Συνεργασία Κεντρώων στις ευρωεκλογές

Αγαπητέ κύριε Μάκη,
Οι ευρωεκλογές αυτές, λόγω της απογοήτευσης του εκλογικού σώματος, είναι μια ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αυτό, όμως, για να γίνει πρέπει να παραμεριστούν κάποιες προσωπικές ή άλλες μικροδιαφορές για να ενωθούν άμεσα όλα τα πατριωτικά κινήματα του κεντρώου χώρου. Η συνεργασία να γίνει στη βάση: Ένας ευρωβουλευτής κάθε χρόνο από κάθε πολιτικό κόμμα που θα συμμετάσχει.
Καλούμε τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στ. Παπαθεμελή, τη Χριστιανική Δημοκρατία, την κίνηση του κ. Χαραλαμπίδη, την ΕΔΗΚ και κάθε άλλο φορέα να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο συνασπισμό πατριωτικών κινήσεων. Η Ελλάδα βουλιάζει και ο μόνος τρόπος να πάμε μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουμε είναι να υπάρχει ένα ενιαίο πατριωτικό κόμμα (για όσους Έλληνες δεν ικανοποιούνται από τα ήδη υπάρχοντα). Προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και θα βρεθώ στο δίλημμα τι να ψηφίσω. Αλλά ένα τέτοιο πατριωτικό κίνημα θα το ψήφιζαν ευχαρίστως, όπως φαντάζομαι, χιλιάδες απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα ή και τα άλλα μικρά. Ελπίζω οι ηγέτες των κινήσεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν μια κοινή διέξοδο στα διλήμματα των ψηφοφόρων: Αποχή, λευκό ή κάποιον από αυτούς, χωρίς –ίσως– επιτυχία κανενός στην τελική;
Χριστός Ανέστη!
Ν.Π.


Σχολιάστε εδώ