«Μίκρυνε και στένεψε ο κόσμος όλος…»

Μίκρυνε ο κόσμος όλος, στένεψε. Στένεψε πολύ. Οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες αυτού του κόσμου έφυγαν. Δεν υπάρχουν πια! Τώρα, μικροί, ασήμαντοι, κυνικοί, ανίκανοι, ηλίθιοι πολιτικοί ηγέτες διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου όλου. Τέτοιοι κάκιστοι ηγέτες ανέλαβαν τα ηνία των μεγάλων και των μικρών κρατών της Γης. Μικροί και ασήμαντοι ηγέτες, χωρίς όραμα, πυγμή, ψυχή, σκέψη, πνοή. Μικρόνοες και ολιγόνοες ηγέτες σήμερα, παντού, σε όλον τον κόσμο!
Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, όπως γίνεται συχνά στην Ιστορία αυτού του πλανήτη. Βρισκόμαστε, χωρίς αμφιβολία, σε περίοδο παρακμής σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις χώρες αυτού του σημερινού κόσμου. Είναι η εποχή μας μια μικρή και ασήμαντη εποχή, μια θλιβερή εποχή, μια εποχή πολέμων, μια εποχή αίματος, μια εποχή τρομοκρατίας (παντού) και εντάσεων, μια εποχή που θα γραφεί στις μαύρες δέλτους της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι μια από τις χειρότερες χρονικές περιόδους της Ιστορίας. Τα μάτια μας, πολλές φορές, κλαίνε. Ο ύπνος μας είναι βαρύς. Το χαμόγελο χάθηκε. Η κατήφεια επικρατεί. Γύρω μας δεν βλέπουμε πια χαρούμενα πρόσωπα, δεν συναντάμε ευτυχισμένους ανθρώπους, δεν ακούμε γλέντια και τραγούδια. Η καθημερινή ζωή έγινε πολύ δύσκολη λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που αυτοί δημιούργησαν.
Στένεψε ο κόσμος και μίκρυνε. Θάμπωσε πολύ. Κατρακυλάει ο κόσμος στην καταστροφή, στο βάραθρο, χωρίς επιστροφή. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης για να μπορέσει να κρατήσει και να συγκρατήσει τον κόσμο αυτόν από την καταστροφή που έρχεται, που πλησιάζει, που είναι αναπόφευκτη. Δυστυχώς!
Ελπίδα υπάρχει μόνον εάν εμείς οι ίδιοι, οι ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες, οι κοινωνικοί αγωνιστές, οι λαϊκοί ηγέτες, οι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι διανοούμενοι, μπορέσουμε να κρατήσουμε και να συγκρατήσουμε τον κόσμο από τον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει, να τον στηρίξουμε, να τον υποστηρίξουμε, να τον στεριώσουμε, να τον γλιτώσουμε από την καταστροφή αυτόν τον κόσμο που κινδυνεύει. Εμείς μόνον. Κανείς άλλος. Όλοι τους, οι πολιτικοί ηγέτες των μεγάλων και μικρών κρατών της Γης, είναι σήμερα μικροί, άβουλοι, μοιραίοι. Μη στηρίζεστε σε αυτούς. Είναι αποδεδειγμένο πια ότι αυτοί δεν μπορούν.
Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, οι ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες μπορούμε και μόνον εμείς. Άλλωστε, εμείς ενδιαφερόμαστε πια για τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, τις πατρίδες μας, για ολόκληρο τον πλανήτη της Γης. Εμείς και μόνον εμείς. Κανείς άλλος. Αυτοί οι ηγέτες της Γης ζουν στον δικό τους κόσμο. Είναι όλοι τους ανάξιοι, ασήμαντοι, μικροί, μικρόνοες και ολιγόνοες. Η κοινωνία των πολιτών τώρα πρέπει να δράσει! Σήμερα, όχι αύριο. Αύριο θα είναι πολύ αργά.
Απόστολος Δ. Ηλίας
Δικηγόρος Αθηνών, Εκπρόσωπος της Ένωσης
Δικηγόρων της Ελεύθερης Μαχόμενης Δικηγορίας


Σχολιάστε εδώ