Ξέθαψε το Λύκειο του Αριστοτέλους

Ο Αντώνης Σαμαράς με μια εντυπωσιακή κίνηση και τη χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ ύψους 4,5 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε την αξιοποίηση και ανάδειξη του Λυκείου του Αριστοτέλους. Έργου σημαντικού για την Αθήνα, την Ιστορία και τον πολιτισμό μας, τον ελληνικό τουρισμό και την Ελλάδα.

Λίγο πριν από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, και λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου της ΕΕ Μανουέλ Μπαρόζο, ο διεθνής Τύπος βρήκε καλή αφορμή και αφιέρωσε αρκετά πρωτοσέλιδα στη σπουδαία πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για την ανάδειξη του Λυκείου του Αριστοτέλους, ενός χώρου που συνδέεται με τη διδασκαλία του αρχαίου φιλοσόφου και τη λειτουργία της σχολής του, της λεγόμενης Περιπατητικής Σχολής της Αθήνας.

Όπως, άλλωστε, ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς: «Ο πολιτισμός δεν αφορά μόνον τις αρχαιότητες, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τα 36 στρέμματα αρχαιολογικού χώρου, συνδυάζουν τον αστικό με τον αρχαιολογικό χώρο και τη σύγχρονη Αθήνα με την αρχαία πόλη».

Για τον υπουργό Πολιτισμού, η φιλοσοφία του έργου αυτού εμπεριέχει τρεις διαστάσεις, οι οποίες, όπως τόνισε ο ίδιος, διαπνέονται από τη σημερινή πολιτική του υπουργείου: Οικονομία στη διαχείριση των πόρων, οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού, οικολογική διάσταση της πολιτιστικής πολιτικής.

Το έργο αυτό του Αντώνη Σαμαρά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέο κύμα τουριστικής ζήτησης αφού χιλιάδες πολίτες απ’ όλον τον κόσμο θα θελήσουν να επισκεφθούν τον νέο αρχαιολογικό χώρο, για να περιδιαβούν στα χνάρια που περπάτησε και δίδαξε ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες φιλοσόφους.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μεγάλος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, προσβάσιμος και ανοιχτός σε κάθε πολίτη, Έλληνα και ξένο.


Σχολιάστε εδώ