Μόνο στη… νεολαία δεν αναφέρθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί!

Ο Χρίστος Βερελής μπήκε στην αίθουσα των δημοσιογράφων στη Βουλή την ώρα που ολοκληρώνονταν οι πρωτολογίες των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Δεν είπε λέξη, ζήτησε μόνο δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών για να κάνει μια δήλωση. Η είδηση της παραίτησης διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που την πληροφορήθηκαν από τους δημοσιογράφους πριν παίξει στα κανάλια και πριν ανακοινώσει το γεγονός ο κ. Σιούφας στην ολομέλεια, έμοιαζαν κεραυνοβολημένοι. Τι είχε προηγηθεί; Ο κ. Βερελής συνάντησε πρώτα τον πρόεδρο της Βουλής στον οποίο υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ισόγειο της Βουλής. Πολλοί είπαν ότι επέλεξε να δει αργότερα τον Γ. Παπανδρέου για να μην ερμηνευτεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ανάγκασε σε παραίτηση εξαιτίας της υπόθεσης της ΜΑΝ. Άλλωστε ο ίδιος με τη δήλωσή του διεκδικούσε για τον εαυτό του τον ρόλο του καταλύτη της διαφάνειας.

Στη συνάντηση αυτή δεν παραβρέθηκε κανείς από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έτσι ενδεχομένως εξηγείται και το γεγονός ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Ν. Αθανασάκης αλλά και ο Γ. Ελενόπουλος, που βρίσκονταν στη Βουλή, ήταν αμήχανοι, έμοιαζαν να τους έχει πιάσει στον ύπνο και ζητούσαν από τους δημοσιογράφους τη δισέλιδη δήλωσή του για να δουν σε τι αναφέρεται.

Περιέργως οι πολιτικοί αρχηγοί στις δευτερολογίες τους συμπεριφέρθηκαν σαν μην είχε συμβεί η παραίτηση. Μόνο ο Αλ. Αλαβάνος είπε ότι έξω οι διάδρομοι βουίζουν ξανά και συζητάνε σκάνδαλα.

Ωστόσο ήταν δύσκολο να ακουστεί βουή στους διαδρόμους, γιατί η Βουλή ήταν τόσο άδεια στη συζήτηση αυτή, που το σχολίασαν και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί. «Ποτέ δεν είδα τόσους λίγους βουλευτές στην αίθουσα» έλεγε ο Αλέκος Αλαβάνος. «Η κοινοβουλευτική ομάδα που παρακολούθησε σήμερα την ομιλία του πρωθυπουργού είναι μικρότερη από του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει μεγάλη αδιαφορία».

«Είναι η προ ημερησίας διατάξεως με τους λιγότερους βουλευτές στην αίθουσα», σχολίασε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός δεν έμεινε στην ολομέλεια για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη δευτερολογία Παπανδρέου από τη ΝΔ παρακολούθησαν μόνο ο πρωθυπουργός και ένας βουλευτής.

Συμπτωματικά όλοι οι αρχηγοί, πλην Καρατζαφέρη, ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Δεν ξέρουμε αν ο καιρός σήκωνε το έδεσμα, πάντως η συζήτηση έφερνε σε… σούπα. Ο κ. Καραμανλής, και στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου, μπέρδεψαν τα προβλήματα της νεολαίας με την οικονομική κρίση, όπου είχαν να πουν περισσότερα πράγματα, και βρέθηκαν εκτός θέματος περνώντας τα ζητήματα που αφορούν τους νέους διαγώνια και στα γρήγορα, στο γενικό πλαίσιο της ανεργίας και της ζοφερής κατάστασης της οικονομίας.

Τη διαπίστωση αυτή έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. «Πάλι δεν μιλήσαμε για τη νεολαία!», είπαν.

Κατά τα άλλα: Μετά την παραίτηση Βερελή, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει στη Βουλή…


Σχολιάστε εδώ