Θα γίνουν

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οργανώνουν συνέδριο με θέμα «Η ποίηση σήμερα», αφιερωμένο στη μνήμη του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη με αφορμή την παρέλευση είκοσι ετών από τον θάνατό του. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου, με τη συμμετοχή αρκετών εισηγητών.

Το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» διοργανώνει την Τετάρτη στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ ανοικτό διάλογο με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης». Ομιλητές θα είναι ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Κουβελάκης, ενώ θα συντονίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Σωτηρέλλης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει αύριο, στις 19.30, στο «Κάραβελ» στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Η Ευρώπη που θέλουμε», που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου».

Αύριο στις 20.00 στο αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος, ο Σπύρος Μερκούρης θα μιλήσει με θέμα: «Ιπποκράτης: Ο φιλόσοφος, ο επιστήμων ιατρός, ο άνθρωπος».

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη θα παρουσιάσει αύριο στις 20.00 στη Στοά Βιβλίου, το βιβλίο της Βικτώριας Αγγελοπούλου με τίτλο «Η κόκκινη βαλίτσα του έρωτα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο τέως υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο δημοσιογράφος Θ. Σκαμνάκης και ο ποιητής Αντ. Σκιαθάς.

Εκδήλωση με θέμα «Η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης, ως σύγχρονα προβλήματα υγείας» διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη στις 18.30 στον χώρο του πολιτιστικού πολυκέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος). Ομιλητές θα είναι ο Ιωαννίδης Ιωάννης παθολόγος-διαβητολόγος, υπεύθυνος Διαβητολογικού Ιατρείου του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου, ο Αλουμανής Κυριάκος ενδοκρινολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και η Τασσιοπούλου Δήμητρα επισκέπτρια υγείας Διαβητολογικού Ιατρείου του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου.
Από τις 18.00 και μέχρι το βράδυ στον χώρο της εκδήλωσης θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όσους το επιθυμούν και θα δίδονται ιατρικές συμβουλές όταν απαιτείται.


Σχολιάστε εδώ