ΨΕΜΑΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Στην κορυφή πάντα βρίσκεται ο προϋπολογισμός. Όχι μόνο γιατί είναι η κορυφαία ετήσια κυβερνητική πράξη που συνεχώς εξευτελίζεται, αλλά γιατί συνιστά την κύρια απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού αποτελεί μια έκθεση ιδεών, από ψεύδη και μόνο ψεύδη.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ο προϋπολογισμός ήταν ετεροχρονισμένος και συντασσόταν παράκαιρα, αφού διέρρεε το έτος στο οποίο αναφερόταν. Στην ουσία δηλαδή η Ελλάδα πορευόταν χωρίς προϋπολογισμό, έτσι, εκεί και ως έτυχε, χωρίς πυξίδα, κρατούσης της πλήρους αυθαιρεσίας και προπαντός της αλόγιστης δανειοδότησης από το εξωτερικό. Το πράγμα βεβαίως δεν μπορούσε να συνεχισθεί και λόγω εισόδου της χώρας στην ΕΕ και οι ιθύνοντες σερβίρουν έκτοτε συνεχώς τον λεγόμενο εικονικό προϋπολογισμό. Οι αθεόφοβοι είναι αστείρευτοι σε ιδέες και πράξεις απατεωνιάς.

Ο εικονικός λοιπόν προϋπολογισμός δεν είναι απλώς ένα σύμφυρμα ψεμάτων, αλλά και ο δούρειος ίππος μιας αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής, που από την κοιλιά του βγαίνουν, όντας εμείς ανυποψίαστοι, όλα τα δεινά.

Πάρτε για παράδειγμα τον φετινό προϋπολογισμό. Συντάχθηκε και αυτός, όπως όλοι οι εικονικοί, εντός των προθεσμιών, αφού δεν απαιτούσε κόπο καταγραφής της πραγματικότητος και σχεδίου ανόρθωσης της οικονομίας, αλλά μία και μοναδική προσπάθεια, συγκάλυψης προθέσεων και επιμελούς απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων. Συντάχθηκε και κατατέθηκε από τον καθηγητή Γ. Αλογοσκούφη. Όνομα λίαν κατάλληλο για υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος. Ποτέ μην παραβλέπετε τα ονόματα που έδινε από παρατσούκλια της πραγματικότητας ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, στις τότε μικρές κοινωνίες, όπου ο ένας γνώριζε πολύ καλά τον άλλο. Έτσι για να μαθαίνουμε πόθεν κρατάει η σκούφια του καθενός μας.

Ο προϋπολογισμός αυτός ήταν βεβαίως, όπως και οι προηγούμενοι επί είκοσι πέντε τόσα χρόνια, απολύτως ψευδής. Τα μεγάλα ψέματα ξεσκεπάστηκαν προχθές, όταν κυκλοφόρησε η έκθεση της Eurostat, για την ευρωζώνη και δυστυχώς για την Ελλάδα. Βεβαιώθηκε λοιπόν η αύξηση του ελλείμματος στο 5% του ΑΕΠ. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε αύξηση του ελλείμματος 1,6% και τώρα η Eurostat λέει ότι φτάσαμε στο 5%, δηλαδή 3,4% παραπάνω. Αυτό σημαίνει υπερτριπλασιασμό και σε χρήματα σημαίνει 8 δισ. ευρώ λυπητερή στην καμπούρα του ελληνικού λαού.

Στο δημόσιο χρέος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Είχαν στόχο το 60% και εκτοξευτήκαμε στο 97,6% (από 94,8% το 2007). Δηλαδή άλλα 14 δισ. ευρώ περισσότερο χρέος από το 2008. Υπολογίζεται ότι την τρέχουσα πενταετία μάς χώσανε μέσα περί τα 70-80 δισ. ευρώ και την προηγούμενη πενταετία του Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ άλλα 73 δισ. ευρώ. Πάρ’ τον ένα και κτύπα τον άλλο. Βέβαια αν δεν υπήρχε η Eurostat, θα συνεχίζανε τα γνωστά, περί αξιοπιστίας του προϋπολογισμού και άλλα τέτοια εγκληματικά ψευδή. Αυτά μάλιστα είναι γι’ αυτούς που λένε ότι τα κονδύλια της άμυνας είναι δυσβάσταχτα και ότι αν απαλλαγούμε από την άμυνα θα προκόψουμε. Η άμυνα φέτος είναι κάτω του 3%, τουτέστιν υπερκαλύπτεται σχεδόν στο διπλάσιο μόνο από το έλλειμμα, το οποίο όχι μόνο είναι αδικαιολόγητο διότι δεν συνδέεται με την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά δεν ξέρουμε και πού πήγαν αυτά τα λεφτά.

Αντί λοιπόν να τα τρώνε οι κουμπάροι και οι κομματικοί, ας πηγαίνανε καλύτερα στην άμυνα, για να μη μας εξευτελίζουν καθημερινά οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί. Ο καθηγητής του LSE, και κάποιων παγκοσμιοποιημένων ύποπτων λεσχών, αποπέμφθηκε μεν από την κυβέρνηση, δεν λογοδότησε όμως. Και σαν να μην έφθανε αυτό, γυροφέρνει και βγάζει λόγους για την οικονομία, σαν τον άλλο που κάποτε μας έβαλε μέσα ως τα αυτιά, αγωνιζόμενος για τον σοσιαλισμό. Ομολογουμένως ήταν δάσκαλος εκείνος στα οικονομικά τερτίπια και καλά έκανε ο Γιώργος και τον απέβαλε ακόμα και από το κόμμα.

Όμως αυτά έχουν πολύ μικρή σημασία, αφού τα χρέη συσσωρεύτηκαν στη ράχη μας, όπως δεν έχουν σημασία και αυτά που λένε και υπόσχονται τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διότι και πάλι θα αποδειχθούν όλα ψέματα. Θέλετε να σας πω τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία της Βουλγαρίας, που πριν από λίγα χρόνια ήταν η οικονομία της στον βυθό λόγω σοσιαλισμού; Ε, λοιπόν η Βουλγαρία, που εφάρμοσε ένα σύστημα ελεύθερης οικονομίας, μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε, σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat, να μην έχει καθόλου έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα 1,5% και δημόσιο χρέος 14,1%, από τα μικρότερα στην ευρωζώνη. Έτσι, για να νιώσετε εθνικά υπερήφανοι που μας ξεπερνάνε τώρα πια και οι πρώην κομμουνιστικές χώρες. Ξεπουλήσανε σε μας τις ντόπες του αθλητισμού και τον κρατισμό του συστήματος που τους υποβάθμιζε και αυτοί τώρα προοδεύουν ενώ εμείς πισωγυρίζουμε.

Παρά ταύτα, αυτοί και οι δυο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιμένουν ότι πρέπει να μας σώσουν από αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν και μας παγίδευσαν. Ο νυν υπουργός Οικονομίας, σχολιάζοντας την έκθεση της Eurostat, μίλησε για εξελίξεις που είχε προβλέψει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «οι στόχοι για περιορισμό του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2010, ισχύουν στο ακέραιο». Ποιος μπορεί να τον πιστέψει, όταν μάλιστα το 2009 έχουμε ήδη δανεισθεί με επαχθείς όρους 50 δισ. ευρώ; Ξέρετε τι τοκοχρεολύσια θα πληρώνουμε, όταν ήδη καταβάλλουμε για τους προηγούμενους δανεισμούς 12,5 δισ. ευρώ τον χρόνο; Εκείνο που μένει είναι, όπως είπε ο υπουργός, ότι ξέρανε το άθλιο σημείο στο οποίο βρισκόταν η οικονομία, αλλά στον προϋπολογισμό γράψανε μόνο ψέματα. Ας θυμηθούμε ότι η δικαιολογία για τις εκλογές του Σεπτεβρίου του 2007 ήταν ο προϋπολογισμός. Η «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει αποσπάσματα από συνέντευξη του Αλογοσκούφη του καλοκαιριού του 2008, στην οποία δήθεν προφητεύει ότι το έλλειμμα μπορεί να φτάσει και το 5%. Δηλαδή τα ήξερε καλά όλα και έγραψε ένα κάρο ψέματα στον προϋπολογισμό και συνέχιζε να ψεύδεται μέχρι την τελευταία ημέρα της εκπαραθύρωσής του.

Από την άλλη, ο Γιώργος σε εξαγγελία πέντε σημείων υπόσχεται να εγκαταστήσει αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα, όπου ο κάθε πολίτης θα έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μα εμείς καλά θυμόμαστε ότι αυτήν τη δημοκρατία υποτίθεται ότι την έκαναν πράξη είκοσι χρόνια τώρα. Ακόμη και εκεί μας έλεγαν ψέματα; Θα προτιμούσαμε να μας έλεγε ότι δεν θα ξαναγίνουν αρπαχτές, όπως στο Κτηματολόγιο, το χρηματιστήριο, τις ζυγαριές, τους καφέδες, τους Ολυμπιακούς, το αεροδρόμιο, τα οπλικά συστήματα, τη ΔΕΗ, τα διυλιστήρια, τον ΟΠΑΠ, τη Χαλκιδική, τον Καϊφα και τόσες άλλες, ων ουκ έστι αριθμός. Το πιο έγκυρο παγκοσμίως στην οικονομία περιοδικό, το «Economist», σε άρθρο του για την Ελλάδα υπό το τίτλο «Αιγαιοπελαγίτικη ομίχλη», γράφει ότι οικονομία και σκάνδαλα πλήττουν την Ελλάδα. «Αυτή η ζοφερή ατμόσφαιρα έχει κόστος για το πρωθυπουργό» και κάνει αναφορά στη δήλωσή του ότι είναι «κουρασμένος». Γινόμαστε παντού ρεζίλι. Και τι μ’ αυτό, εμείς είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τους καθηγητές της διαφθοράς. Επιμένουμε ελληνικά στους ψεύτες και στους κλέφτες, με τα γνωστά αξεσουάρ της εξουσίας, δηλαδή τις κουτάλες και τις πιρούνες των κομματικών. Είμαστε μαζοχιστές, αδιόρθωτοι.


Σχολιάστε εδώ