Κάτω τα χέρια από την Ιωννίδειο!

Ουσιαστικά, λοιπόν, προωθεί την απαξίωση και τον μαρασμό του πιο ιστορικού σχολείου της πόλης για λόγους που κανένας δεν γνωρίζει, αφού μέχρι πέρσι στην Ιωννίδειο εισάγονταν από 120 έως 150 μαθητές! (σ.σ.: Πέρυσι είχαν εισαχθεί 120). Φέτος δηλαδή μειώνεται ο αριθμός τους κατά 90! Έτσι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το σχολείο θα αυτοκαταργηθεί γιατί ύστερα από πέντε χρόνια δεν θα μπορεί να λειτουργεί ολόκληρο συγκρότημα με 30 άτομα. Να σημειώσουμε ότι στην Ιωννίδειο ισχύει ο νόμος για τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία, δηλαδή γίνεται επιλογή μαθητών βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Η ενέργεια λοιπόν του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποσκοπεί στην κατάργηση του σχολείου ή στην έξοδό του από τα πρότυπα και τα πειραματικά, όπως είναι από τη στιγμή που ιδρύθηκε εδώ και έναν αιώνα, περίπου.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επείγον γιατί η Ιωννίδειος είναι σημείο αναφοράς για τον Πειραιά και έχει πανελλήνια φήμη, ενώ από αυτήν έχουν αποφοιτήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, της επιχειρηματικής και της πνευματικής ζωής της χώρας. Καθετί που γίνεται εναντίον της «πονάει» τους Πειραιώτες όπως θα τους ενοχλούσε αν γινόταν κάτι εναντίον του Δημοτικού Θεάτρου ή του «Προμηθέα». Και γι’ αυτό κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι νόημα έχει αυτή η απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Να σημειώσουμε δε, ότι η ενέργειά του είναι και εξαιρετικά περίεργη γιατί εκδόθηκε, μέσα στις γιορτές, ενώ είναι γνωστό ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην Ιωννίδειο και την επιλογή όσων θα φοιτήσουν σ’ αυτήν τη νέα χρονιά, λήγει στις 20 Μαΐου! Δηλαδή, υπάρχει περιθώριο μόλις δέκα ημερών για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη «διάσωση» του σχολείου! Γιατί στις 21 Μαΐου η σχολή θα πρέπει να ανακοινώσει τα ονόματα των εισαχθέντων για του χρόνου. Ποια ονόματα θα ανακοινώσει; Μόνον τριάντα;

Γι’ αυτό έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η πειραϊκή κοινωνία και ετοιμάζονται από αύριο ευρύτατες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του δήμου και της νομαρχίας με επικεφαλής τους Γ. Οικονομόπουλο και Γ. Τσιρίδη καθώς και τον πρόεδρο της Ιωννιδείου Τάκη Δέγλερη, επισκέφθηκαν τον διευθυντή και του ζήτησαν να πάρει πίσω την απόφαση. Σχετικό ψήφισμα δε, εξέδωσε και το δημοτικό συμβούλιο.


Σχολιάστε εδώ