Άδειασε ο Πατούλης τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του!

Σε απάντηση που μας έστειλε για το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ της περασμένης Κυριακής, ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι ισχύει η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στις 24 Φεβρουαρίου και ότι «οποιεσδήποτε άλλες θέσεις δεν αφορούν και σε κάθε περίπτωση δεν την επηρεάζουν», ασφαλώς εννοώντας αυτές που έβαλε αυθαίρετα στη… διευκρινιστική επιστολή που έστειλε ο Μαραγκάκης στους δημοτικούς συμβούλους στις 2 Απριλίου και την οποία με επιστολή της κατήγγειλε η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη.

Επίσης, ο κ. Πατούλης δηλώνει ότι «πολιτικές και συμφέροντα που έβλαψαν στο παρελθόν σημαντικά την πόλη μας δεν θα αφήσουμε να επαναληφθούν», που σημαίνει ότι και τώρα συμφέροντα κάλυπτε η παραποίηση των πρακτικών…

Το ερώτημα είναι γιατί ο δήμαρχος δεν κατονομάζει αυτά τα συμφέροντα, για να ξέρουν οι δημότες ποιοι έβλαψαν την πόλη τους, αφού σαφώς προκύπτει ότι τα γνωρίζει.

Η επιστολή του κ. Πατούλη έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με το περιεχόμενο δημοσιεύματος της έγκριτης εφημερίδας σας “Το Παρόν” στο φύλλο 860 της 26/4/2009, στη στήλη “Δημοτικά” και με τον τίτλο “Νοθεύτηκαν τα πρακτικά για χάρη μεγαλοσυμφερόντων”, θεωρώ αναγκαίο να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Με την 114/24-2-2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία καθορισμού των νέων χρήσεων γης κατά μήκος του βασικού οδικού δικτύου στο Μαρούσι και αφού προηγήθηκε πολύμηνη –πλέον των 6 μηνών– ανταλλαγή απόψεων της Δημοτικής Αρχής με φορείς -συλλόγους και συμπολίτες μας.

Είναι προφανές ότι οποιεσδήποτε άλλες θέσεις – προτάσεις κλπ. δεν αφορούν και σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζουν την άνω 114/24-2-2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, η οποία λήφθηκε ομόφωνα, νόμιμα και τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες δημοσίευσης και έγκρισής της από τον κ. Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, ώστε να μην τίθεται θέμα “νόθευσης πρακτικών” και για χάρη οποιουδήποτε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι με τη θεσμοθέτηση αυτή των νέων χρήσεων γης αποτρέπεται η ανάπτυξη και άλλων υπερτοπικών δραστηριοτήτων στο Μαρούσι, μειωμένου του μέχρι σήμερα ποσοστού 10% της έκτασης του Δήμου μας σε ποσοστό 4%, προς όφελος της κατοικίας και αναβάθμισης των περιοχών κατοικίας.

Παράλληλα, ενεργούμε για τη σύνταξη του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με τη συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή των φορέων – συλλόγων και κατοίκων της πόλης μας και θα διατεθεί γι’ αυτό κάθε δυνατότητα χρόνου, ώστε να ωριμάσει η όποια απόφαση και να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, που θ’ αφορά στην ανάπτυξη της πόλης μας για την επόμενη δεκαετία.

Προστίθεται ότι οι αποκλειστικοί στόχοι της Δημοτικής μας Αρχής με τη λήψη της 114/24-2-2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου συνοψίζονται στα ακόλουθα:

– στη περιφρούρηση, ανάδειξη και αναβάθμιση των περιοχών κατοικίας

– στην οργάνωση και περιορισμό των περιοχών συγκέντρωσης τριτογενών δραστηριοτήτων εμπορίου, γραφείων, αναψυχής

– στη συρρίκνωση του Πολεοδομικού Υπερτοπικού Κέντρου, που επιτυγχάνεται και με τον περιορισμό της έκτασής του, αλλά και μέσα από την τροποποίηση των επιτρεπόμενων χρήσεων περιοχών, που ήδη λειτουργούν ως Πολεοδομικό Κέντρο

– στην υιοθέτηση αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού στην πόλη, με στόχο την ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των νέων κτιρίων

– στη διατήρηση της ταυτότητας κάθε γειτονιάς, στην προστασία των περιοχών πρασίνου και φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στην αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος μέσω περιβαλλοντικών και βιοκλιματικών αρχών σχεδιασμού.

Απ’ τα προαναφερόμενα είναι φανερό ότι τηρήθηκε και τηρείται η νομιμότητα στη λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μας, μεταξύ των οποίων και η 114/24-2-2009, που αφορά στους ανωτέρω σοβαρούς στόχους, και σε κάθε περίπτωση, πολιτικές και συμφέροντα που έβλαψαν στο παρελθόν σημαντικά την πόλη μας δεν θ’ αφήσουμε να επαναληφθούν και όσοι επιχειρούν ν’ ανακόψουν τη σοβαρή προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου μας, θα έχουν και την ανάλογη σθεναρή απάντησή μας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
Γεώργιος Πατούλης»

Αντιδράσεις

Πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα δημοτών σχετικά με τις αλλαγές χρήσεων γης που επιχειρούνται στο Μαρούσι. Ενδεικτικό των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το δημοσίευμά μας είναι το παρακάτω email που πήραμε από την Αικατερίνη Ιωαννίδου:

«Επιτέλους είδε το φως της δημοσιογραφίας το φοβερό και βρώμικο αυτό σίριαλ της αλλαγής των χρήσεων γης που εκτυλίσσεται στο κυβερνητικό βιλαέτι του Μαρουσιού. Επί μήνες εμπαίζονται οι τοπικοί σύλλογοι κατοίκων οι οποίοι προσήλθαν σε έναν διάλογο που αποδείχθηκε εντελώς προσχηματικός και καθαρός εμπαιγμός για την εξυπηρέτηση προφανέστατα γνωστών συμφερόντων. Σας παρακαλούμε πολύ μη σταματήσετε να καλύπτετε τόσο το σοβαρό αυτό θέμα όσο και όλα τα άλλα – κατασπατάληση χρημάτων για φιέστες, έντυπα, πάρτι και τσιμπούσια».


Σχολιάστε εδώ