Καιρός να ξυπνήσουμε

Κύριε Διευθυντά,
Θα ήθελα να επανέλθω σε ένα θέμα που είχα θίξει σε προηγούμενη επιστολή μου, ότι αποτελεί μέγιστο σφάλμα να αποδέχεται η Ελλάδα ότι τα Σκόπια βρίσκονται σε μακεδονικό έδαφος, διότι αυτό αντίκειται πλήρως προς την ιστορική αλήθεια. Τα Σκόπια δεν βρίσκονται στο έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας, εκτός από ένα μικρό νότιο τμήμα τους (περιοχή Μοναστηρίου). Εκεί όπου είναι σήμερα τα Σκόπια, στην αρχαιότητα υπήρχαν βαρβαρικά κράτη, η Δαρδανία και η Παιονία.
Στους νεώτερους χρόνους βέβαια, η περιοχή αυτή ονομαζόταν Βαρντάρσκα, μέχρι που ο Τίτο κι ο Στάλιν τη μετονόμασαν σε «Μακεδονία» για τους επεκτατικούς σκοπούς τους.
Με το να δεχόμαστε ότι τα Σκόπια αποτελούν τμήμα του μακεδονικού εδάφους ουσιαστικά βοηθάμε τους Σκοπιανούς στην προώθηση των ανιστόρητων θέσεών τους. Είναι πολύ μεγάλο λάθος, που δυστυχώς το κάνουν πολλοί πολιτικοί και διπλωμάτες μας. Το ίδιο έγινε και στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ! Αυτό όμως είναι ανεπίτρεπτο. Ακόμη κι αν η Ελλάδα αποδεχθεί τον φοβερό συμβιβασμό (πολύ λανθασμένα, κατά τη γνώμη μου) να ονομαστούν τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», δεν πρέπει βέβαια να δέχεται ότι τα Σκόπια βρίσκονται στο έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας, διότι αυτό ιστορικά είναι ψευδέστατο! Η συμπεριφορά του Μπαράκ Ομπάμα ήταν πολύ απογοητευτική. Νομίζω ότι επιβάλλεται να θέσουμε υπόψη του, καθώς και της Χίλαρι Κλίντον, τις αμέτρητες αποδείξεις για την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και συγχρόνως να τους υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος Κλίντον αποκαλούσε τα Σκόπια «νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβία», στην ονομασία της οποίας η λέξη «Μακεδονία» δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται! Ο Μπιλ Κλίντον συγκεκριμένα είχε πει τα εξής:
«Χαιρετίζω την απόφαση της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος, υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της η λέξη ”Μακεδονία”».
Τελειώνοντας θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι Σκοπιανοί (που είναι μείγμα Σλάβων, Αλβανών, Βουλγάρων, Τσιγγάνων κ.ά.) ασκούν διεθνώς τρομερή προπαγάνδα για να επιβάλουν τα ασύστολα ψεύδη τους, ενώ εμείς αδρανούμε πλήρως! Δεν θα ξυπνήσουμε λοιπόν ποτέ;
Α. Βασιλειάδης


Σχολιάστε εδώ