ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Στο τοπικό αστυνομικό τμήμα πέρασαν την ημέρα του Πάσχα ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης και ο αντιδήμαρχός του Πολύδωρος Τσελέκας, όχι όμως για να ευχηθούν στους υπηρετούντες αστυνομικούς! Οδηγήθηκαν στο Τμήμα έπειτα από διένεξή τους με ιδιώτη που τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας επιχείρησε να τοποθετήσει ξύλινη κατασκευή στην κεντρική πλατεία του δήμου. Ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες ξήλωσαν την πλατφόρμα, ο ιδιώτης τους κατήγγειλε και αμφότεροι κατέληξαν στην Αστυνομία για να αλληλομηνυθούν… Εν τέλει, η περιπέτεια έλαβε τέλος, με τον δήμο, μετά από εισήγηση της πολεοδομίας, να αφαιρεί οριστικά, ως παράνομη, την κατασκευή μέσα στις επόμενες ημέρες. Ίσα ίσα που χάλασε το σούβλισμα του Σαράντη δηλαδή…

QQQ Άρωμα δημοτικών εκλογών και, όπως φαίνεται, το παρασκήνιο αρχίζει να παίρνει φωτιά. Στον Δήμο Χολαργού έφτασε στα αυτιά μας ότι άρχισε να «τρίζει» η καρέκλα του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ στον δήμο, Πάνου Δεμερτζή. Τρία στελέχη της ομάδας του έχουν αρχίσει να κάνουν… νερά, δεν ακολουθούν την πολιτική γραμμή που δίνει ο Δεμερτζής και αποβλέπουν στο χρίσμα… Πρόκειται για τη Βίκυ Νικάκη, για πολλούς ένα καλό όνομα για το μέλλον του Κινήματος στον Χολαργό, την κ. Δημητριάδου και τον κ. Αποσκίτη. Κυριακή κοντή γιορτή και θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις!

QQQ Έρμαιο αετονύχηδων έγινε πρόσφατα το δημαρχείο της Νέας Ερυθραίας, αφού διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν τη ραστώνη της περιόδου των γιορτών για να μπουν ακόμα και στο γραφείο της δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη! Στόχος των διαρρηκτών το γραφείο που εκδίδει τις άδειες των αλλοδαπών – για ποιον λόγο, ο καθένας μπορεί να το υποπτευθεί. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η διάρρηξη έχει σχέση με το κύκλωμα με τις πλαστές βεβαιώσεις που αποτελεί μάστιγα για πολλούς δήμους. Το γεγονός πάντως δεν είναι πρωτόγνωρο για το δημαρχείο της Νέας Ερυθραίας, που σημαίνει ότι δεν έχουν παρθεί τα μέτρα που πρέπει.

QQQ Μαντίλι κούνησαν στον Στάθη Κούπα, τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο Νέας Σμύρνης, δύο εκ των συμβούλων της δημοτικής του ομάδας. Ο Αν. Παγκάλης και ο Δ. Μπίσαλας πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκαν, αποδυναμώνοντας τον «εκλεκτό» της ΝΔ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Μάλλον ο κ. Κούπας πρέπει να αποχαιρετίσει το χρίσμα της Ρηγίλλης που ψάχνει πλέον διάδοχο…

QQQ Ερώτηση στο Κοινοβούλιο κατέθεσε πρόσφατα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα σχετικά με την απόπειρα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ να «σηκώσει» ένα νέο κατάστημα στο Χαλάνδρι (στο πρώην οικόπεδο της Γερμανικής Σχολής), σε περιοχή όμως που χαρακτηρίζεται ως ζώνη αμιγούς κατοικίας. Η υπόθεση απασχολεί τον δήμο και τους κατοίκους κοντά έναν χρόνο, αφού η επιχείρηση έχει μεν πάρει άδεια για την ίδρυση «μεικτού καταστήματος τροφίμων», αυτό που πάει όμως να ανεγερθεί μοιάζει περισσότερο με μεγαθήριο. Ο δήμος λέει ότι δεν μπορούσε να μη δώσει την άδεια, εφόσον τα χαρτιά που κατέθεσε η επιχείρηση ήταν σύννομα, προειδοποιεί ωστόσο ότι θα παρέμβει στην περίπτωση που παραβιαστούν οι όροι δόμησης. Τα συνεργεία πάντως έχουν βάλει ήδη μπροστά την ανέγερση του κτιρίου.


Σχολιάστε εδώ