Διαφάνεια, αξιοκρατία και βόλεμα

lΣτις 8/7/07 το «ΠΑΡΟΝ», με εκτεταμένο ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει ότι ο δικηγόρος Επαμ. Λεκκέας (συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης, εκπρόσωπος Αττικής στο Συνέδριο της ΝΔ κ.ά.) διορισμένος λόγω των βαθέων γνώσεών του στα οπλικά ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, εκτελούσε παράλληλα την αποστολή υπεράσπισης στον ανακριτή, αξιωματικού βουτηγμένου μέχρι τον λαιμό σε σκάνδαλα εξοπλισμών! (Όπου να ‘ναι θα φανεί και πάλι για τα TOR-M1).

lΚοντολογίς ο κ. Λεκκέας είχε υπογράψει σήμερα την παραπομπή φακέλου στον ανακριτή για τον «περί ου ο λόγος» και την επιούσα μετέβη στα δικαστήρια για να υποστηρίξει την αθωότητά του!

lΜετ’ ολίγον ο κ. Λεκκέας «απεσύρθη» και έλαβε άλλη περίοπτη θέση, ως κομματικός. Έπρεπε να αξιοποιηθεί αλλού.

lΑνασάναμε όταν τον αντικατέστησε ένας εξίσου ενημερωμένος στα εξοπλιστικά. Ο συνιδιοκτήτης φροντιστηρίου παρόδου της Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή, κ. Γανώσης. Οι άλλοι δύο συνέταιροί του (κ. Λινάκης και Καλύρης), για να μη διαμαρτύρονται, τοποθετήθηκαν στην κορυφή της ΕΑΒ (πρόεδρος) και στη Διεύθυνση Οικονομικών (ΓΔΟΣΥ) της ΓΔΑΕΕ, δηλαδή ο έχων τον κύριο λόγο στη διάθεση πιστώσεων για εξοπλισμούς.

lΓιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Με εξαιρετική ικανοποίηση και εθνική υπερηφάνεια πληροφορηθήκαμε ότι εσχάτως ο Ε. Λεκκέας τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στον Ιππόδρομο! Κανείς κομματικός δεν χάνεται…

Νορβηγικά… κόλπα (είπαν, ξείπαν) για μαχητικά

lΣτα τέλη του 2008, η Νορβηγία αποφάσισε να προμηθευτεί τα μαχητικά F-35, ισχυριζόμενη ότι είναι… φθηνότερα του Gripen της γειτονικής της Σουηδίας. Η απόφαση προκάλεσε διεθνή σάλο γιατί κάτι… μύριζε. Φθηνότερα της Gripen;

lΦαίνεται ότι δεν… έδεσε το γλυκό και εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας και λέει: «Θα ξαναδούμε το θέμα το… 2012 ή αργότερα!». «Πρέπει να διασαφηνισθεί το θέμα της τιμής…», πρόσθεσε.

lΣημειώνουμε ότι η προσφορά της Lockheed ήταν 59,1 εκατ. δολάρια το κομμάτι, τιμή εξαιρετικά χαμηλή και περίεργη.

Τα F-35 της Ολλανδίας

lΑνταγωνίζονται τα F-35 και το εξελιγμένο Gripen.

lΟ υφυπουργός Άμυνας ανακοίνωσε στην ολλανδική Βουλή ότι το κόστος του πρώτου F-35, που θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές, θα φτάσει τα 110 εκατ. ευρώ (!).

lΗ Βουλή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω, δεδομένου ότι η τελική τιμή του μαχητικού φαίνεται εξαιρετικά ασαφής.

lΠώς να μην απορεί κανείς όταν από τη μια μεριά το μαχητικό προτείνεται στη Νορβηγία με 59,9 εκατ. δολάρια και στην Ολλανδία με 110 εκατ. ευρώ; Τι συμβαίνει; Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια οι της Lockheed Martin;

Το ταξίδι του κ. Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ

lΤο μόνο που διέρρευσε μέχρι τώρα είναι μια στιχομυθία του με τον αμερικανό ομόλογό του κ. Γκέιτς.

– Μεϊμαράκης: Η στάση της Τουρκίας είναι εντελώς εχθρική. Συνεχώς παραβιάζει προκλητικά τον εναέριό μας χώρο.

– Γκέιτς: Μα σας βλέπω να αντιδράτε θετικά. Υποστηρίζετε με κάθε μέσο και ενθουσιασμό την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

lΚόκαλο ο δικός μας. Νεώτερα την άλλη εβδομάδα…

lΕν τω μεταξύ, πέντε έλληνες δημοσιογράφοι (περιοδικών) βρίσκονται ήδη σε διάφορες εγκαταστάσεις της Boeing στις ΗΠΑ για να «επεξεργαστούν» το μαχητικό F-18 Super Hornet, υποψήφιο για την ΠΑ. Κινητικότης…

O tempora, o mores

lΟ κ. Μεϊμαράκης επιστρέφει καυτές ερωτήσεις βουλευτών. «Δεν απαντώ σε ερωτήσεις που προέρχονται από σχόλια Τύπου» γράφει, προκαλώντας την έκπληξη και την απορία. Ο κ. υπουργός μεμιάς ισοπεδώνει Σύνταγμα, Κανονισμό Βουλής, δεοντολογία, ρόλο του Τύπου στη Δημοκρατία. Κάτι δεν πάει καλά κύριε Καραμανλή και κύριε Σιούφα.


Σχολιάστε εδώ