.100 (-2.360). Στα 80.30 φύλλα ο «Τύπος της Κυριακής» (15.930) και με 32.580 η «Espresso» Πωλήσεις 27.570 για τον «Ριζοσπάστη» και 12.420 (340) για το «Π». Στις αθλητικές, η «SportDay» βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση με 28.440 (-13.300) έναντι 27.040 του «Πρωταθλητή» (-23.960) και 26.880 (-19.220) του «Φωτός». Με 21.530 (-9.490) το Goal News» και με 13.300 (-5.510) η «Εξέδρα».

• Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά η αγωγή (ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ), για καταβολή δεδουλευμένων, που κατέθεσε η δημοσιογράφος του σταθμού Λιάνα Μπουγιουκλάκη. Μετά τις αποκαλύψεις για τους μισθούς και την παραίτηση Τριάντη, οι υπεύθυνοι φοβούνται πως θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σε περίπτωση που χάσει η ΔΗΡΑΠ την υπόθεση (στις αρχές Ιουνίου) και το θέμα πάρει δημοσιότητα. Η Λιάνα Μπουγιουκλάκη όμως δεν φαίνεται να συμβιβάζεται.
• Δύο ενστάσεις για προβεβλημένα πρόσωπα – υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΑ. Η πρώτη για τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο από τον Νάσο Μπράτσο και η δεύτερη για παρουσιάστρια της μεσημεριανής ζώνης.
• Με γνώμονα την επιτυχημένη μέχρι σήμερα θητεία του, διεκδικεί και πάλι την ψήφο των συναδέλφων του για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό ο Χρήστος Αξελός.
• «ΠΟΛΙΤΕΣ» είναι ο τίτλος του περιοδικού των Ενεργών Πολιτών που κάνει πρεμιέρα. Πρόκειται για μηνιαία έκδοση. Εκδότης ο Κώστας Σπανός και διευθυντής ο Δημήτρης Παπαχρήστος. Και -κρατηθείτε- ο Μανώλης Γλέζος, ως σύμβουλος έκδοσης, επιστρέφει στα παλιά, γνώριμα… λημέρια του, τη δημοσιογραφία. Καλή επιτυχία.
• Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τη μάχη του Ιουνίου, με τίτλο «Ευρωεκλογές 2009», εξέδωσε η Ελένη Δ. Σταμπόγλη, και όπως σημειώνει: «Το εγχειρίδιο αυτό εκδόθηκε με μία και μόνον φιλοδοξία. Να συμβάλει -έστω και ελάχιστα- στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές. Ακόμα καλύτερα θα ήταν εάν συμμετείχαν ενεργά οι πολίτες στην προετοιμασία των ευρωεκλογών και τη διεξαγωγή τους».

• Στις 21 Μαΐου συγκαλείται η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού το 2008 ανήλθαν σε 7.369.763 ευρώ, έναντι 21.124.984 ευρώ το 2007. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 67.734.115 ευρώ το 2008, έναντι 65.155.172 ευρώ το 2007.
• Ονομάζεται www.newstime.gr και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα θέματα της βασικής ατζέντας των ΜΜΕ. Δημιουργός του είναι ο Γιώργος Νικολόπουλος, πρώην αρχισυντάκτης των εκπομπών του Παύλου Τσίμα, ενώ στην εταιρεία Newstime Εκδοτική ΕΠΕ συμμετέχουν ακόμη οι, Αδελαΐς Νικολοπούλου, Ελένη Ποταμιάνου και Γιώργος Κουβαράς. Το site παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα, στις 13.00, στον Ιανό.
• Θερμά συλλυπητήρια στον καλό συνάδελφο Θάνο Σιαφάκα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχασε τη μητέρα του.

• Πτώση για τους ενημερωτικούς, άνοδος για τους μουσικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, την περίοδο 30/3-10/5/2009 ο ΣΚΑΪ είναι στην πρώτη θέση με 10,7% (11,7% το προηγούμενο διάστημα), δεύτερος ο Ρυθμός με 8,9% (9,3%) και τρίτος ο Λάμψη με 8,5% (8,6%).
Στην τέταρτη θέση ο Kiss με 7,6% (7,7%) και με 7,3% ο Δίεση (6,3%) πέρασε πέμπτος. Από κοντά με 7,2% ο DJ (6,5%) και με 6,8% ο NovaΣπορ FM (7,6%). Στο 6,7% ο Derti (7,4%), με 6,3% ο RED (5,4%) και με 6,1%, δέκατος ο Μελωδία (7%). Στην κατηγορία των ενημερωτικών σταθμών η ΕΡΑ ΣΠΟΡ υποχώρησε στο 6% (7,5%), ο REAL στο 4,8% (5,7%), ενώ άνοδο σημείωσε ο ΑΝΤ1 με 4,5% (4,2%). Με 3,1% ο ALPHA (2,9%), με 2,5% ο Flash (2,3%), με 2,4% ο City (2,9%), ενώ ποσοστό 2,3% έχουν η ΝΕΤ (2,5%) και ο Sentra (2,7%). Στο 1,1% το Κόκκινο, στο 1% ο 902 και με 0,9% ο Arrena. Στους μουσικούς σταθμούς το MAD έχει 3,6%.


Σχολιάστε εδώ