στα ενδότερα των ομάδων

Τους έπιασε στον ύπνο όλους ο Χρυσικόπουλος. Την ώρα που στον Παναθηναϊκό ασχολούνται με το σκάουτινγκ και στην ΑΕΚ ψάχνουν χρήματα, ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις πρώτες μεταγραφές!

Αν, μάλιστα, είχε κλείσει έγκαιρα και το θέμα του προπονητή, τότε αναμφίβολα η ομάδα του Πειραιά θα βρισκόταν πολλά βήματα μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Με τις παραξενιές και την αναβλητικότητα του Βαλβέρδε, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» υστερούν έναντι του… ΠΑΟΚ.

Διότι στην Τούμπα έχουν προπονητή: Τον Φερνάντο Σάντος, με τον οποίο θα πορευτούν την επόμενη περίοδο. Έχουν, όμως, κάνει και τις πρώτες μεταγραφές τους.

Άρα, προπορεύονται στον προγραμματισμό. Στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό σε μια δύσκολη χρονιά, με τις ελληνικές ομάδες να είναι υποχρεωμένες να βουτήξουν στα βαθιά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τον Ιούλιο.

Εκείνος, πάντως, που δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις καλοκαιρινές δοκιμασίες είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εάν μείνει στην ΑΕΚ, ο «Ντούσκο» εκτιμά ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν πολύ νωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Για τον προπονητή της «Ένωσης», άλλωστε, είναι θετικό το γεγονός ότι ο φιναλίστ του Κυπέλλου ή ο κάτοχος θα δώσει προκριματικά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Θα κάνει, δηλαδή, κανονική προετοιμασία, σε αντίθεση με τους άλλους εκπροσώπους μας που θα μπουν στο Πρωτάθλημα με ένα δίμηνο δράσης, καθώς οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι στις αρχές Ιουλίου!

Σύμφωνα με όσα λένε στην ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» θα υστερούν την επόμενη σεζόν σε έμψυχο υλικό έναντι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ενδεχομένως του ΠΑΟΚ, αλλά θα υπερτερούν σε φρεσκάδα. «Όταν οι άλλοι θα καταρρεύσουν, εμείς θα συνεχίζουμε ακάθεκτοι», λένε στην «Ένωση».

Η φρεσκάδα θα ʼναι ακόμα πιο ορατή εάν τελικά μείνει η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης εξαιτίας του μεγάλου οικονομικού ανοίγματος. Διότι υπάρχει και αυτή η προοπτική μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος.

Η θέση της ΕΠΟ, πάντως, είναι δύσκολη. Διότι ανάλογο ρουσφέτι έχει κάνει και στον ΠΑΟΚ, για τον οποίο υπολόγισε στον ισολογισμό τα έσοδα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι ομάδες, οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον από τον αποκλεισμό των δύο «δικέφαλων». Θα ʼχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν στον Παναθηναϊκό, αν χάσουν τη δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ.

Όπως θα ʼχει ενδιαφέρον και η στάση του Άρη στο θέμα της ΑΕΚ, αλλά και του ΠΑΟΚ. Αν και ο Λάμπρος Σκόρδας έχει άλλους πονοκεφάλους τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Λέτε να έχουμε και νέες προσφυγές στο CAS; Σίγουρα, πάντως, θα προκληθεί ένταση απʼ όσους έχασαν ήδη το τρένο ή θα κατέβουν απʼ αυτό κατά τη διάρκεια των πλέι οφ.

Υπάρχει, βέβαια, και ένα άλλο εύλογο ερώτημα: Πώς μεσολάβησε ο Τάκης Κανελλόπουλος για να διευθετήσει ένα πρόβλημα της ΑΕΚ όταν πέρσι κατηγορούσε την ΕΠΟ; Και για να διευκολύνω την απάντηση, να προσθέσω την παρενθετική ερώτηση: Μήπως έχουμε επανάληψη του 2004 όταν και τότε πήρε η «Ένωση» από το παράθυρο την άδεια συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εις βάρος του Ατρομήτου;

Στο αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο η ιστορία επαναλαμβάνεται! Με τις μεγάλες ομάδες να απολαμβάνουν τη στήριξη με… δεκανίκια τόσο από το κράτος όσο και από τους φορείς του αθλήματος!

Θυμάστε που σας έλεγα τις προάλλες για τη βόμβα που μπορεί να σκάσει στο βόλεϊ; Η έκρηξη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την οποία ετοιμάζονται να αφήσουν κάποια μεγάλα ονόματα του αθλήματος με προορισμό την Αθήνα.

Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει πλέον και άλλος… εκρηκτικός μηχανισμός. Αυτός θα εκραγεί στην Αθήνα, αλλά ο θόρυβος θα ακουστεί έως τον Πειραιά.

Κοινό ερώτημα και για τις δύο περιπτώσεις: Για ποιον έπαιξαν οι παίκτες στα πλέι οφ; Για τη νυν ομάδα τους ή για την επόμενη;

Ξέρω, σας άναψα το φιτίλι! Αλλά εκείνο που προέχει, ρε παιδιά, είναι η είδηση και η πληροφόρηση του κόσμου.

Βούιξε τις προάλλες η πιάτσα για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ. Αλλά, όπως λένε στη Θεσσαλονίκη, όλες οι διαρροές αποτελούν… εξυπηρέτηση στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ.

Οι δικαστικές περιπέτειες του Γκαγκάτση, σε συνδυασμό με το λάθος του να προαναγγείλει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, δημιούργησαν άλλα δεδομένα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου εγκλωβίστηκε, καθώς στον Πειραιά δυσφόρησαν πολλοί από τις δηλώσεις του, ενώ κατέστη ανέφικτη η συμπαράσταση στα δικαστικά ζητήματα.

Έτσι, ο Ζαγοράκης εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός για να δώσει χείρα βοηθείας στον κουμπάρο του. Διότι οι πηγές μου επιμένουν πως πρόκειται για επικοινωνιακά θέματα.

«Δεν γίνεται να δέχεται την αποχώρηση του μικρού Γκαγκάτση και έπειτα να συζητά τη συνεργασία με τον μεγάλο», λένε στη Θεσσαλονίκη. Κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν.

Ψάχνεται το τελευταίο διάστημα ο Φανούρης Βατσινάς. Όπως υποστηρίζουν όσοι τον ζουν από κοντά, ο πρόεδρος του ΟΦΗ θέλει να δείχνει καθημερινά ότι παραμένει στο τιμόνι των Κρητικών.

Το κάνει, μάλιστα, με τέτοιον τρόπο, ώστε οι μισοί υποπτεύονται ότι επιδιώκει να εξοργίσει τον κόσμο για να προκαλέσει ένταση και οι άλλοι μισοί πως ετοιμάζει ηρωική έξοδο. Η αλήθεια (ίσως να) βρίσκεται κάπου στη μέση.

Πιθανότατα, δηλαδή, ο Βατσινάς ωθεί τα πράγματα στα άκρα για να εξοργίσει όσους μπορούν να του δείξουν την πόρτα της εξόδου. Αλλά το ερώτημα που γεννάται είναι ποιοι μπορούν να το κάνουν αυτό…

Ένα άλλο σημείο τριβής στο Ηράκλειο θα αποτελέσει η περίπτωση του Σίμιτς. Αν όντως δοθεί στη Λάρισα με λιγότερα χρήματα από το ύψος της ρήτρας, τότε οι μικρομέτοχοι του ΟΦΗ και ενδεχομένως η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για ζημία της ανώνυμης εταιρείας.

Περιορίζεται το μπάτζετ στον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί στην Αργεντινή να γράφουν για πολλούς παίκτες, που εμφανίζονται έτοιμοι να μετακομίσουν στην Αρκαδία, αλλά είναι σαφές ότι οι μεγαλομέτοχοι του Αστέρα προγραμματίζουν στροφή στην ελληνική αγορά με νεαρούς και φθηνούς έλληνες παίκτες.


Σχολιάστε εδώ