μικρά αθλητικά

• Ρεσιτάλ έδωσε στη συχνότητα του «Nova Σπορ FM» ο Παύλος Γιαννακόπουλος, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν καθηλωμένος με λουμπάγκο στο κρεβάτι. Ήταν μια εφʼ όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία ο γνωστός παράγοντας πρόλαβε να τα «χώσει» στον Ανδρέα Βγενόπουλο για τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του, που μόνον καλό δεν κάνουν στον Παναθηναϊκό. Επίσης είχε μια καλή κουβέντα για την οικογένεια Βαρδινιαγιάννη και τις προσπάθειές της στο θέμα του γηπέδου, ενώ ζήτησε να αφήσουν επιτέλους ήσυχο και απερίσπαστο στο έργο του τον Τεν Κάτε, όπως κάνει ο ίδιος με τον Ομπράντοβιτς, τον επί δέκα ολόκληρα χρόνια κόουτς της ομάδας του μπάσκετ. Α, ο Παύλος μας θύμισε ότι σε λίγες μέρες συμπληρώνει 39 χρόνια δράσης και προσφοράς στα κοινά του συλλόγου του «τριφυλλιού» και συνεχίζει απτόητος. Να τα ʼκατοστίσεις πρόεδρε!

• Και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο, τα βλέμματα όλων μας στρέφονται αναγκαστικά στο «μίνι» πρωτάθλημα που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή. Για τα πλέι οφ ο λόγος, επιλογή που συνάντησε πολλούς και σφοδρούς επικριτές, ωστόσο δεν ίδρωσε το αυτί του Κ. Πηλαδάκη και των άλλων εταίρων της Σούπερ Λίγκας: «Ε, θα κουραστούν οι παίκτες λίγο παραπάνω, αλλά ο νέος θεσμός πρέπει να διεξαχθεί κανονικά», είπε ο πρόεδρος, που δεν απέκλεισε –μελλοντικά– τη συμμετοχή και του πρώτου της κανονικής περιόδου. Κουράγιο λοιπόν από τις 10 έως τις 31 Μαΐου για να μάθουμε την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος από τη 2η έως την 5η θέση.

• Ένας γνωστός και μάλλον επιτυχημένος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Πανιώνιο, ο Γερμανός Έβαλντ Λίνεν, παίρνει τη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση Κύπρου. Ο γεωργιανός τεχνικός και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, όλοι θυμόμαστε «τι έκανε» πέρυσι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το προσφυγικό κυπριακό συγκρότημα μπήκε πανάξια στους ομίλους και από λεπτομέρειες έχασε την είσοδο στους «16». Ο Τιμούρ είχε αποδώσει την αποτυχία αυτή στο οικονομικό σκάνδαλο, που συγκλόνισε τότε τον σύλλογο, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ομάδας και γιʼ αυτό είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από το νησί. Πληροφορίες τον φέρνουν πολύ κοντά σε συμφωνία με συγκρότημα της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα τις ερχόμενες μέρες.

• Στο στόχαστρο της Σούπερ Λίγκας εξακολουθούν να βρίσκονται οι καθηγητές διαιτησίας-τηλεκριτικοί, που σχολιάζουν επίμαχες φάσεις αγώνων πρωταθλήματος σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια. Μάλιστα η λίγκα απέτυχε να περάσει απαγόρευση στη σύμβαση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και τώρα μεταφέρει το «μπαλάκι» στη ΓΣ της ΕΠΟ τον Ιούνιο. Φανατικός θιασώτης της απαγόρευσης είναι και ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Πάτρικ Κομνηνός, που επιμένει πως η κριτική πρέπει να γίνεται άλλη ημέρα και όχι την Κυριακή το βράδυ που τα πνεύματα είναι ακόμα οξυμμένα. (Προτείνει Τρίτη, Τετάρτη, αλλά εσχάτως συμβιβάζεται και με τη Δευτέρα)… Οψόμεθα.

• Φιλικό αγώνα με τους παλαίμαχους του Νέου Ηρακλείου θα δώσουν οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο γήπεδο του Πράσινου Λόφου, στη μνήμη του Γρηγόρη Κωνσταντακόπουλου. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος πολλά από τα αστέρια του παρελθόντος, ακόμα και από την ιστορική ομάδα του Γουέμπλεϊ.

• Δεν έχει ελπίδες να βγει πρώτος στην Α΄ Αθηνών ο Ελπιδοφόρος Κηφισιάς. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος βλέπει την… πλάτη του Ηρακλείου που την τελευταία αγωνιστική τον έχει στην έδρα του. Και βέβαια από εκεί δεν μπορεί να φιλοδοξεί ότι θα φύγει με βαθμό. Το ωραίο πάντως με αυτές τις ομάδες είναι ότι πότε με τον τοπικισμό, πότε με τις ανατροπές στη βαθμολογία, έχουν δημιουργήσει κοινό που θα το ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.


Σχολιάστε εδώ