Στόχος το διψήφιο ποσοστό για το ΚΚΕ

Με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου (δημοσιεύεται στο τέλος του κειμένου) από την Α. Παπαρήγα, το ΚΚΕ μπαίνει με αισιοδοξία στην τελική μάχη των ευρωεκλογών με στόχο τη διατήρηση τόσο των τριών ευρωβουλευτών που ήδη διαθέτει όσο και της τρίτης θέσης, η οποία μέχρι πριν από λίγο δημοσκοπικά απειλούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΚΚΕ «καπαρώνει» την τρίτη θέση και στον Περισσό κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες ευρωεκλογές (στις προηγούμενες το ΚΚΕ είχε 9,5%).

Για το ΚΚΕ η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου αντιστοιχεί στις πολιτικές θέσεις του κόμματος, όπως επίσης στην κοινωνική, ηλικιακή και φυλετική σύνθεση αλλά και στην πολιτική συνεργασιών και συμμαχιών του κόμματος. Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν τέσσερις συνεργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, στελέχη του εργατικού και αγροτικού κινήματος καθώς και στελέχη των αυτοαπασχολούμενων, του γυναικείου και του νεολαιίστικου κινήματος.

Στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ ζητάει να τιμωρηθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θεωρεί καταστροφική για τη χώρα μας, και έτσι στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα θα κυριαρχήσει η αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ. Ο Περισσός θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων κομμάτων, τονίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει επί της ουσίας την ΕΕ, θυμίζοντας ότι ήταν το μόνο κόμμα που το 1991 καταψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Έχοντας επίγνωση ότι οι ευρωεκλογές γίνονται στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κατά το οποίο αρκετοί ψηφοφόροι θα προτιμήσουν να εκδράμουν παρά να ψηφίσουν, στο ΚΚΕ τονίζουν ότι η αποχή δεν ασκεί καμία πίεση στα κόμματα εξουσίας, τα οποία την προτιμούν από την ψήφο καταδίκης τους.

Το ΚΚΕ ζητάει ψήφο καταδίκης όχι μόνο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων, αφού θεωρεί ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αυτά «παίζουν το παιχνίδι του συστήματος». Για τον ΛΑΟΣ τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι είναι έτοιμος να βάλει στη ζυγαριά ανταλλάγματα παίζοντας το παιχνίδι του εκβιασμού, ανάλογα με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα τον έχει ανάγκη, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν ότι είναι κόμμα «παντός καιρού» και καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να συμβιβάσει το κεφάλαιο με τους εργάτες. Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις, στον Περισσό βλέπουν ότι στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Οικολόγοι, παίρνοντας ψήφους που εν δυνάμει θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο ΚΚΕ. Έτσι στην κριτική τους περιλαμβάνουν πλέον και τους Οικολόγους, για τους οποίους λένε ότι αναθέτουν στα μονοπώλια τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».

Στο ψηφοδέλτιο επικεφαλής είναι ο νυν ευρωβουλευτής Θ. Παφίλης και ακολουθεί ο επίσης ευρωβουλευτής Γ. Τούσσας. Στην τρίτη και κατά τα φαινόμενα εκλόγιμη θέση ο επί των διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Μ. Αγγουράκης και ακολουθούν ο κοινωνιολόγος Μ. Συντυχάκης, η αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία Λ. Μεθωνιού, ο μετανάστης στη Δανία Π. Απέργης, ο αγροτοσυνδικαλιστής Γ. Γκικόπουλος, η μετανάστρια στη Γερμανία Α. Γρηγοριάδου, ο δικηγόρος Α. Κατσάς, ο αγρότης Ρ. Μαρούδας, ο αυτοαπασχολούμενος μέλος της συντονιστικής επιτροπής ΕΒΕ Μ. Μαυροθαλασσίτης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Π. Μολυβδάς, η τραπεζοϋπάλληλος Α. Μπαλού, η εκ της ΚΝΕ προερχόμενη Χ. Παναγιωτακοπούλου, ο υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλος, ο γραμματέας της ΚΝΕ Αθήνας Π. Παπαγεωργόπουλος, ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος, ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γ. Τασιούλας, ο πρώην βουλευτής Α. Τζέκης, η ιδιωτική υπάλληλος Φ. Τρελλή, ο πανεπιστημιακός Γ. Μαργαρίτης. Στην τελευταία θέση –τιμητική όπως αποκαλείται– ο νυν ευρωβουλευτής Κ. Δρούτσας, ο οποίος είχε πάρει τη θέση της Δ. Μανωλάκου, η οποία μετακόμισε στην ελληνική Βουλή.


Σχολιάστε εδώ