ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ALPHA

Μιλώντας για την κακή οικονομική κατάσταση, ο Ρικ Σπίνερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων «αναδιαρθρώσεων» το επόμενο διάστημα, βάζοντας τον παράγοντα του κόστους σε όλες τις αξιολογήσεις και τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας, είτε για την ανανέωση συνεργασιών είτε για νέα προγράμματα. Και ενώ στην Κάντζα προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τα όσα είπε ή δεν είπε ο διευθύνων σύμβουλος, στα ψιλά πέρασε η πρόσληψη της νέας διευθύντριας προσωπικού.

Ήδη ορισμένοι στο κανάλι επισημαίνουν πως η νέα διευθύντρια έχει δυο «πετυχημένες» θητείες, αρχικά στον

ΟΤΕ, και στη συνέχεια στα Ελληνικά Πετρέλαια, όπου εφάρμοσε δυο μεγάλα προγράμματα εθελούσιας εξόδου προσωπικού.

Και ενώ γύρω από τον Alpha εξελίσσεται η σκληρή διαπραγμάτευση για τους όρους συνεργασίας μεταξύ των δυο μετόχων του Alpha, του RTL group αφενός και του Δημήτρη Κοντομηνά αφετέρου, ο Ρικ Σπίνερ έστειλε το δικό του προσωπικό μήνυμα: «Μου αρέσει η Ελλάδα… Γιόρτασα με τη γυναίκα μου την 37η επέτειο του γάμου μας στην Κέρκυρα στις 26 Απριλίου… Έχω απεριόριστο συμβόλαιο… Είμαι εδώ… Ρωτήστε τους μετόχους για τις αλλαγές». Οι φράσεις του προσεχτικά διατυπωμένες δεν άφησαν περιθώρια για παρανοήσεις. Όταν ρωτήθηκε ευθέως για τις σχέσεις του με τον Δ. Κοντομηνά, απάντησε πως είναι ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος, πρέπει να τον ακούς και να τον σέβεσαι. Σε ό,τι αφορά το κανάλι, η στρατηγική του ήταν επίσης σαφής: «Ενημέρωση μόνο μέσα από το δελτίο»!

Η φράση που χρησιμοποίησε για την ενημέρωση που θα έχει το κανάλι την περίοδο των ευρωεκλογών τα λέει όλα: «Θα δούμε ποια είναι η υποχρέωσή μας». Στην ψυχαγωγία, εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης, φαίνεται πως υπάρχει αναπροσαρμογή σχεδίων, καθώς προωθούνται μόνο ελαφρά σόου, χαμηλού κόστους, αλλά προσεγμένης παραγωγής, σύμφωνα με τα δικά του λόγια.

Η διοίκηση είναι ευχαριστημένη από τον Λάκη Λαζόπουλο, που τον θέλει για την επόμενη σεζόν, από την Ελένη Μενεγάκη και από τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Κανένα άλλο πρόσωπο δεν ανέφερε ο Ρ. Σπίνερ, αποφεύγοντας προσεκτικά να απαντήσει για τις συζητήσεις που γίνονται.

«Η χώρα του περίπου»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha παραδέχθηκε ότι εξεπλάγη με το καθεστώς που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας. Δεν το περίμενε, είπε, και κατανόησε πολύ καλά τη φράση που του είχε πει έλληνας σύμβουλος το πρώτο διάστημα: «Η Ελλάδα είναι η χώρα του περίπου». «Τότε δεν το κατάλαβα», υπογράμμισε, αλλά μόλις συνειδητοποίησα τι γινόταν με τις άδειες και το προσωρινό καθεστώς, κατάλαβα πολύ καλά τι ήθελε να μου πει».

Έρχεται ο νέος μάνατζερ για τον Alpha;

Και ενώ ο Ρικ Σπίνερ έστειλε το μήνυμα ότι η δουλειά του στην Ελλάδα είναι «πρόκληση» και του αρέσει πολύ, στην Κάντζα αναμένουν τον νέο μάνατζερ από την Κροατία.

Ο Γερμανός Christoph Mainusch, στέλεχος του RTL group, 48 ετών, ανέλαβε το RTL της Κροατίας το 2004 και σύμφωνα με πληροφορίες προαλείφεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha. Μια ματιά στο προφίλ του κρατικού καναλιού είναι αποκαλυπτική για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι Γερμανοί και στην Ελλάδα. Το κανάλι της Κροατίας ως το 2004 λεγόταν Nova.

Σήμερα στο πρόγραμμά του έχει 8 κροάτικες παραγωγές, ανάμεσά τους και το δελτίο ειδήσεων. Τα άλλα είναι ριάλιτι, σόου και εκπομπές, συν 28 παραγωγές, κυρίως αμερικάνικες. Ανάμεσά τους υπάρχουν δύο ή τρεις γερμανικές. Στις σειρές βρίσκουμε τίτλους όπως το «Mentalist», «The Nanny», «Step by step», «CSI NY», «Miami», «Weeds», «Cold Case». Από τις σειρές μόνο μία είναι κροάτικης παραγωγής. Στην αγορά δραστηριοποιείται η Freemadle.


Σχολιάστε εδώ