Συγκίνηση στην εκδήλωση για τον Ανδ. Φάντη

«Η μόνη κληρονομιά που θα αφήσω στα παιδιά μου είναι τα βιβλία μου, ένας θησαυρός από άρθρα, ομιλίες, μελέτες από το 1940 μέχρι τις μέρες μας, ένας ογκώδης φάκελος από έγγραφα της Ιντέλιτζενς Σέρβις και της ΚΥΠ (Κύπρου) και ένα όνομα: Ανδρέας Νεοφύτου Φάντης με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται».

Με αυτά τα λόγια συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος έκλεισε την ομιλία του ο βετεράνος συνδικαλιστής, αγωνιστής και πολιτικός, από τα ιδρυτικά στελέχη του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φάντης στην τιμητική εκδήλωση για τα 90ά του γενέθλια. Η τιμητική εκδήλωση για τον άνθρωπο, που με τη ζωή και τη δράση του για επτά δεκαετίες έθεσε τη σφραγίδα του στα κοινωνικά και τα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου, έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοσιογραφικής

Εστίας στη Λευκωσία με την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δημήτρης Χριστόφιας ασπάστηκε θερμά τον Ανδρέα Φάντη, ο οποίος από 1960 μέχρι το 1986 ήταν βοηθός γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, δηλαδή ο δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος της κυπριακής Αριστεράς και από το 1970-1991 βουλευτής του. Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος Χριστόφιας -μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο για 20 χρόνια γ.γ. του ΑΚΕΛ- τόνισε ότι ο Ανδρέας Φάντης «υπήρξε μάρτυρας, συνοδοιπόρος και, πάνω απ’ όλα, συνδιαμορφωτής μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής, μιας εποχής μεστής σε σημαντικά γεγονότα τόσο για το κίνημα της Αριστεράς όσο και για την ευρύτερη πολιτικοκοινωνική εξέλιξη της Κύπρου».


Σχολιάστε εδώ