Διάδρομοι και Ψίθυροι

ΙΑΣΩ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Με «άλλο» μάτι πρέπει να παρακολουθούμε εφεξής τις κινήσεις των δύο μετοχών, καθώς πλέον -μετά τις τελευταίες αναθεωρήσεις των δεικτών στο ΧΑΑ- μετέχουν στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη.

Κάτι ανάλογο ισχύει εφεξής και για τους τίτλους των ΑΤΤΙ-ΚΑΤ και Interfish Ιχθυοκαλλιέργειες. Με τη διαφορά πως οι περί ων ο λόγος μετοχές τίθενται πλέον σε διαπραγματεύσεις στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Ακόμα ένα παράδοξο της αγοράς μας καταγράφηκε στην τελευταία -χρονικά- έκθεση ελληνικής χρηματιστηριακής για εισηγμένη μετοχή. Ο λόγος για τον τίτλο της J&P Άβαξ για τον οποίο η Euroxx Securities προχώρησε μεν σε οριακή μείωση της τιμής-στόχου (στα 5,4 από 5,5 ευρώ προηγουμένως), την ίδια ώρα όμως που διατηρούσε σύσταση «overweight» για τον τίτλο, χαρακτηρίζοντας την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας «ελκυστική λόγω της κυρίαρχης θέσης της στον κατασκευαστικό κλάδο».

Εθνική: Σημαδιακή η εβδομάδα που πέρασε για την τράπεζα. Κι αυτό γιατί μετά τις αλλεπάλληλες κινήσεις και την εντυπωσιακή κινητικότητα στη μετοχή, η Εθνική έγινε πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ όλων των εισηγμένων, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τον ΟΠΑΠ.

Εντονότατη η κίνηση, όλες τις προηγούμενες ημέρες, για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου. Πρώτοι όλων όμως από πλευράς διακύμανσης και κερδών ήταν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου (… πρωταθλήτρια ανόδου την Τετάρτη, με ημερήσια κέρδη άνω του 9,5%), της Αγροτικής, της MIG και της Εθνικής. Επομένως μη σας ξενίσει εάν στο άνοιγμα της εβδομάδας δείτε και μερικές ρευστοποιήσεις. Αν και οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς ΔΕΝ δίνουν πολλές τέτοιες πιθανότητες…

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τις μετοχές της Alpha Bank, της Πειραιώς και του ΤΤ. Ιδιαίτερα πάντως για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να σημειωθεί πως εδώ και εβδομάδες κάθε άλλο παρά «απαρατήρητη» περνάει η παρουσία του στο ταμπλό καθημερινά!

Κινητικότητα καταγράφηκε και στους τίτλους του Ελλάκτωρα, του Τιτάνα και του Ομίλου Βιοχάλκο. Ερώτημα το τι θα πράξουν προσεχώς τίτλοι που στο πάρτι δεν πολυπήραν μέρος (Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ).


Σχολιάστε εδώ