Κυκλώματα «νονών» λυμαίνονται τα ταξί!

Τη διείσδυση «νονών» στον χώρο της λειτουργίας των ταξί, που λυμαίνονται τους οδηγούς και τους υποχρεώνουν να εργάζονται δίκην… πληβείων προκειμένου να διασφαλίζουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούν να τους καταβάλλουν, καταγγέλλει το Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής, με εξώδικη αναφορά του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Οικονομικών, τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, τα τελευταία χρόνια κάποιοι συγκεντρώνουν στις μάντρες τους ταξί δήθεν για να μεσολαβήσουν στην πώλησή τους. Στην ουσία όμως νοικιάζουν τα ταξί αυτά σε οδηγούς που έχουν ανάγκη να δουλέψουν προς 2.500 ευρώ μηνιαίως, εκ των οποίων τα μισά τα αποδίδουν στους ιδιοκτήτες! Δηλαδή οι διαμεσολαβητές «νονοί» εισπράττουν «αέρα» 1.250 ευρώ μηνιαίως από κάθε ταξί! Και βέβαια τα χρήματα αυτά είναι… μαύρα, γιατί εμφανίζονται στις αποδείξεις μόνο όσα δίδονται στους ιδιοκτήτες…

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, υπάρχουν γραφεία «νονών» που εκμεταλλεύονται κατ’ αυτόν τον παράνομο τρόπο 100 και πλέον ταξί, με αποτέλεσμα να έχουν καθαρό (αφορολόγητο) κέρδος 125.000 ευρώ μηνιαίως!

Σε όλο το παραπάνω κύκλωμα (που η έκτασή του ξεπερνά τα 30 γραφεία «δυναμικότητας» άνω των 50 ταξί) ο μεσίτης -ουσιαστικά εκμεταλλευτής της άδειας του ταξί- δεν φαίνεται πουθενά και η σχετική δραστηριότητα είναι και παραμένει αθέατη σε κάθε Αρχή (φορολογική, ασφαλιστική, διοικητική, δικαστική).

Το Σωματείο Οδηγών Ταξί καταλήγοντας τονίζει ότι πρέπει να κλείσουν όλα αυτά τα παρασιτικά γραφεία και να ενεργοποιηθεί διάταξη νόμου, η οποία θα προβλέπει πως άδειες ταξί που δεν χρησιμοποιούνται από τον ίδιο τους τον κάτοχο θα αφαιρούνται από τις Αρχές! Μόνο έτσι θα παραμείνουν οι πραγματικοί επαγγελματίες στον κλάδο.


Σχολιάστε εδώ