στα ενδότερα των ομάδων

= Έτρεχαν και δεν έφταναν στον Ολυμπιακό όταν έβγαλε την Τετάρτη του Πάσχα την ανακοίνωση για την καθυστέρηση στο τελικό ραντεβού με τον ατζέντη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Διότι κάποιοι θεωρούσαν ότι ο ισπανός μάνατζερ βρισκόταν ήδη στην Ελλάδα.
=Κυρίως, όμως, ο συναγερμός σήμανε από εκείνους που γνωρίζουν τον Σωκράτη Κόκκαλη. Κάποιοι, μάλιστα, έσπευσαν να συγκρίνουν τη συμπεριφορά του ηγέτη των «ερυθρολεύκων» στην υπόθεση του Βαλβέρδε με όσα συνέβησαν πριν από δύο χρόνια με τον Ριβάλντο.
=Είναι γεγονός, ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από τις ενέργειες του ισπανού τεχνικού, αλλά και του μάνατζέρ του. Αλλά από την άλλη πλευρά εκτιμά αρκετά από τα στοιχεία που «βγάζει» ο Βαλβέρδε στη δουλειά του.
=Το γεγονός ότι το ραντεβού πήγε μετά τον τελικό, όμως, μπορεί να δείχνει την πρόθεση του Κόκκαλη να πάρει την οριστική απόφασή του ανάλογα από το αποτέλεσμα του αγώνα. Θέλει το νταμπλ ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» και ενδεχόμενη απώλεια του Κυπέλλου θα μειώσει τις πιθανότητες παραμονής του Βαλβέρδε.
=Είναι και το πολυήμερο ρεπό που έδωσε ο Ισπανός στους παίκτες με συνέπεια τη χαλάρωση της ομάδας. Είναι ενδεικτικό ότι καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας πολλά στελέχη του Ολυμπιακού εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον τρόπο που προετοιμάζεται η ομάδα για τον τελικό.
=Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον Πειραιά, ο Κόκκαλης εκνευρίστηκε ιδιαίτερα από την τακτική που ακολούθησε ο Βαλβέρδε. Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι θα χρεώσει στον ισπανό τεχνικό ενδεχόμενη απώλεια του Κυπέλλου.
=Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν και όσοι αποτελούν τον στενό περίγυρο του Κόκκαλη. Πολλοί από τους οποίους δεν θέλουν τον Βαλβέρδε στον πάγκο και την επόμενη σεζόν.
=Άλλοι επειδή εκτιμούν ότι με το ίδιο μπάτζετ μπορεί να βρει καλύτερο προπονητή και κάποιοι άλλοι επειδή έμαθαν ότι ο Βαλβέρδε έθεσε και ζήτημα να υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό της ΠΑΕ που βρίσκεται κοντά στην ομάδα.
=Πάντως, ο Κόκκαλης έχει αρχίσει να προβληματίζεται και για την κάλυψη των κενών που δημιουργούν οι αποχωρήσεις έμπειρων ποδοσφαιριστών. Διότι έχει αντιληφθεί ότι όλες οι ομάδες ζητούν τον ουρανό με τα άστρα για να παραχωρήσουν έναν παίκτη τους στον Ολυμπιακό.
=Η περίπτωση του Κουτσιανικούλη είναι χαρακτηριστική. Στη συζήτηση που έγινε τον Ιανουάριο, οι Κρητικοί φέρονται να ζήτησαν περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.
=Από τον Πειραιά διαδίδουν ότι οι απαιτήσεις του Εργοτέλη αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα. Υποστηρίζουν ότι πλέον τους ζητούν 2 εκατ. ευρώ για τον νεαρό μεσοεπιθετικό.
=Εκτός από τον Βαλβέρδε, την τιμητική του έχει τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά και ο Ίλια Ίβιτς. Πολλοί είναι εκείνοι που χαίρονται για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο Ερυθρός Αστέρας.
=Αποδίδουν πολλά από τα προβλήματα των Σέρβων στην παρουσία του Ίβιτς στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Κι όπως λένε: «Τα ίδια θα παθαίναμε κι εμείς εάν δεν έπαιρνε ο πρόεδρος τη σωστή απόφαση».
=Ως βασικό επιχείρημα για τις ευθύνες του Ίλια χρησιμοποιούν το απίστευτο συμβόλαιο που υπέγραψε στους «ερυθρολεύκους» του Βελιγραδίου ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι. «Από βοηθός έφτασε να ζητάει 150.000 ευρώ αποζημίωση με το συμβόλαιο που του έκανε ο Ίβιτς», σχολίαζαν στον Πειραιά για τον άλλοτε συνεργάτη του Τροντ Σόλιντ.
=Μπορεί να σκάσει μεγάλη βόμβα στο Πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1. Σε μεταγραφική βόμβα αναφέρομαι, αλλά η έκρηξη θα έχει παράπλευρες απώλειες.
=Όπως μου σφύριξε κάποιος που ξέρει, αν κλείσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες, τότε μπορεί να αναβιώσουν οι εποχές που χώρισαν την Ελλάδα στη μέση για χάρη του Γιώργου Κούδα. Διότι εκτός από το ειδικό βάρος εκείνων που ενδέχεται να αλλάξουν φανέλα, θα κυκλοφορήσουν και διάφοροι ψίθυροι.
=Θα παρακολουθώ την υπόθεση και θα σας ενημερώσω. Αν και δεν χρειάζεται, διότι αν γίνει η έκρηξη ο θόρυβος θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα.
=Έχουν αρχίσει τα στοιχήματα στην Παιανία για τους παίκτες που θα προτείνει ο Ρότσα κι εκείνους που θα αγοράσει τελικά ο Παναθηναϊκός. Οι περισσότεροι ποντάρουν στην παράμετρο ότι από τις εισηγήσεις του σκάουτερ θα αποκτηθεί μόνον ένας ποδοσφαιριστής.
=Με μοναδική περίπτωση διαφοροποίησης, να προτείνει ο Ρότσα και κάποιον Βραζιλιάνο. «Από την Αργεντινή, πάντως, θα αποκτηθεί μόνον ένας παίκτης», επιμένουν όσοι γνωρίζουν.
=Πολλές γκρίνιες ακούγονται το τελευταίο διάστημα στον Ηρακλή. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κατηγορούν τη διοίκηση της ΠΑΕ για τη συμπεριφορά της απέναντι στον Μάρκες.
=Όπως υποστηρίζουν, κυρίως οι Έλληνες, ο Ισπανός έχει δώσει πολλές αφορμές, αλλά «τον χαϊδεύουν». Γι’ αυτό θεωρούν ότι «βρίσκει και τα κάνει, αφού δεν δείχνουν διάθεση να τον τιμωρήσουν».
=Η άνοδος της Δόξας Δράμας στη Β΄ Εθνική έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τον Πέτρο Θεοδωρίδη. Όπως, βέβαια, και η επιστροφή της Καβάλας στα «σαλόνια».
=Η περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ήταν ανέκαθεν ποδοσφαιρομάνα. Όλες οι μεγάλες ομάδες της Βορείου Ελλάδας αντλούσαν από εκεί, αρκετά ταλέντα.
=Με την παρουσία της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα της Θράκης απέκτησε σοβαρό πλεονέκτημα στις συγκεκριμένες περιοχές. Με την επιστροφή άλλων δύο παραδοσιακών δυνάμεων, γίνεται αντιληπτό ότι ο Πανσερραϊκός μειώνει αισθητά τις πιθανότητές του να βρει αξιόλογους παίκτες έξω από τον νομό Σερρών.
=Μην ξεχνάμε ότι η Δόξα στηρίχθηκε τα τελευταία χρόνια της στην Α΄ Εθνική σε παίκτες που προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Εκεί όπου θα στραφούν εκ νέου οι «μαυραετοί» και έτσι θα μειωθεί η «δεξαμενή» για τους άλλους ενδιαφερόμενους.
=Μπορεί να θέλει ο Παναθηναϊκός παίκτες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ; Κι, όμως, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εκτιμά ιδιαίτερα δύο ψηλούς που διαθέτει η ομάδα του Πειραιά.
=Πρόκειται, βέβαια, για Έλληνες. Ο λόγος για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τον Γιάννη Μπουρούση.
=Αν μπορούσε, ο σέρβος κόουτς του «τριφυλλιού» θα τους έπαιρνε και τους δύο στην ομάδα του. Με πρώτη επιλογή τον Μπουρούση, για τον οποίο φέρεται να έχει μετανιώσει που τον άφησε να χαθεί όταν έφυγε από την ΑΕΚ.


Σχολιάστε εδώ