Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

Αθόρυβα δουλεύει ο πρώην πρωταθλητής και βουλευτής της ΝΔ στην Πιερία Κώστας Κουκοδήμος. Γιʼ αυτό και οι… συνάδελφοί του δεν τον βλέπουν με καλό μάτι… Ή μάλλον θέλουν να του βγάλουν το μάτι… Όμως είναι καλά… προπονημένος και καταφέρνει να τα… υπερπηδάει τα εμπόδια.

Η ατάκα του Παναγιώτη Κρητικού στον Γιάννη Μανώλη με αφορμή την υποψηφιότητα του Γιάννη Ανδριανού στην Αργολίδα: «Βλέπω ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει το έργο σου στην Αργολίδα. Αφού επέτυχες την ύδρευση του νομού από τα νερά του Αναβόλου, σου φτιάχνει και υδραγωγείο και μάλιστα Α(ν)δριάνιο».
***

Τα Ύμια εκδικούνται

Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Μου λένε ότι μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου και του Θαν. Έλλις για το τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα στα Ύμια με τους διαλόγους ανάμεσα στον τότε υφυπουργό των ΗΠΑ μίστερ Χόλμπρουκ και υπουργό του Σημίτη, θα πρέπει ο υπουργός αυτός να… εξαφανιστεί… Αναγκαστικά θα ακολουθήσει τον δρόμο που άνοιξε ο Βερελής…

δΔεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου που έδωσαν το «παρών» στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πάγκαλος, Παπαθανασίου, Ζαγορίτης… Εκείνος, ωστόσο, που… ξεχώρισε ήταν ο υπουργός Οικονομίας που αντάλλαξε φιλοφρονήσεις και χαμόγελα με τον Σ. Κόκκαλη και φρόντισε να φωτογραφηθεί δίπλα του. Λογικό κι επόμενο το βρίσκω. Στις ερχόμενες εκλογές, στη Β΄ Αθηνών, θα γίνει «σφαγή» στη Νέα Δημοκρατία, αφού ακόμη και κυβερνητικά στελέχη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής. Κατά συνέπεια, ο κ. Παπαθανασίου χρειάζεται κάθε είδους στήριξη…

3 Στην έμπνευση των νέων της «Ιθάκης», όχι του νησιού, αλλά της ομώνυμης θεραπευτικής κοινότητας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στη Θεσσαλονίκη, εμπιστεύθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης την παραγωγή της μακέτας που θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή της δραστηριότητας του υπουργείου του μέσω καταχωρίσεων στον Τύπο. Ο υπουργός επισκέφθηκε προ ημερών τους χώρους της θεραπευτικής κοινότητας, συζήτησε με νέους που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη δουλειά που γίνεται στις παραγωγικές μονάδες της «Ιθάκης», μεταξύ των οποίων και το λιθογραφείο «Σχήμα και Χρώμα». Δεν δίστασε λοιπόν να αναθέσει στην «Ιθάκη» την παραγωγή της διαφημιστικής μακέτας του υπουργείου του.

o «Πάρτε πάσα και παίξτε μπάλα!» Έτσι απλά και στη γλώσσα τους απευθύνθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στους 20άρηδες των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας (ΤΟΣΥΝ) παράκτιων περιοχών της Θεσσαλονίκης, με τους οποίους αποφάσισε να συνεργαστεί σε δράσεις για την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών επί θεμάτων προστασίας περιβάλλοντος, με επίκεντρο τον Θερμαϊκό, που αποτελεί και αρμοδιότητα του ΥΜΑΘ. Η συνεργασία ξεκίνησε με εκδήλωση που είχε τίτλο «10 ΣΥΝ για τον Θερμαϊκό». Εκεί η νέα γενιά… πήρε την πάσα και έβαλε… γκολ κανονικά στις παλαιότερες, για όσα ανθρώπινα έργα ρυπαίνουν τον Θερμαϊκό κόλπο, από βιομηχανικά λύματα μέχρι αγροτικά φυτοφάρμακα. Ο υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε να εντάξει τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των νέων, όπως διατυπώθηκαν στην εκδήλωση, σε μια έκδοση που θα χρηματοδοτήσει ειδικά γιʼ αυτόν τον σκοπό το υπουργείο.
***

αΣυνέδριο με θέμα «Σχολείο 2009: Παιδεία και γλώσσα», διοργανώνει στις 15 και 16 Μαΐου ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Μαντουλίδη, στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στο 12ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών.
αΟι Εκδόσεις Παπαζήση θα παρουσιάσουν την Τετάρτη στις 12.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός το συλλογικό έργο «Κατευθύνσεις Προοδευτικής Διακυβέρνησης» που επιμελήθηκε ο Δημ. Ξενάκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι πρώην υπουργοί Γ. Παπαντωνίου και Ανδρέας Λοβέρδος και οι καθηγητές Χ. Τσούκας και Θ. Πελαγίδης.
αΤο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του πολιτιστικού κέντρου ΞΕΚΟΙΝΑ του Δήμου Αιγάλεω θα τιμήσει την Τετάρτη στις 7 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», 80 προσωπικότητες όλων των παρατάξεων του Δήμου Αιγάλεω για το έργο και την προσφορά τους στον λαό της περιοχής.
***

νΠρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ στις αρχαιρεσίες της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ.
Οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν στη διάρκεια των εργασιών του 38ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου 2009 στα Χανιά.
Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 666 σύνεδροι και υπήρξαν 663 έγκυρα ψηφοδέλτια (1 λευκό, 2 άκυρα) και πήραν:
– Η ΠΑΣΚΕ 330 ψήφους και 18 έδρες έναντι 15 εδρών που είχε πάρει το 2006.
– Η ΔΑΣ 133 ψήφους και 7 έδρες, από 8 που είχε πάρει το 2006.
– Η ΔΑΚΕ 107 ψήφους και 6 έδρες, έναντι 7 που είχε πάρει το 2006.
– Η ΑΣΚ 56 ψήφους και 3 έδρες έναντι 4 το 2006 και οι Αγωνιστικές Κινήσεις 21 ψήφους και 1 έδρα.


Σχολιάστε εδώ