«Ανοχύρωτη» απέναντι στους κακοποιούς η επαρχία

Τα χρόνια που οι πόλεις και τα χωριά ζούσαν ήρεμα φαίνεται ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Στις μέρες μας οι μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, αλλά ακόμα και τα χωριά, ζουν με τον φόβο της εγκληματικότητας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι κακοποιοί, κυρίως αλλοδαποί, σκοτώνουν, ληστεύουν, βιάζουν και σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό.

Τον τελευταίο καιρό στον Νομό Ηλείας ένοπλοι ληστές –σύμφωνα με την Αστυνομία είναι Αλβανοί και Ρουμάνοι– φθάνουν από την Αθήνα με κλεμμένα αυτοκίνητα και επιδίδονται σε πολλές ένοπλες ληστείες.

Οι ληστές, σε συνεργασία με δύο ή τρεις ντόπιους κακοποιούς, οργώνουν τον νομό και επιτίθενται σε τράπεζες, ταχυδρομεία και επιχειρήσεις. Πριν φτάσουν στον Πύργο ή σε άλλες πόλεις του Νομού Ηλείας για ληστείες έχουν αρπάξει ταχυκίνητα αυτοκίνητα από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, εντοπίζουν κυρίως νεαρά ζευγάρια σε παραλίες της Αττικής που βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους. Τους πετάνε έξω, αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα ή και κινητά και με τα αυτοκίνητα εξαφανίζονται. Στη συνέχεια κατευθύνονται προς Πύργο, όπου ή ληστεύουν τράπεζες στην πόλη ή πάνε αλλού. Πριν από τρεις μέρες λήστεψαν με διαφορά δέκα λεπτών μια τράπεζα στην Ανδραβίδα και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Λεχαινά. Στον ίδιο νομό μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει επτά ένοπλες ληστείες με λεία που αγγίζει τα 300.000 ευρώ. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι αδύνατον να επέμβουν, μια που υπάρχει μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού.

Πριν από τρεις μέρες, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών ληστής μπήκε στο υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα. Άρπαξε τα χρήματα της τράπεζας και βγήκε από το υποκατάστημα χωρίς να τον κυνηγήσει κανείς. Έξω από την τράπεζα ο ληστής είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του. Μπήκε σε αυτό, έβαλε μπρος τη μηχανή και έφυγε ανενόχλητος.

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Αγρινίου. Με έναν πολύ δραστήριο, ικανό και έντιμο διοικητή, τον αστυνόμο Παύλο Γιαννιώτη, στέλνει στη Δικαιοσύνη πολλούς εμπόρους ναρκωτικών.

Πρόσφατα όμως, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Μαχητής» του Αγρινίου, ένας έμπορος ναρκωτικών με 2,5 κιλά χασίς και 4,2 γραμμάρια κοκαΐνης αφέθηκε ελεύθερος με κοινή απόφαση αντεισαγγελέα και ανακριτή. Στον έμπορο ναρκωτικών επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι, δηλαδή να παρουσιάζεται κάθε 1η και 16 του μήνα στην Αστυνομία! Το γεγονός αυτό αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή, όπως στην Αθήνα έτσι και στην επαρχία οι ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό είναι τεράστιες. Αλλοδαποί κακοποιοί, μεταξύ των οποίων Αλβανοί, Ρουμάνοι και άλλοι, με το πιστόλι στο χέρι αρπάζουν οτιδήποτε μπορούν. Και φυσικά εκτός από τις ένοπλες ληστείες υπάρχουν και τα ναρκωτικά. Οι διακινητές τους βρίσκουν αφύλακτα τα σύνορα, με αποτέλεσμα να φέρνουν στην Ελλάδα δεκάδες κιλά χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, κυρίως από Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία.

Έτσι, για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι ουσιαστικά η Αστυνομία λειτουργεί όχι μόνο με τεράστιες ελλείψεις, αλλά και χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό.

Στις μέρες μας, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της Αστυνομίας, η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινά. Οι ευθύνες της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι τεράστιες.


Σχολιάστε εδώ