Ο Λεώνης έσπειρε, αλλά η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού δεν θέρισε…

Στη μετοχή του μακεδόνα τεχνικού, που ήρθε στο «τριφύλλι» ύστερα από συστάσεις του συμπατριώτη του, μπασκεμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη, επένδυσαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ οι Θανάσης Γιαννακόπουλος (τα δύο εκατ. ευρώ) και Αλέξανδρος Έλληνας (500.000 ευρώ). Ο Λεώνης αφενός, έκτισε ανορθόδοξα την «πράσινη» ομάδα, ποντάροντας σε κεντρικούς (μπλοκέρ) και όχι περιφερειακούς (ακραίους), αφετέρου έβαλε πάνω από όλα το υπέρμετρο «εγώ», απομακρύνοντας τον Χρύσανθο Κυριαζή στα τέλη Ιανουαρίου και στερώντας την ομάδα του από μία επιπλέον λύση.

Ο Λεώνης μπορεί να έσπειρε ανέμους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός θέρισε θύελλες. Η ομάδα του, που στηρίχθηκε στον εξής έναν παίκτη, τον κολομβιανό διαγώνιο (επιθετικό) Λίμπερμαν Αγκάμεζ με αποτέλεσμα να πορεύεται ανάλογα με τα κέφια του, απώλεσε και τους τέσσερις τίτλους που διεκδίκησε.

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και στο βόλεϊ. Και στην εκκίνηση της σεζόν χαιρέτησε με το «καλημέρα» το Σούπερ Καπ (έχασε από τον Ηρακλή με 3-2), ενώ στην εποχή του… θέρους έμεινε από καύσιμα. Γιʼ αυτό έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας Ανδρών από τη ρωσική Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ (3-1), στον τελικό του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό (3-2) και στους τελικούς του πρωταθλήματος, επίσης από τους «ερυθρόλευκους», με 3-1 νίκες.

«Την ευθύνη για το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού τη φέρω εγώ. Παίρνω την ευθύνη και για τις επιλογές αλλά και το αγωνιστικό πρόσωπο, καθʼ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τους τελικούς», ομολόγησε ο Λεώνης, αλλά το μάρμαρο το πλήρωσαν άλλοι. Κυρίως οι Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αλέξανδρος Έλληνας και οι φίλοι της ομάδας, που περίμεναν θαύματα από τον μακεδόνα τεχνικό.


Σχολιάστε εδώ