Σύμπραξη Κοντομηνά – Τσάιλερ

Σε αντίθεση με την άλλη φορά, ο Δ. Κοντομηνάς ήταν εκεί και ο ρόλος του στη διοίκηση φαίνεται πως αναγνωρίστηκε ως απαραίτητος για την εδραίωση της επένδυσης του RTL στην Ελλάδα. Προηγήθηκε το ταξίδι του επιχειρηματία στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου RTL και μέλος του ΔΣ του Alpha Γκέρχαρντ Τσάιλερ. Με τον κ. Τσάιλερ ο κ. Κοντομηνάς έχει προσωπική σχέση και σε αυτήν τη συνάντηση κατεγράφησαν τα προβλήματα διοίκησης που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του Alpha φαίνεται πως συμφώνησε με τον Γκ. Τσάιλερ για τις επόμενες κινήσεις και κυρίως για τον ρόλο του στο κανάλι. Αυτό που κατέστη σαφές ήταν πως χωρίς τον Δ. Κοντομηνά, δίχως δηλαδή την ελληνική παρουσία, η επένδυση του RTL δεν θα μπορεί να προχωρήσει με μεγάλη ευκολία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν τίθεται, προς το παρόν, θέμα πώλησης των μετοχών Κοντομηνά (33,34%) προς το RTL, διότι και η οικονομική συγκυρία είναι αρνητική, ενώ φαίνεται πως η αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών καθιστά επιβεβλημένη την παρουσία του τέως μεγαλομετόχου. Όλα αυτά μέχρι νεωτέρας βέβαια…

Το γεύμα εργασίας πραγματοποιήθηκε κανονικά τη Δευτέρα και την Τρίτη ακολούθησε το ΔΣ της εταιρείας, στο οποίο φαίνεται να επικυρώθηκαν τα όσα αρχικά συμφωνήθηκαν. Ο Ρικ Σπίνερ καλείται να ισορροπήσει στη διοίκηση του καναλιού μαζί με τον Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ η επιστροφή του επιχειρηματία, σημαίνει πως ίσως θα πρέπει να αισθάνονται άβολα όσοι άλλαξαν «στρατόπεδο».

Κοινώς δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο απομάκρυνσης ενός στελέχους από τις ειδήσεις, αν και κινήσεις θα γίνουν και σε άλλους τομείς. Θυμίζουμε μόνο πως εδώ και καιρό το «Π» είχε γράψει πως υπάρχει συμφωνία για την αποχώρηση άλλου σημαντικού στελέχους στο τέλος της περιόδου.

Η πολύ πιθανή πλέον παραμονή του Δ. Κοντομηνά συνεπάγεται και ανανέωση της συνεργασίας του Λάκη Λαζόπουλου, καθώς ο δημιουργός και δημοσίως έχει ταχθεί υπέρ Κοντομηνά. Στο τελευταίο επεισόδιο του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» σε έναν -ίσως και υποτιθέμενο- διάλογο με το κοντρόλ είπε: «Πόσο χρόνο έχω ακόμα; Όσο θέλω. Με αυτά που μου λέτε μάλλον θα μείνω για πάντα εδώ».


Σχολιάστε εδώ