Διάδρομοι και Ψίθυροι

«Πρωταγωνίστριες» του… ράλι των τελευταίων ημερών, οι τράπεζες και δη οι τίτλοι των Alpha, Eurobank, Kύπρου, Μarfin Popular και Πειραιώς. Αναλογικά με τις επιβεβαιωμένες θέσεις που κατέχουν εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί στον τίτλο της, η Εθνική κέρδισε μεν, πλην όμως δεν είχε μιαν ανάλογη, με των υπολοίπων, πορεία. Εκείνο όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι για μια ακόμα εβδομάδα εγχώριοι και ξένοι οίκοι έχουν βαλθεί να μας … τρελάνουν με τις αξιολογήσεις – συστάσεις τους για τα ελληνικά τραπεζικά χαρτιά. Έτσι, σε αρνητική αξιολόγηση αρκετών ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Standard & Poor’s Ratings Services. Συγκεκριμένα η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της EFG Eurobank Ergasias, της Τράπεζα Πειραιώς, των Marfin Popular Bank και Marfin Egnatia Bank, της Εμπορικής και της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της Alpha Bank. Την ίδια ώρα η UBS ανέβαζε (!) τις τιμές-στόχους για έξι ελληνικές τράπεζες, με πρώτη της επιλογή την μετοχή της Alpha Bank και πλέον συστήνει τοποθετήσεις σε: Alpha, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Marfin Popular Bank και Αγροτική!

ΟΠΑΠ: Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την τουρκική λοταρία αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον τίτλο να είναι εκ των θετικών πρωταγωνιστών του ΧΑΑ, τουλάχιστον στις αρχές της εβδομάδας.

Τι κοινό έχουν οι τίτλοι της ΔΕΗ, του Τιτάνα και του Ελλάκτωρα; Μα το γεγονός ότι την ώρα που γύρω τους γινόταν πάρτι κανονικό, αυτοί κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά. Οπότε κάτι χρωστάνε, ενδεχομένως …

Βωβός: Από σενάρια άλλο τίποτε. Και για την ταμειακή κατάσταση της εισηγμένης και για το ενδιαφέρον γνωστού και μη εξαιρετέου προβεβλημένου επιχειρηματία και για διαβεβαιώσεις των πιστωτριών τραπεζών προς άμεση επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων. Θυμηθείτε όμως, πως όλα αποδεικνύονται τελικά στο… ταμπλό!

Μεγάλη φιλολογία αναπτύσσεται εκ νέου γύρω από τις μετοχές των μικρότερων τραπεζικών μετοχών. Οι «μεγάλοι» της πιάτσας επιμένουν πως οι πιθανότητες συνεργασιών, εξαγορών, συγχωνεύσεων και γενικώς περαιτέρω συγκεντρωτισμού στον τραπεζικό κλάδο είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Το ερώτημα είναι ποιος τους πιστεύει … ιδίως με τις κεφαλαιοποιήσεις που έχουν διαμορφωθεί τελευταία!


Σχολιάστε εδώ