Κινητοποιήσεις στη Γενική για ασφαλιστικές εκκρεμότητες

Μπαράζ εκδηλώσεων – κινητοποιήσεων, που θα κλιμακώνονται όσο προχωράμε προς τις ευρωεκλογές, προετοιμάζουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Γενικής Τράπεζας, που επί μήνες μάχονται για το τα ασφαλιστικά τους ζητήματα και την καταβολή εφάπαξ και συντάξεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της τράπεζας Φίλ. Ταυρής (αντιπρόεδρος ΔΑΚΕ και στέλεχος ΓΣΕΕ) οργανώνει παρέμβαση εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας την Τρίτη (στη Μεσογείων) ενώ την Τετάρτη παράλληλα με την κήρυξη στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας και ύστερα από μία εβδομάδα ακριβώς έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Η διοργάνωση σειράς κινητοποιήσεων φαίνεται ότι εξαναγκάζουν τη διοίκηση της τράπεζας να προσεγγίσει τους υπαλλήλους και διαμηνύσει ότι επιθυμεί διαπραγματεύσεις για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Επισήμως όμως δεν έχει ζητήσει συνάντηση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οπότε και όλες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και πιέσεων θα πραγματοποιηθούν όπως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί.


Σχολιάστε εδώ