εδώ Βρυξέλλες

«Η οδηγία περί παροχής υπηρεσιών θα παράσχει στους χρήστες προστασία σε περίπτωση ζημίας λόγω ανάλογης παραβίασης της ασφάλειας. Με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης θα ενημερώσει τον πάροχο της υπηρεσίας πληρωμής χωρίς περιττή καθυστέρηση μόλις αντιληφθεί μια μη εγκεκριμένη εκτέλεση πληρωμής και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο σε 13 μήνες μετά την ημερομηνία της χρέωσης, ο χρήστης θα έχει το δικαίωμα να λάβει αμέσως επιστροφή του δολίως χρεωθέντος ποσού. Οι παρέχοντες υπηρεσίες πληρωμών οφείλουν επίσης να αποκαταστήσουν τον χρεωμένο λογαριασμό στην κατάσταση που θα βρισκόταν αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η μη εγκεκριμένη εκτέλεση πληρωμής. Η οδηγία πρόκειται να μεταφερθεί στο Εθνικό Δίκαιο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2009», αναφέρει σε απάντησή τους προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη, η αρμόδια για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας επίτροπος Βιβιάν Ρέντινγκ.

«Η παιδική πορνεία, ο παιδικός “σεξουαλικός τουρισμός” και η παιδική πορνογραφία αποτελούν σοβαρές μορφές εγκλήματος σε βάρος των παιδιών, τα οποία έχουν το δικαίωμα να τύχουν ειδικής προστασίας και μέριμνας», ανέφερε σε απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Τα εγκλήματα αυτά προκαλούν μακροπρόθεσμες φυσικές, ψυχολογικές και κοινωνικές βλάβες στα θύματα. Όταν δε η κακοποίηση γίνεται στο εξωτερικό, όπως στην περίπτωση του παιδικού σεξουαλικού τουρισμού, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι η εφαρμογή ορισμένων εθνικών κανόνων, όσον αφορά τη δικαιοδοσία σε ποινικά θέματα, συχνά έχει ως αποτέλεσμα οι εγκληματίες της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης να απολαμβάνουν στην πράξη ατιμωρησία» συμπλήρωσε στην απάντησή της η Κομισιόν.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων ζήτησε από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γκλαβάκης, καθώς η επιδημία που ξεκίνησε από το Μεξικό και εξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία παραγωγών και καταναλωτών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο κ. Γκλαβάκης ζήτησε στοιχεία για τυχόν εισαγωγές χοιρινού κρέατος από το Μεξικό στην ΕΕ, αν υπάρχουν βιομηχανίες μεταποίησης που το χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη και αν η ΕΕ προτίθεται να πάρει μέτρα στήριξης για τους ευρωπαίους χοιροτρόφους.

Απέτυχε η προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης σχετικά με την αναθεώρηση της Οδηγίας για τον χρόνο εργασίας μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος της διαπραγματευτικής ομάδας του ΕΚ, στην οποία συμμετέχει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, ήταν η συμφωνία για εξασφάλιση ελάχιστων προδιαγραφών του χρόνου απασχόλησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την αρχή της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στις 17/3/2009, οι ευρωβουλευτές επέδειξαν σταθερή προσήλωση στην εντολή των συναδέλφων τους να υποστηρίξουν ως μείζον ζήτημα την κατάργηση του δικαιώματος εξαίρεσης από το υποχρεωτικό ωράριο των 48 ωρών, την οποία χρησιμοποιούν ήδη ορισμένα κράτη μέλη.


Σχολιάστε εδώ