Κόκκινο πανί για τη ΝΔ ο ΠΑυλίδης

Την ίδια ώρα που βουλευτές του ζητούν δημόσια να παραιτηθεί για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να περιορίσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Από το Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους. Ερωτηθείς στα μέσα της εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε ότι είναι «προσωπικό θέμα» του τέως υπουργού αν θα παραιτηθεί η όχι, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής είναι οργισμένος μαζί του και έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να μην τον συμπεριλάβει στη λίστα της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης επισημαίνει ότι δεν έχει λόγο να παραιτηθεί, διότι είναι αθώος και με τη… σφραγίδα της Βουλής (146 υπέρ της παραπομπής, 144 κατά, 5 λευκά, 3 «παρών») και ότι εφόσον δεν παραιτήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου γιατί να το πράξει εκείνος. Με τη… λογική αυτή δεν δίστασε να εμφανισθεί σε εκδήλωση για τον Τουρισμό στο Μέγαρο Μουσικής με ομιλητή τον Κ. Καραμανλή, διακινδυνεύοντας ακόμη και ένα προφανώς δυσάρεστο τετ α τετ μαζί του. Πάντως το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της περασμένης Δευτέρας μπέρδεψε τους πάντες, αφού κανείς δεν μπορούσε να πει μετά βεβαιότητας από ποιο κόμμα προέρχονταν τα λευκά και τα «παρών». Έτσι ελάχιστοι μπήκαν στον πειρασμό να ριψοκινδυνεύσουν αναλύσεις από πού έγιναν οι διαρροές ψήφων. Τις μέρες που προηγήθηκαν πάντως ασκήθηκαν έντονες πιέσεις σε βουλευτές που είχαν πρόθεση να ψηφίσουν είτε λευκό είτε υπέρ της παραπομπής. Λέγεται μάλιστα ότι αν δεν είχε τεθεί το δίλημμα των εκλογών, ο αριθμός των βουλευτών που δεν θα ακολουθούσαν την κομματική γραμμή θα ήταν διψήφιος και αρκετοί θα ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής, ενοχλημένοι με τη συμπεριφορά του Αρ. Παυλίδης και ειδικά κατά την πρώτη ομιλία του στη Βουλή. Την ενόχλησή τους εξέφρασαν και στον ίδιο σε κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους: «Την ώρα που κουνούσες το δάκτυλο, ήταν σαν να έδειχνες εμάς» του είπαν χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι τον προέτρεψαν «να αφήσει το εγώ και να περάσει στο εμείς».

Σημειώνεται ότι κατά τη δεύτερη ομιλία του ο κ. Παυλίδης κατέθεσε μεταξύ άλλων στη Βουλή και κατάλογο με ονόματα δημάρχων, κοινοταρχών και τοπικών παραγόντων που προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και εκφράζουν τη στήριξη προς το πρόσωπό του. Υπογραμμίζεται ότι μέχρι σήμερα ανακοίνωση κατά του κ. Παυλίδη δεν έχει εκδώσει η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο.


Σχολιάστε εδώ