Κάτι κινείται…

Με διάχυτη την καχυποψία για την πολιτική ζωή, που διανύει αναμφισβήτητα ταραχώδη περίοδο, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε κοινωνικό αδιέξοδο αν αναδεικνύουμε μόνο τα κακώς κείμενα και δεν κάνουμε αναφορές στο έργο και στις αποφάσεις στελεχών, αλλά και ανθρώπων γενικά, που συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου.
Άνθρωποι νέοι και ικανοί που πρεσβεύουν αυτήν την ελπίδα. Αναζητώντας παραδείγματα σκόνταψα στην περίπτωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό χτυπήθηκε αρκετά. Έκανε βέβαια κι αυτός κάποια λάθη, αλλά μακάρι αυτά τα λάθη να έκαναν και οι άλλοι πολιτικοί.
Νέος, μορφωμένος, ήρεμος, εργατικός και μεθοδικός λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών συνεχίζει να διαχωρίζει την πολιτική από την παραπολιτική, δίνει μια νέα ώθηση στον χώρο, συνεχίζοντας ακόμη περισσότερο από τα βήματα των προκατόχων του και αναδεικνύοντας την πτυχή της κοινωνικής του ευαισθησίας. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του περιλαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, ευεργετικές για το κοινωνικό σύνολο, όπως:
-Τη «μείωση» της τιμής των εισιτηρίων για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, το «πάγωμα» των κομίστρων των ΚΤΕΛ για τη φετινή χρονιά, τα νέα «τολμηρά» μέτρα για την αναβάθμιση του ρόλου και τη βελτίωση των υπηρεσιών των ταξί -παρά τις αντιδράσεις- την από κοινού πρωτοβουλία λήψης μέτρων (με τον δυναμικό υπουργό Τουρισμού Κώστα Μαρκόπουλο) για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα.
Επόμενος μεγάλος στόχος, οι βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ που αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης μετά την Ολυμπιακή και όπως μαθαίνω πήρε το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Σύντομα πρόκειται να εξαγγείλει τα μέτρα για την ανασυγκρότηση του πολύπαθου ελληνικού σιδηροδρόμου και τότε ίσως θα μπορέσουμε να πούμε πως κάτι κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Με το δεξί χέρι και εξ απορρήτων ουσιαστικά του Μπαράκ Ομπάμα, Ελληνοαμερικανό Αλέξη Γιαννούλια, είχε την ευκαιρία να τα πει επί μακρόν ο Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Εθνική Ανεξαρτησία, ως επίτιμος τελετάρχης. Από τις πλέον σημαντικές επαφές για τον Λαρισαίο υφυπουργό…

Το σχολείο του μέλλοντος
Μια εξαιρετική ιδέα ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλο κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα «σχολείο του μέλλοντος», όπως το ονόμασε, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τις επόμενες σχολικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν. Το σχολείο αυτό θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, κάτι που μέχρι σήμερα είχε παραμεληθεί, θα αξιοποιεί την παιδαγωγική της αρχιτεκτονικής, δίνοντας μια ιδιαίτερη αίσθηση Πολιτισμού, και θα λαμβάνει υπόψη τη δύσκολη σχολική καθημερινότητα των μαθητών.

• Η αγωνία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πάρει τέλος αυτόματα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της αυριανής ψηφοφορίας – υπό τον όρο ότι δεν θα έχει παραπεμφθεί ο κ. Παυλίδης. Κορυφαίοι παράγοντες της Ρηγίλλης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αντίδραση του πρώην υπουργού στην περίπτωση που δεν βρεθούν οι 151 ψήφοι για την παραπομπή του. «Αν βγει και πανηγυρίζει για την αθωότητά του, τότε το κόστος θα είναι μεγάλο για το κόμμα και θα μας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση», σημειώνουν, ενώ θεωρούν ότι… «ιδανικό τέλος» για όλη αυτήν την υπόθεση θα ήταν ο κ. Παυλίδης να παραιτηθεί, είτε παραπεμφθεί είτε όχι. «Θα απάλλασσε τη ΝΔ από έναν μεγάλο βραχνά». Πλην όμως στη Ρηγίλλης δεν τρέφουν τόσο μεγάλες προσδοκίες…

• Στην Ασφάλεια Αττικής αστυνομικός διευθυντής παραμένει για τρίτο χρόνο στο ίδιο πόστο. Λέγεται ότι είναι άνθρωπος του Αρχηγού και προέρχεται από τα χαϊδεμένα του παιδιά. Μήπως μια μετακίνηση του συγκεκριμένου αστυνομικού διευθυντή δεν θα έβλαπτε; Λέμε, μήπως;
Έτσι απλώς για να βουλώσουν τα στόματα συναδέλφων του.


Σχολιάστε εδώ