Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΝΤΕΡΜΠΙ προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις στην Αλβανία για τις εθνικές εκλογές οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 28 Ιουνίου. Έτσι μοιάζει ανεξήγητη η κίνηση του Κ. Καραμανλή να επισκεφθεί προεκλογικά τη γειτονική χώρα, να υπογράψει συμφωνίες, να εκφράσει την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της… στηρίζοντας κατʼ αυτόν τον τρόπο ανοιχτά τον νυν πρωθυπουργό Σ. Μπερίσα. Διπλωματικοί παράγοντες σημείωναν ότι η πρωτοβουλία αυτή περιέχει μεγάλο ρίσκο διότι αν στις εκλογές επικρατήσει η αντιπολίτευση υπό τον Έντι Ράμα, η επίσκεψη αυτή θα είναι ένα «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο χωρών. Πρόσφατα, πάντως, είχε πάει στα Τίρανα και ο Σ. Μπερλουσκόνι, ενώ είναι σαφής η επιθυμία κι άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία) για την επανεκλογή Μπερίσα. Αντιθέτως οι Αμερικανοί στηρίζουν τον κατά πολύ νεώτερό του Έντι Ράμα.

o «ΕΓΩ στη θέση του Παυλίδη δεν θα υπέβαλα την παραίτησή μου» δήλωσε με… στεντόρεια φωνή ο Αδάμ(αντας) Ρεγκούζας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον πρώην υπουργό. Λογικό, καθώς δεν είναι πολλοί εκείνοι μέσα στην κυβερνητική παράταξη που τολμούν να τον στηρίξουν δημοσίως. Ο κ. Ρεγκούζας τοποθετήθηκε και επί της ουσίας των ερευνών της Επιτροπής της Βουλής, λέγοντας ότι τυχόν παραπομπή του κ. Παυλίδη… θα ήταν υπερβολή! Κακεντρεχείς σύντροφοί του της Ν. Δημοκρατίας σχολίαζαν ότι ο κ. Ρεγκούζας έσπευσε να στηρίξει τον πρώην υπουργό από… συναδελφική αλληλεγγύη. Και υπενθύμιζαν ότι ήταν από τους πρώτους που «αποπέμφθηκαν» από τον Κ. Καραμανλή για τη σχέση του με θεσσαλονικιό καναλάρχη που πρόβαλλε 090 και τσόντες.

o ΜΙΑ… ψυχρολουσία περίμενε την Ντ. Μπακογιάννη, όταν την περασμένη Τετάρτη πήγε να παρουσιάσει το βιβλίο του Ν. Μέρτζου για το «Μακεδονικό». Ο συγγραφέας, αφού αρχικά την τίμησε και της έπλεξε το εγκώμιο, στη συνέχεια… πέρασε στην επίθεση! Άρχισε να καταγγέλλει την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης (και των προηγούμενων…) στο ζήτημα των Σκοπίων, αλλά και το… «κράτος των Αθηνών» που δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει Μακεδονία κ.λπ. Η υπουργός Εξωτερικών άκουγε σιωπηλή και αμήχανη, αλλά είναι βέβαιο ότι μέσα της θα… έβγαζε καπνούς. Από την… μπόρα δεν γλίτωσε και ο παριστάμενος υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας, τον οποίο ο κ. Μέρτζος επέκρινε γιατί δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης. Και να σκεφτείς ότι όλοι είχαν πάει στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για να τον τιμήσουν.

o ΥΠΑΡΧΟΥΝ πράγματα που λέγονται δημόσια, κι άλλα που λέγονται κατʼ ιδίαν… Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στοιχίζονται πίσω από την επίσημη γραμμή για «εκλογές εδώ και τώρα», στις ιδιωτικές τους συνομιλίες ωστόσο… ξορκίζουν αυτό το ενδεχόμενο. «Γιατί να πάρουμε τώρα εμείς στα χέρια μας αυτήν την καυτή πατάτα;» παρατηρούσε ο Ανδρ. Λοβέρδος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους. «Θα αφήσουμε τη ΝΔ να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, να πάρει και νέα μέτρα, να φορτωθεί το κόστος και μετά βλέπουμε…» πρόσθεσε. Υποθέτω ότι αυτή είναι η υπεύθυνη στάση ενός κόμματος που επιδιώκει σοβαρά να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Από το να παραλάβει καμένη γη, προτιμά να την πάρει… κατεστραμμένη!


Σχολιάστε εδώ