Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους αναπήρους

Να δοθεί σε όλους τους αναπήρους που λαμβάνουν επιδόματα πρόνοιας από τις νομαρχίες το επίδομα θέρμανσης και όχι μόνο σε όσους ανήκουν στις Περιφέρειες της Νομαρχίας Αθηνών και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ζητά η Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το επίδομα θέρμανσης, που κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ, θα το έπαιρναν τα άτομα με αναπηρία, οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, άνεργοι και νεφροπαθείς που λαμβάνουν διατροφικό επίδομα.

Έναν μήνα μετά όμως η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα η Νομαρχία Αθηνών ανακοίνωσαν ότι το έδωσαν σε όλους όσοι επιδοτούνται με επιδόματα προνοίας.

Όπως τονίζεται πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο ο νομάρχης Αθηνών δήλωνε σε όλους τους τόνους πως η νομαρχία δεν είχε τα απαραίτητα κονδύλια να μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία στα σχολεία τους, ενώ τώρα βρέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ για να καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η κυβέρνηση οφείλει ως ελάχιστο ψήγμα κοινωνικής δικαιοσύνης, να καταβάλει το ταχύτερο το επίδομα θέρμανσης σε όλα τα άτομα με αναπηρία σε ολόκληρη τη χώρα. Επισημαίνουμε πως εντελώς συμπτωματικά στις δύο νομαρχίες που καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης διαμένει η φερόμενη και ως κρατικοδίαιτη ηγεσία των αναπήρων. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ασυνέπεια και η αναξιοπιστία του κράτους που ψηφίζει νόμους χωρίς να τους εφαρμόζει. Αυτό όμως που θεωρούμε απαράδεκτο και προσβλητικό για κάθε πολίτη αυτής της χώρας είναι η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα ως μοχλό για την άσκηση των προεκλογικών της αναγκών και μάλιστα εις βάρος μιας κοινωνικής ομάδας που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση, έχοντας πραγματικά ανάγκη βοήθειας.


Σχολιάστε εδώ