στα Ενδότερα των ομάδων

=Γη και ουρανό κίνησαν τις τελευταίες ημέρες όσοι επιθυμούσαν την παραμονή του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Μέχρι και τον Παναθηναϊκό έβαλαν στο κόλπο για τον ισπανό τεχνικό.

=Με εισήγηση από τον… Πειραιά συζήτησαν οι «πράσινοι» την προοπτική να κάνουν πρόταση στον Βαλβέρδε για να φθείρουν τον Σωκράτη Κόκκαλη. Μόνον που είδαν το… τυράκι, αλλά δεν αντιλήφθηκαν τη φάκα.

=Διότι όλο το σκηνικό είχε έναν στόχο: Να ευαισθητοποιηθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης και να κρατήσει τον ισπανό προπονητή στο Λιμάνι. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπήρξε και απίστευτη μεθοδολογία για να αυξηθεί η δυσφορία του Κόκκαλη για τον Βαλβέρδε.

=Υπήρξαν πρωτοσέλιδα εφημερίδων που προκάλεσαν… εγκεφαλικά στην πλατεία Αλεξάνδρας, καθώς θεώρησαν ότι «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ερνέστο». Προφανώς, ξέρουν καλά τις αντιδράσεις του Κόκκαλη.

=Μιλάμε για ασύλληπτο παρασκήνιο με πολλές παραμέτρους και επίπεδα. Διότι όσοι ήθελαν αλλαγή προπονητή είχαν και διαφορετικό εκλεκτό.

=Για παράδειγμα, όσοι κρατούν ανοικτή γραμμή με τον Βασίλη Γκαγκάτση θεωρούσαν φαβορί τον Φατίχ Τερίμ. Όμως, απέφευγαν να υπερθεματίσουν της συγκεκριμένης επιλογής για να μην «κάψουν» τον Τούρκο.

=Από την άλλη, όσοι ήθελαν να περιορίσουν την επιρροή του Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό προσπάθησαν να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες πρόσληψης του Τερίμ. Κάτι ανάλογο έκαναν και όσοι δεν επιθυμούσαν τον Κετσπάγια.

=Επί της ουσίας, δηλαδή, υπήρξαν ολόκληρες στρατηγικές και απίστευτες κινήσεις και ζυμώσεις για το θέμα του προπονητή στην ομάδα του Πειραιά. Με τον Βαλβέρδε να μην μπορεί να παρακολουθήσει τους συλλογισμούς, που προσπαθούσαν να του περάσουν όσοι επικοινωνούσαν μαζί του.

=Διότι επιχείρησαν να βάλουν και τον Ισπανό στα διάφορα παιχνιδάκια. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν κατέστη δυνατόν, καθώς ο Βαλβέρδε μιλάει με ελάχιστους στην Ελλάδα.

=Αλλά βρήκαν πρόσφορο έδαφος στον Ιμπάνιεθ. Ο ισπανός ατζέντης κάνει τα δικά του κόλπα και φρόντισε να δώσει αρκετή… τροφή, καθώς τον ενδιαφέρει η ελληνική αγορά.

=Κυρίως όμως δεν ξεχνάει ότι πέρσι έφαγε τα… μούτρα του όταν προσπάθησε να κάνει και μεταγραφή ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό. Κι επειδή το ίδιο θα συνέβαινε και φέτος, ο ατζέντης του Βαλβέρδε φρόντισε να αξιοποιήσει το… βήμα που του πρόσφεραν όσοι ήθελαν να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια.

=Στον Πειραιά, πάντως, υποστηρίζουν ότι εάν είχε χάσει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο από την ΑΕΚ, ο Βαλβέρδε θα έλεγε «αντίο» από το ίδιο βράδυ. Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο τελικός, δεν ήταν εύκολο για τον Κόκκαλη να διώξει τον προπονητή που γύρισε ματς από 0-2 και, μάλιστα, κόντρα στον Μπάγεβιτς.

=Ούτε, βέβαια, τον προπονητή που κατάφερε να αντέξει ένα ημίχρονο στην παράταση με δύο παίκτες λιγότερους. Οπότε απόλυτα φυσιολογικά εξελίχθηκε η υπόθεση σε… σίριαλ.

=Μην ξεχνάμε ότι είναι κι η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έζησε μία φορά απονομή με αποδοκιμασίες ο Κόκκκαλης και δεν αντέχει να βιώσει τα ίδια για δεύτερη φορά.

=Τότε ήταν ο Ριβάλντο, τώρα ο Βαλβέρδε. Στην πρώτη περίπτωση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού χρεώθηκε προσωπικά την απώλεια του Βραζιλιάνου και δεν θέλει να συμβούν τα ίδια με τον ισπανό προπονητή.

=Γιʼ αυτό και απέφυγε να πάρει ο ίδιος θέση στο θέμα και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ώστε την όποια απόφαση να τη λάβουν όλοι μαζί (και όσοι έχουν προσβάσεις στους οπαδούς) για να αποτραπεί κάθε περίπτωση αποδοκιμασίας.

=Πρόβλημα με τους προπονητές υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Ο Τεν Κάτε έχει τη στήριξη του Πατέρα, αλλά όχι του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

=Στην ΑΕΚ, άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες γκρίνιες για τον Μπάγεβιτς με αφορμή την απώλεια του Κυπέλλου. Υπάρχουν μέτοχοι που παραμένουν στο ΔΣ της ΠΑΕ και θεωρούν ότι με διαφορετικούς χειρισμούς του έμπειρου τεχνικού η «Ένωση» θα κατακτούσε το Κύπελλο.

=Εκείνοι που είναι βέβαιοι ότι «μόνον ο Μπάγεβιτς μπορούσε να χάσει αυτόν τον τελικό» διατηρούν την ιδιότητα του μέτοχου στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, αλλά βρίσκονται πλέον εκτός συμβουλίου. Κάτι είναι και αυτό για την… επιφανειακή ηρεμία του «Ντούσκο».

=Μόνον ο Ζαγοράκης έχει ήσυχο το κεφάλι του με τον Σάντος. Γιʼ αυτό θα κρατήσει τον Πορτογάλο, ανεξάρτητα από την έκβαση των πλέι οφ.

=Όπως ήρθαν τα πράγματα, ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης στοχεύει πλέον στην 3η θέση της τελικής κατάταξης. Διότι όποιος τη λάβει, αποκτά αυτόματα τα πλεονεκτήματα που θεωρητικά είχε έως την περασμένη Τετάρτη, η κάτοχος του Κυπέλλου ή ο φιναλίστ του τελικού, δηλαδή, η ΑΕΚ.

=Το σοβαρότερο των πλεονεκτημάτων αφορά στην έναρξη της προετοιμασίας και των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων που είναι προγραμματισμένες πολύ αργότερα από τους υπόλοιπους εκπροσώπους στις διεθνείς διοργανώσεις. Διότι ο 2ος των πλέι οφ και κατʼ επέκταση 3ος της τελικής βαθμολογίας, θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών κυπέλλων, στα τέλη Αυγούστου.

=Χρειάζεται αστείρευτη τόλμη για να προχωρήσει κάποιος στην κίνηση που έκανε την περασμένη Κυριακή, στο Βερολίνο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος προς τον ισπανό διαιτητή του τελικού, Αρτεάγκα. Μόνον ένας άνθρωπος με την ευθύτητα και τον αυθορμητισμό του κ. Γιαννακόπουλου θα προχωρούσε σε τόσο ξεκάθαρο δείγμα της δυσφορίας του για τις ενέργειες του ανθρώπου που υποτίθεται ότι ορίστηκε για να απονείμει δικαιοσύνη.

=Όπως επίσης απαιτείται μεγαλείο ψυχής για να αναγνωρίσει κάποιος το λανθασμένο της συμπεριφοράς του. Και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έδειξε ότι διαθέτει και τα δύο, διότι και αντέδρασε για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, και μετάνιωσε αργότερα, χαρακτηρίζοντας «υπερβολική» την ενέργειά του προς τον ισπανό διαιτητή.

=Επιμένουν αρκετοί ότι τελικά θα αγωνιστεί ο Τζιμπούρ στα πλέι οφ. Το λένε επειδή ξέρουν ότι ο Μπάγεβιτς στοχεύει πλέον στην 3η θέση όπως και ο Σάντος και για να μη χρεωθεί αυτός επικείμενη αποτυχία της ΑΕΚ θα ρίξει στα βαθιά όλους τους παίκτες.

=Αρκετοί από τους «κιτρινόμαυρους», όμως, έχουν ήδη το μυαλό τους σε άλλες πολιτείες. Κι αυτό θα είναι το σοβαρότερο πρόβλημα για την ΑΕΚ.

=Εκτός και αν καταφέρει ο Μπάγεβιτς να κάνει εκείνο, στο οποίο απέτυχε πέρσι ο Κωστένογλου: Να πείσει τους παίκτες να τα δώσουν όλα για κάτι που έως προχθές θεωρούσαν δεδομένο.


Σχολιάστε εδώ