Το «κεφάλαιο» Κύρος Βασάρας και οι διάφοροι «φαντομάδες»

Με μια λιτή, σύντομη και ευγενική σε περιεχόμενο επιστολή του προς την ΕΠΟ, πριν από μερικά 24ωρα, ο άνθρωπος που απέσπασε τον σεβασμό και την αποδοχή των ηγετικών στελεχών της FIFA και της UEFA, ο αδέκαστος αυτός «δικαστής του δευτερολέπτου», που ξεχώριζε για τα πνευματικά, όσο και τα φυσικά του χαρίσματα, πήρε τη μεγάλη απόφαση: Είπε «αντίο» στον βουερό, αλλά γεμάτο εντάσεις, εμπειρίες και συγκινήσεις ποδοσφαιρικό χώρο. Ο Κύρος Βασάρας στην ολιγόλογη αυτή επικοινωνία του δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους πάντες για την εκτίμηση και τη στήριξη που του παρείχαν κι άφησε πίσω του όλες τις πικρές στιγμές των επιθέσεων που δέχτηκε από τον Τύπο για λάθη που διέπραξε, κάνοντας ιδιαίτερα θετική αναφορά στους δημοσιογράφους.
Θα χρειαζόταν μια ολόκληρη σελίδα για να περιγραφεί η σπουδαία διεθνής καριέρα του, εκεί όπου κέρδισε με την αξία του όλα όσα ονειρεύεται ένας άνθρωπος της διαιτησίας.
Ήταν η «σφυρίχτρα» που «ξελάσπωνε» επί χρόνια τους παράγοντες, που σήκωναν τα χέρια παραμονές των μεγάλων ντέρμπι. Ο Βασάρας κράτησε ψηλά το γόητρο και την αξιοπρέπεια του παρεξηγημένου χώρου. Και σε εποχές που βαλλόταν βάναυσα από αθλιότητες της «παράγκας». Δεν προσκύνησε μεγαλοπαράγοντες και αχυράνθρωπους του συστήματος. Ουδείς διανοήθηκε να του χρεώσει σκοπιμότητα ή μεροληψία.
Η εντιμότητά του ήταν δεδομένη και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να μιλήσει για ανάμειξή του σε «σικέ» ιστορίες. Όσον αφορά τα σενάρια περί επικείμενης εμπλοκής του στην προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), μάλλον δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Ο Κύρος έχει κατακτήσει ως διαιτητής την κορυφή και φαντάζει απίθανο προς το παρόν να αναλάβει τέτοιο φθοροποιό πόστο. Θα γκρεμίσει ό,τι έχτιζε επί 15 χρόνια. Μπορεί όμως να αξιοποιηθεί το τεράστιο όνομά του στις διεθνείς σχέσεις της Ομοσπονδίας. Φυσικά και αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο και τώρα που αποστρατεύεται. Προσωπικότητα που χρειάζεται η χώρα και το ταλαιπωρημένο από διάφορους «φαντομάδες» ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σχολιάστε εδώ