Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση του υποδιοικητή της Αντιτρομοκρατικής

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τόσο στον χώρο της αμαρτωλής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν εξεπλάγησαν για τη στιγμή της παραίτησης του Φώτη Παπαγεωργίου, που θεωρείται ένας από τους λίγους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Λες και περίμενε χρόνια να τοποθετηθεί σε μια θέση που κανείς ομοιόβαθμός του δεν τοποθετήθηκε ποτέ, για να παίξει το επικίνδυνο χαρτί του: να παραιτηθεί και να βάλει πλώρη για άλλες ιστορίες, πιο ενδιαφέρουσες για αυτόν. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι σύντομα θα τον δούμε υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι προσωπικός φίλος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θεωρείται ο άνθρωπος που τον ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στην ΕΛΑΣ.

Ακούγεται επίσης ότι ενδεχομένως να του ζητήθηκε να δουλέψει πλέον για ξένη μυστική υπηρεσία, όπως έχει γίνει και με μερικούς άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Ο Φώτης Παπαγεωργίου από τότε που ήταν αρχιφύλακας στην πρώην Αστυνομία Πόλεων, βρέθηκε αμέσως μετά το 1981 δίπλα σε έναν πολύ ικανό και γνωστό αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών, τον Κώστα Ρουμελιώτη, ο οποίος και του έμαθε τα κόλπα της δουλειάς τους ενώ τον βοήθησε να μπει στη Σχολή Υπαστυνόμων.

Κάποια στιγμή ο Ρουμελιώτης κυνηγημένος από τη Νέα Δημοκρατία αποστρατεύεται το 1989, ενώ ο Παπαγεωργίου υπηρετεί για λίγο σε συνοικιακά αστυνομικά τμήματα.

Μετά το 1993, που το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές ο Παπαγεωργίου επανέρχεται μετά πολλών επαίνων. Με υπουργούς Δημόσιας Τάξης αρχικά τον Στέλιο Παπαθεμελή και αργότερα τον Σήφη Βαλυράκη δημιουργείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, γνωστή και ως ΔΑΕΕΒ, ενώ ο Παπαγεωργίου αποτελεί πλέον ένα

από τα βασικά της στελέχη,

απολαμβάνοντας και την πλήρη κάλυψη του ΠΑΣΟΚ.

Η κομματική του ταυτότητα, αλλά και οι δυνατές διασυνδέσεις που ξεκινά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, τον επιβάλλουν για τα καλά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ας μην ξεχνάμε ότι μετεκπαιδεύτηκε κατʼ επανάληψη στις ΗΠΑ και στη Βρετανία και ότι παρέμεινε με απαίτηση των Αμερικανών στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι ο άνθρωπός τους.

Αντίθετα, πάνω από δέκα συνάδελφοί του εκδιώκονται από την αμαρτωλή αυτή υπηρεσία, μεταξύ των οποίων και ο Χαράλαμπος Κωστόπουλος, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, στο Αστυνομικό Τμημάτων Εξαρχείων και τελευταία τοποθετήθηκε σύνδεσμος στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του βρετανού Ταξίαρχου Σόντερς από τη 17Ν καταφθάνει στην Ελλάδα ένα τεράστιο κομβόι βρετανών πρακτόρων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο επικεφαλής του κλιμακίου τους στην Ελλάδα, ο Καλαματιανός, με τον οποίο ο Παπαγεωργίου γνωρίζεται πολύ καλά.

Τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 2002, που σκάει η βόμβα της 17 Νοέμβρη στα χέρια του Σάββα Ξηρού, σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Παπαγεωργίου ήταν κουμπάρος στον γάμο του βρετανού αρχιπράκτορα.

Από εκεί και μετά αρχίζει το ξήλωμα της 17 Νοέμβρη.

Ο Παπαγεωργίου, ο Κωστόπουλος και άλλοι αξιωματικοί πραγματοποιούν έρευνες και ανακρίνουν τον Σάββα Ξηρό.

Η τοποθέτηση του Φώτη Παπαγεωργίου στη θέση του υποδιοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άφησε άφωνους πολλούς. Και αυτό γιατί ποτέ υποδιευθυντής δεν ήταν υποδιοικητής, μέχρι πρότινος δε ήταν τοποθετημένος στο τμήμα της λεγόμενης Αλλοδαπής Τρομοκρατίας. Όπως ο ίδιος έλεγε σε φίλους του, ήταν πεταμένος στα άχρηστα… Κάποιοι που τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι πάντα ήθελε να ηγηθεί της υπηρεσίας αυτής. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα, στην περίπτωση που δεν πολιτευθεί, ότι θα τον επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ ή όχι, όταν κερδίσει τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.


Σχολιάστε εδώ