Όταν σε ακολουθεί η γκαντεμιά…

Το διάβημα ήταν τηλεφωνικό, προς τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν και αφορούσε «την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα με τις αεροπορικές παραβιάσεις στο Αιγαίο», εξηγούσε το διπλωματικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

(Κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, που συνέπεσε με την επίσκεψη Ομπάμα, η τουρκική προκλητικότητα είχε κορυφωθεί, αλλά η κ. Μπακογιάννη ξέχασε να το αναφέρει.)

Οπωσδήποτε το πρωτομαγιάτικο τηλεφώνημα δεν έφερε γούρι στον κ. Μπαμπατζάν. Λίγες ώρες αργότερα ο Ερντογάν τον αντικατέστησε με τον καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου, τον «Κίσινγκερ της Τουρκίας».

Τελικά πολύ άτυχο αυτό το κορίτσι

– Προεδρεύει, στη Νέα Υόρκη, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αναγκάζεται να το βάλει στα πόδια από τη Γενική Συνέλευση, όπου ο προεδρεύων της συνεδρίασης θα καλέσει στο βήμα τον Τσερβενκόφσκι προσφωνώντας τον «Πρόεδρο της Μακεδονίας».

– Εξασφαλίζει (ως πρόεδρος του ΟΑΣΕ) δεκάλεπτη συνάντηση με τη Χίλαρι, στην Ουάσινγκτον. Και την υποδέχονται με υβριστική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περί καταπίεσης «τουρκικής και μακεδονικής» μειονότητας από την Ελλάδα.

– Ανακηρύσσεται «φαν» του Ομπάμα στο Στρασβούργο, όταν ο Ομπάμα παύει να είναι «φαν» στην Ευρώπη, με τις συστάσεις του για την ένταξη της Τουρκίας και της εκχώρησης στον Ερντογάν της (περίπου) συνδιοίκησης του ΝΑΤΟ.

– Τρέχει στην Άγκυρα ταυτόχρονα με τον Ομπάμα, «για τη διάσκεψη των πολιτισμών» και ο Ομπάμα εγκωμιάζει τον Ατατούρκ ως σωτήρα της Τουρκίας από την απειλή «ανασύστασης μιας αρχαίας αυτοκρατορίας».

– Ακόμα και φωτογραφία με τον Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη –εν αναμονή της πολυπόθητης συνάντησης του Βαρθολομαίου με τον πλανητάρχη– δεν καταφέρνει να ξορκίσει την κολλητική κακοτυχία.

Ακολουθούν σειρά οι αναποδιές: Η συνάντηση γίνεται διακριτικά σε ξενοδοχείο.

Ο Ομπάμα ζητά για τη Χάλκη ανταλλάγματα για τους Τούρκους στη Θράκη. Και η φωτογραφία του με τον Πατριάρχη κρατείται από τη δημοσιότητα όσο ο Ομπάμα βρίσκεται στην Τουρκία.

Αλλά η «αναδόμηση» του Μπαμπατζάν φαίνεται να δείχνει πως και απλό τηλεφώνημα της υπουργού μας μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σκέψου να την έχουμε και πρωθυπουργό…

Ημερολόγιο


Σχολιάστε εδώ