Νοθεύτηκαν τα πρακτικά για χάρη μεγαλοσυμφερόντων

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά κι άρχισε να διαφαίνεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου και όπως όλα δείχνουν πάει πολύ μακριά, ενώ τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τις αυθαίρετες «τροποποιήσεις» που επιχείρησε ο κ. Μαραγκάκης και όσοι βρίσκονται πίσω απʼ αυτόν, όχι μόνο άρχισαν να ανησυχούν και να μην το κρύβουν, αλλά και να πιέζουν…

Στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου πάρθηκε ομόφωνα η αρχική απόφαση μόνο από τη συμπολίτευση.

Την απόφαση αυτή ο κ. Μαραγκάκης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με έγγραφό του στις 2 Απριλίου, εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τροποποιεί (κατʼ άλλους ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ) σε πολύ… ενδιαφέροντα (για τα συμφέροντα…) σημεία! Συγκεκριμένα ο κύριος πρόεδρος του ΔΣ στο έγγραφο αυτό, που περιέχει 11 σημεία και το έστειλε στους δημοτικούς συμβούλους πριν από τη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου, βεβαιώνει ΨΕΥΔΩΣ, με… προσθήκες που βάζει τεχνηέντως στην απόφαση και οι οποίες ΠΟΤΕ δεν συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, ότι:

1. Δεν επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείου σε περιοχές γενικής κατοικίας (σημείο 11 στην επιστολή σας, κύριε Μαραγκάκη) παρά ΜΟΝΟ σε μία συγκεκριμένη περιοχή. (Και για ποιον αυτή η διάκριση; Έχει καμία σχέση με το κτήμα Τερζόπουλου και τον αγοραστή του, που είναι γνωστός μεγαλοκατασκευαστής;)

2. Μετατρέπεται η χρήση (κατά 25%) της κατοικίας σε γραφεία (σημείο 3), δηλαδή πετάει έξω την κατοικία… (Για ποιον λόγο και για ποιους μεγαλοσχήμονες; Έχει σχέση με γνωστό μεγαλοξενοδόχο της πλατείας Συντάγματος;)

3. Επιτρέπεται (σημείο 9) η αύξηση του συντελεστή σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία. (Και εδώ το ερώτημα, για ποιον λόγο και ποιους εξυπηρετεί αυτή η αύξηση του συντελεστή; Μήπως τον ίδιο μεγαλοξενοδόχο της πλατείας Συντάγματος και το ιδιωτικό νοσοκομείο «Μητέρα»;).

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ακόμη και η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, η κυρία Χαλιώτη, δεν άντεξε την πρόκληση και, προς τιμήν της, την επόμενη κιόλας μέρα στέλνει την… ανόθευτη (και πραγματική) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αριθ. πρωτ. 20202/3-4-09), όπου οι διαφορές είναι καραμπινάτες και αποδεικνύουν την παραποίηση (για να μην πούμε πλαστογράφηση) διά χειρός του προέδρου του Σώματος κ. Μαραγκάκη, όπως προκύπτει από μια σύγκριση με την επιστολή που έστειλε στις 2 Απριλίου στους δημοτικούς συμβούλους.

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι τους πήραν χαμπάρι και θα τους ξεφωνίσουν για την «ψευδή βεβαίωση» έγιναν μεγάλες συσκέψεις στις 6 και 7 Απριλίου στο γραφείο του δημάρχου με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες – ξενοδόχους, ιδιοκτήτες νοσοκομείων και εργολάβους. (Τα ονόματα τα έχουμε στα χέρια μας όλα και όποιος επιχειρήσει να μας διαψεύσει θα τα μάθει με… χαρτί και καλαμάρι…)

Στόχος των συσκέψεων αυτών ήταν να «σώσουν» ό,τι σώζεται και να προσπαθήσουν να μπλέξουν συμβούλους της μειοψηφίας στις παράνομες και σκανδαλώδεις αποφάσεις, ώστε να έχει το άλλοθι η δημοτική αρχή… Γιατί στη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου όλοι κατάλαβαν τι γίνεται… Ξανάφεραν βέβαια το θέμα στις 28 Απριλίου, αλλά πάλι δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν τη συναίνεση συμβούλων της μειοψηφίας. Και δεν πάρθηκε καμία απόφαση ούτε ψηφοφορία έγινε…

«Όμηρος» του Μαραγκάκη ο Πατούλης…

Στη συνεδρίαση πάντως τα αίματα άναψαν και πάλι στον απόηχο της δράσης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Αποκορύφωμα της έντασης η ατάκα του ανεξάρτητου συμβούλου Τάσου Γιαννακόπουλου (πρώην κορυφαίου στελέχους της διοίκησης Πατούλη που από καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν της δημοτικής αρχής) ότι ο δήμαρχος είναι «όμηρος του υπερδημάρχου κ. Μαραγκάκη»…

Κοινή ήταν η θέση της αντιπολίτευσης να αποσυρθεί οριστικά το θέμα των χρήσεων γης και να επανεξετασθεί από μηδενικής βάσεως, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή.

Όσο για τον κ. Μαραγκάκη, αρκέστηκε να ζητήσει για ακόμα μια φορά συγγνώμη από το σώμα για την «πειραγμένη» πρόταση για τις χρήσεις γης που έφερε σε προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, διαφοροποιημένη από αυτά που είχε αποφασίσει η πλειοψηφία, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω για παραποίηση της απόφασης της 24ης Φεβρουαρίου.

Άλλη απόφαση έστειλαν

στον περιφερειάρχη

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, έκαναν ένα βήμα παραπέρα. Προσπαθούν να μπλέξουν την Περιφέρεια με μια… τρίτη απόφαση, κάπως διαφορετική, η οποία όμως ΠΟΤΕ δεν ψηφίστηκε και αυτή από το δημοτικό συμβούλιο!

Ο περιφερειάρχης κ. Μανιάτης θα παραπλανηθεί;

Ανεξαρτήτως πάντως του τι θα κάνει ο περιφερειάρχης θα πρέπει να παρέμβουν ο Εισαγγελέας αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για την ομολογημένη πλέον ψευδή βεβαίωση, με την παραποίηση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου.


Σχολιάστε εδώ