Τρεις κι ο κούκος!

νΌχι μόνο δεν παρέμεινε στην ψηφοφορία, η ΝΔ αλλά αρνήθηκε και να συζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Τήλου, που αφορά επίσης τον τέως υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη. Εδώ είδαν και έπαθαν με τον σκόπελο της παραπομπής. Θα το ξαναρισκάριζαν; Η κυβέρνηση πάντως έχει εθιστεί στη συμπεριφορά των αποχωρήσεων. Έχει δημιουργήσει και σχολή, καθώς αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά αποχώρηση. Το ίδιο είχε πράξει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στις 24 του περασμένου Οκτωβρίου (μία μέρα πριν είχε παραιτηθεί ο Θόδωρος Ρουσόπουλος) και στις 19 του περασμένου Ιανουαρίου, όταν το θέμα ήταν η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

νΕδώ που τα λέμε, στη συζήτηση αυτή παραβρέθηκαν… τρεις και ο κούκος. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, δεν έδειξαν καμιά διάθεση να υποστηρίξουν ούτε διά της παρουσίας τους την πρόταση του κόμματός τους για τη δεύτερη δικογραφία Παυλίδη. Μετρημένοι στα δάκτυλα οι παρόντες. «Την έχουμε ξαναζήσει τη σκηνή με τα έδρανα της πλειοψηφίας κενά», έλεγε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Τα δικά τους δεν τα βλέπανε; Φάρσα πραγματικά!

νΕλάχιστοι οι βουλευτές από όλα τα κόμματα που παρακολούθησαν και την κρίσιμη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. Το… καλό παράδειγμα έδωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπήκαν στην αίθουσα της ολομέλειας λίγο πριν από τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας. Αν είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν έστω μέρος της συζήτησης, η εικόνα στα έδρανα θα ήταν διαφορετική.

νΑκόμα πιο δραματική η κατάσταση στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Ζήμενς. Ούτε είκοσι δεν ήταν όλοι μαζί. Και καλά για τους νεοδημοκράτες, αλλά για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσαν και τη συζήτηση, ήταν ντροπή. Οι άνθρωποι προφανώς έχουν άλλες, πιο επείγουσες υποχρεώσεις, (πάνε στα κανάλια) αλλά η εικόνα είναι ιδιαίτερα θλιβερή και απαξιωτική. Από τους λίγους μάλιστα που παραβρέθηκαν, κάποιοι δεν έκρυβαν τα… χασμουρητά τους. Προφανώς τους κούρασαν τα απανωτά ξενύχτια, αφού η κυβέρνηση βάλθηκε να στριμώξει όλες τις υποθέσεις μέσα στην ίδια βδομάδα για να πάει στις ευρωεκλογές χωρίς βαρίδια και σε απόσταση ασφαλείας από τη σκανδαλολογία των ημερών. Ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση αυτή δεν πήρε τον λόγο (από τους αρχηγούς έτσι κι αλλιώς τοποθετήθηκε μόνο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ), ενώ μπήκε στην αίθουσα αφού είχε αρχίσει η ψηφοφορία, την ώρα που εκφωνούσαν το όνομά του. Ακίνητος όμως στη θέση του και μάλιστα στα πρώτα έδρανα, στη θέση που συνήθιζε να κάθεται ο Κ. Μητσοτάκης, ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ο Αριστοτέλης Παυλίδης, ο τέως υπουργός που έφτασε το κόμμα του, με την επιμονή του να μην παραιτηθεί, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! Βουλευτές εκτιμούσαν ότι έτσι έδωσε ένα ακόμα μήνυμα στους συναδέλφους του ότι θα βαρεθούνε να τον βλέπουνε.

νΜπορεί να μην ενδιαφέρονταν οι βουλευτές να παρακολουθήσουν την ουσία των συζητήσεων στην ολομέλεια, ήταν όμως στη Βουλή και γέμιζαν ασφυκτικά το καφενείο, το εντευκτήριο και τους διαδρόμους. Με το μαχαίρι έκοβες τον καπνό στο καφενείο. Μάλιστα από τσιγάρο που πετάχτηκε σε καλαθάκι αχρήστων στο εντευκτήριο πήραν φωτιά τα χαρτιά και προκλήθηκε πανικός… Βουλευτές, συνεργάτες, δημοσιογράφοι αλλά και διάφοροι… παρατρεχάμενοι, έκαναν προβλέψεις και έβαζαν στοιχήματα για το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας και τον αριθμό των λευκών στην υπόθεση Παυλίδη…

νΤην ώρα που στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εξεταζόταν νομοσχέδιο της αρμοδιότητας του υπουργείου του χτύπησε το κινητό του κ. Δένδια. Βγήκε έξω από την αίθουσα και όταν επέστρεψε ήταν σαστισμένος, λέγοντας ότι μόλις τον ενημέρωσαν ότι σημειώθηκε διάρρηξη στο γραφείο του εισαγγελέα εφετών που χειρίζεται την υπόθεση Βατοπεδίου. Περίεργη ιστορία. Εκ των υστέρων ειπώθηκε ότι είχε ξεχάσει η καθαρίστρια το συγκεκριμένο γραφείο ξεκλείδωτο…

νΔαιμόνια σπέρνει η Λιάνα Κανέλλη και βάζει… ιδέες στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι όχι μόνο οι κουκουλοφόροι, αλλά και οι κυρίες που έχουν κάνει μπότοξ και άρα αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά τους, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτες! Είπε λοιπόν: «Καταργείτε κάθε μορφή άσκησης ένδικων μέσων. Είμαστε καλά; Οι μισοί από εδώ μέσα έχουν σπουδάσει νομικά. Με αφορμή την κουκούλα θα αφαιρείτε ένδικα μέσα; Θα παίρνετε κάθε αδίκημα με αλλοίωση προσώπου; Θα πρέπει να συλλάβετε όλες τις κυρίες που έχουν κάνει μπότοξ! Όλους τους δικαστές που έχουν αλλοιώσει το πρόσωπό τους γιατί είχαν πεταχτά αυτιά; Θα καταργήσετε κάθε αποκριάτικο μαγαζί από αυτά τα εποχικά; Όποιος θα βγει ντυμένος μπούλα, τελείωσε. Να τρακάρει θα είναι επιβαρυντικό. Να πατήσει τη λωρίδα θα είναι πρόθεση διαφυγής…». Φαντάζεστε να το πάρει στα σοβαρά ο Δένδιας;

νΤο μεσημέρι ήταν η κηδεία του πατέρα του, αλλά το πρωί της ίδιας μέρας ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης είχε το κουράγιο να βρίσκεται στη Βουλή και μάλιστα να τοποθετείται στο υπό συζήτησιν νομοσχέδιο. Και δεν θα γινόταν αντιληπτό αν δεν εξέφραζε τα θερμά του συλληπητήρια από του βήματος ο συνάδελφός του Α. Ροντούλης. Προσέξαμε πάντως πως και την επόμενη ημέρα ο κ. Αϊβαλιώτης ήταν στη Βουλή και μάλιστα πήρε ξανά τον λόγο.

νΩς απόδειξη του ρόλου και της ισχύος της κοινοβουλευτικής διπλωματίας εξέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας την υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης της Βουλής των Ελλήνων για την ίδρυση της Ευρω-Μεσογειακής Ενεργειακής Κοινότητας. Το τόνισε μάλιστα κατά την έναρξη των εργασιών της 7ης Συνάντησης των προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου. Είναι η δεύτερη φορά που η Βουλή των Ελλήνων έχει την ευθύνη της προεδρίας της Πρωτοβουλίας από την περίοδο 2001-2002, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη.


Σχολιάστε εδώ