Στις… σκαλωσιές

= Θετικά σχόλια συγκέντρωσε το μνημόνιο της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη – Πετραλιά, που μαζί με τους επικεφαλής της ΚΕΔΚΕ ανακοίνωσε 20.000 τοποθετήσεις ανέργων, για τρία χρόνια, σε υπηρεσίες των δήμων. Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που υπουργός Απασχόλησης, όπως και διοικητής του ΟΑΕΔ (ο Γ. Βερναδάκης), επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ. Ίσως γι’ αυτό ήταν ιδιαιτέρως θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν στους επισκέπτες οι κ. Ν. Κακλαμάνης, Π. Κουκουλόπουλος και Λ. Παπαγεωργόπουλος.

= Και τυπικά ανέλαβε την Πέμπτη τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ ο συνδικαλιστής Γ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση). Ο προκάτοχός του Αλ. Καλύβης βάζει πλώρη για κομματικά καθήκοντα, θα παραμείνει όμως για εύλογο χρονικό διάστημα στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Δικαιολογημένη η συγκίνηση του κ. Καλύβη και δικαίως αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε από το 2000. Αντιπαράθεση με απόψεις όχι προσωπική.

= Αναταραχή -και δικαίως- προκάλεσε στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ ο χαρακτηρισμός του Φιλ. Ταυρή ως αντιπροέδρου της παράταξης. Επανορθώνουμε. Οι μέρες είναι «πονηρές» καθώς ο πρόεδρος Κ. Πουπάκης οδεύει πιθανότατα προς την Ευρωβουλή και τέτοια λάθη μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως.

= Για Καλαμάτα ξεκίνησαν την Πέμπτη το πρωί μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με αρκετούς συναδέλφους του εργατικού ρεπορτάζ. Κοντά 30 (από τα 45) μέλη παρευρέθησαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης, που καθόρισε και σχέδιο δράσης αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Σίγουρα θα είναι ενδιαφέροντα τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο ΙΚΑ που πραγματοποίησε το συνέδριό της στην περιφέρεια.

= Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Μαμμωνάς εμφανίζεται πεπεισμένος ότι από την 1η Ιουλίου, περίπου 7 εκατ. πολίτες θα έχουν προμηθευτεί τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Ο «μαγικός αριθμός» είναι προαπαιτούμενο για κάθε συναλλαγή και ο κ. Μαμμωνάς επιμένει ότι «είναι προγραμματισμένο και σίγουρο ότι θα αποδοθεί εγκαίρως σε κάθε εργαζόμενο, ασφαλισμένο, συνταξιούχο». Καλού – κακού για ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο 11131.

= Καμιά σχέση ο έλεγχος σε φαρμακευτικές και εργαστηριακές δαπάνες που επιχειρεί το υπουργείο Απασχόλησης με ευθύνη του υφυπουργού Γ. Κοντογιάννη, με τις ιατρικές εξετάσεις που «κόπηκαν» από το υπουργείο Υγείας. Μάλλον δημιούργησε αμηχανία η πρωτοβουλία του «συγγενούς» υπουργείου που θυμίζει το «πονάει χέρι, κόβει χέρι».

= Ντροπή! Οι 6.500 καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων παραμένουν απλήρωτες επί 6 μήνες, όσο και αν τρέχουν οι πρόεδροι ΕΚΑ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Στ. Σαλαφάκου και Μετ. Στεκουλέα, με στήριξη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ως συνήθως, για τους αρμοδίους «φταίει η γραφειοκρατία». Αν κάποιος μπορούσε να τους στερήσει τα έσοδά τους, όπως ανεύθυνα πράττουν οι ίδιοι, ίσως τότε καταλάβαιναν τι σημαίνει να δουλεύεις και να μην μπορείς να ζήσεις με αυτά που κερδίζεις με τον ιδρώτα σου. Και πάλι, μικρή η τιμωρία.

= Κοινωνικές εκρήξεις προβλέπουν τα ευρωπαϊκά κέντρα που επιμένουν στην αφαίμαξη των πολιτών. Και μόνο η πιθανότητα για πάγωμα των αποδοχών και το 2010 στον δημόσιο τομέα έχει προκαλέσει οργή στους δημοσίους υπαλλήλους. Στην ΑΔΕΔΥ συνδικαλιστές όλων των αποχρώσεων μιλούν για εξόντωση – μετά την εξαθλίωση που έχει επιφέρει η πολύχρονη πολιτική λιτότητας. Περιττό να ειπωθεί ότι καλοπερνούν όσοι την αποφάσισαν και στο παρελθόν και τώρα.


Σχολιάστε εδώ