Υπό… παρακολούθηση οι ύποπτοι

Το άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ είναι η ψηφοφορία στη Βουλή για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Παυλίδη. Στην Ιπποκράτους δείχνουν να μην ανησυχούν από τυχόν διαρροές που θα τους έφερναν σε δύσκολη θέση και ενδεχομένως να γύριζε μπούμερανγκ η υπόθεση πυροδοτώντας μια νέα εσωκομματική περιπέτεια.

Ωστόσο ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αφού η ψηφοφορία είναι μυστική. Δεν αποκλείεται κατά κάποιον τρόπο η ψηφοφορία από μερίδα βουλευτών να γίνει –αν και αυτό δεν επιτρέπεται– φανερή ή τουλάχιστον να το γνωρίζει ο διπλανός τους ώστε να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Αν τελικά επιλέξουν μια τέτοια κίνηση που θα αιφνιδιάσει τους πάντες, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αφοπλίζουν όλους εκείνους που είτε κυκλοφορούν σενάρια, είτε φοβούνται τις πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα τελευταία ακούγεται, από πηγές του κυβερνητικού ρεπορτάζ, πως επειδή και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές τώρα, όπως και η ΝΔ, ήρθαν σε συμφωνία στελέχη των δύο κομμάτων που χειρίζονται την υπόθεση και αποφάσισαν οι διαρροές να προέλθουν από βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε να μην υπάρξει παραπομπή του Παυλίδη.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κατηγορηματικά παρόμοιες συμφωνίες, κάνει λόγο για κυβερνητική προβοκάτσια και δηλώνει ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, που θα αποτελούσε άλλωστε όνειδος για την πολιτική: «Εμείς θέλουμε εκλογές, υπάρχουν στοιχεία για τον Παυλίδη και με βάση αυτά προχωράμε». Παραμένει ανοικτό φυσικά το θέμα της Ζήμενς και η συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, η οποία, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, θα συσπειρώσει την παράταξη και θα φανεί περισσότερο από ποτέ ότι ο Παπανδρέου αφήνει πίσω του το παρελθόν και τα στελέχη εκείνα που με τις πράξεις τους έβαλαν… υποθήκη το ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ