Επίδομα απασχόλησης σε 50.000 εποχικούς απασχολούμενους

Για 50.000 εποχικά απασχολούμενους διατίθενται συνολικά 50 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πάει κατευθείαν στους ξενοδόχους και όπως διευκρινίζει η υπουργός Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στην πραγματικότητα πρόκειται για το επίδομα ανεργίας, που μετατρέπεται σε επίδομα απασχόλησης.

Όρος για την ιδιότυπη αυτή επιδότηση των ξενοδόχων είναι η κατάθεση στα γραφεία του ΟΑΕΔ της λίστας αυτών που προσέλαβαν μαζί με υπεύθυνη δήλωση και μετά θα πάρουν τα χρήματα. Δηλαδή, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν οι ξενοδόχοι και αυτοί συμπληρώνουν τον μισθό συν την ασφαλιστική κάλυψη.

Η κ. Πετραλιά αναφέρει ότι για τη διευθέτηση αυτή, μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκη, είχαν προϋπάρξει συναντήσεις και συζητήσεις τόσο με τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και με αυτούς των εργαζομένων, δεν ανακοίνωσε όμως τις θέσεις των τελευταίων.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον ο κ. Βερναδάκης να δημοσιοποιήσει με κάθε λεπτομέρεια πόσοι και ποιοι ξενοδόχοι επιδοτήθηκαν τον Απρίλιο, αφού προηγουμένως κατέθεσαν τις λίστες των εποχιακά απασχολουμένων, τους οποίους προσέλαβαν.


Σχολιάστε εδώ