Yπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Μεθάνων Χρήστο Πάλλη προς τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο, για την ελλιπή λειτουργία που οδηγεί στην ανεπάρκεια και την απαξίωση του Κέντρου Υγείας Γαλατά Τροιζηνίας, αποτελεί η επιστολή που έστειλε τον περασμένο μήνα από τα Μέθανα.

Στην επιστολή διεκτραγωδείται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Το Κέντρο Υγείας Γαλατά εξυπηρετεί τους Δήμους Τροιζηνίας, Πόρου και Μεθάνων, δηλαδή περίπου 15.000 κατοίκους, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται σε 30.000. Ανήκει οργανικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Δυστυχώς, σήμερα, είναι υποστελεχωμένο και υπολειτουργεί. Αυτή η απαξίωση του ΚΥ Γαλατά οδηγεί τους περισσότερους κατοίκους των Δήμων Τροιζηνίας, Πόρου και Μεθάνων στα νοσοκομεία του Πειραιά, αλλά και της Αργολίδας ακόμη και για άμεση ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας είναι:

• Παρότι έχει δέκα οργανικές θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού είναι καλυμμένες μόνον οι πέντε.

• Η θέση του παιδιάτρου, ο οποίος απεβίωσε, δεν έχει ακόμη καλυφθεί.

• Υπάρχει υποστελέχωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Δύο νοσηλεύτριες του ΚΥ βρίσκονται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια λόγω κύησης και μία οργανική θέση του Κέντρου Υγείας καταλαμβάνεται αντικανονικά από νοσηλεύτρια, που έχει τοποθετηθεί αυθαίρετα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ύδρας.

• Οι επισκέπτες ιατροί, οι οποίοι έρχονταν από το Τζάνειο Νοσοκομείο στο ΚΥ παλαιότερα κάθε εβδομάδα και εξυπηρετούσαν τους κατοίκους με ειδικότητες καρδιολόγου, οφθαλμιάτρου, ορθοπαιδικού, οδοντίατρου, γυναικολόγου κ.λπ., σήμερα έρχονται κάθε τρεις και τέσσερις μήνες.

• Δεν βγαίνουν ακτινογραφίες γιατί ενώ υπάρχουν μηχανήματα δεν υπάρχει ακτινολόγος, ούτε φυσιοθεραπευτής, αφού υπάρχει φυσιοθεραπευτήριο αλλά όχι φυσιοθεραπευτής!»

Κατά τ’ άλλα, υπάρχει Κέντρο Υγείας στον Γαλατά. Στα χαρτιά όμως…


Σχολιάστε εδώ