Τιμητική διάκριση

Συνωστισμός στην κατοικία του μεξικανού πρέσβη στην Αθήνα και χωρίς μάσκες στο πρόσωπο για προφύλαξη από τον θανατηφόρο «ιό των χοίρων». Αιτία της μαζικής προσέλευσης, η παρασημοφόρηση του μέχρι πρόσφατα πρέσβη μας στο Μεξικό, Αλέξανδρου Μηλιαρέση, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αετού των Αζτέκων, ανώτατη τιμητική διάκριση που του απένειμε ο Πρόεδρος του Μεξικού Φ. Καλντερόν «για τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση των διμερών σχέσεων». Τα διάσημα του παρασήμου επέδωσε, εκ μέρους του Προέδρου Φ. Καλντερόν, ο πρέσβης Μ. Κοσίο.

Με γενικότερη εκτίμηση στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, ο κ. Μηλιαρέσης αφυπηρέτησε από τη Διπλωματική Υπηρεσία, μετά από 36 χρόνια, έχοντας υπηρετήσει στις πρεσβείες μας στην Κοπεγχάγη, στην Ουάσινγκτον, στο Βερολίνο, στη Βαγδάτη και σε 11 άλλες χώρες. Ως γενικός διευθυντής στο ΥΠΕΞ, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, είχε δώσει νέα ώθηση σε αυτόν τον τομέα, εμβαθύνοντας τη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εξαγωγείς.

Πολιτικοί, πρέσβεις, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο και τα Μέσα Ενημέρωσης έδειξαν διακομματική εκτίμηση στον έμπειρο έλληνα διπλωμάτη. Μεταξύ αυτών οι πρώην υπουργοί Παν. Σκανδαλάκης, Γερ. Αρσένης, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χρ. Σακελλαρίδη, ο Αλέκος Φασιανός και ο Μανώλης Μητσιάς, ο σκιτσογράφος ΚΥΡ, οι Μ. Μάτσας, Xρυσ. Ρουτζούνη της Κappa Research, Ξεν. Κούρτογλου της Focus Bari, Τζένη Μήτση, εκδότρια της «Βραδυνής», ο εφοπλιστής Ευαγ. Τζανετάτος, οι Ελ. Σαμαράκη, Μαρ. Ελευθερουδάκη, Κατ. Λαλαούνη, Μαρ. Μεγαπάνου, Μαρ.Φυλακτοπούλου, ο πρέσβης Κυρ. Ροδουσάκης, ξένοι πρέσβεις κ.ά.


Σχολιάστε εδώ