ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Και στις δύο περιπτώσεις, βέβαια, οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» τάχθηκαν υπέρ εκείνων που έφευγαν και τα έβαλαν ευθέως με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή, ειπώθηκαν αρκετά πράγματα ως συνέπεια της έντασης για το «διαζύγιο» των «ερυθρολεύκων» με τον ισπανό τεχνικό. Αν και συνήθως τα μέλη του συμβουλίου ταυτίζονται πλήρως με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράστηκαν αρκετές διαφωνίες. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το τελευταίο διάστημα ο κόσμος αποθέωνε τον Βαλβέρδε σε κάθε ευκαιρία. Ούτε ο Μπάγεβιτς στην πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό δεν γνώρισε τόσο μεγάλη αποδοχή στους φίλους της πειραϊκής ομάδας.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα του Βαλβέρδε. Διότι ο κόσμος λειτούργησε με το δικό του ένστικτο και άρχισε να αποθεώνει τον προπονητή, το πρώτο διάστημα της άρνησής του να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους όρους του Κόκκαλη.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αν και το περασμένο καλοκαίρι δαπάνησε ένα τσουβάλι εκατομμύρια για την απόκτηση των Ντιόγκο, Ντουντού. Ο Βαλβέρδε εξελίχθηκε σε κεντρικό πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού, ακόμα και τον Φεβρουάριο, όταν η ομάδα του Πειραιά έκανε τη μεγάλη κοιλιά. Κι αυτό εξόργισε τον Κόκκαλη, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο Ισπανός αξιοποιούσε ακόμα και την αγάπη του κόσμου για να περάσει τη δική του γραμμή.

Περισσότερα απʼ όλα, όμως, τους φίλους του Ολυμπιακού εξόργισε η προοπτική συμφωνίας με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός έχει συνδέσει το όνομά του με την ΑΕΚ. Επίσης, δεν του συγχωρούν αρκετοί τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στους δύο αγώνες των «ερυθρολεύκων» με την Ανόρθωση τον περασμένο Αύγουστο. Γιʼ αυτό και στο συμβούλιο έφτασαν μηνύματα, τα οποία έδειχναν πρόθεση για έκρηξη των οργανωμένων.

Μεγάλο κομμάτι των συνδέσμων, βέβαια, ελέγχεται από την κεντρική εξουσία, η οποία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αλλά όπως αποδείχθηκε και το 2007 με τον Ριβάλντο, οι οπαδοί έχουν τον δικό τους τρόπο σκέψης. Γιʼ αυτό και εμφανίστηκε έως και πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας που χαρακτήριζε τον Κετσπάγια «νέο Γεωργιάδη» ως αποτύπωση των προθέσεων να υποδεχθούν στου Ρέντη τον νέο προπονητή με… κορνέδες. Υπό αυτό το κλίμα, δεν είναι τυχαίο που οι συνεργάτες του Κόκκαλη μετέθεσαν για μια εβδομάδα την ανακοίνωση για τον νέο προπονητή. Στόχος τους, να εκτονωθεί η ένταση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, που θα αρχίσουν σύντομα για τους πρωταθλητές.


Σχολιάστε εδώ