Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία

Τις προτάσεις του για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία κατέθεσε υπό μορφή ερωτήσεως στη Βουλή το σύνολο των βουλευτών του ΚΚΕ.
Στις προτάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι εξής:
Το ΚΚΕ διεκδικεί ένα Ενιαίο Καθολικό Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, κεντρικά σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στο πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο, τριτοβάθμιο επίπεδο και στην επείγουσα ιατρική, που να καλύπτει πλήρως όλους, Έλληνες και μετανάστες, ανεξάρτητα από εισόδημα, εργασιακή σχέση, εργαζόμενο ή άνεργο.
Κριτήριο αυτού του Συστήματος Υγείας είναι η πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, το ΚΚΕ ζητά:
• Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Πέντε χρόνια λιγότερο για τα βαρέα – ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο σύνταξης των εργαζομένων, με προοπτική κατάργησής τους. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
• Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας – ασφάλισης. Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή σε 9.000 μέρες εργασίας.


Σχολιάστε εδώ