Πατρινά και… άλλα

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται ή, αν θέλετε, όπως κάποιοι θέλουν να φαίνονται. Μιλάμε για την ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος». Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφημερίδα πέρασε πλέον στα χέρια των κ. Λάλα και Πανόπουλου. Με λίγα λόγια έφυγε οριστικά από τα χέρια της οικογένειας Δούκα. Η ίδια πηγή σημειώνει ότι το 52% του ποσοστού της καθημερινής «Πελοποννήσου» και το 51% της «Πελοποννήσου της Δευτέρας» είναι ήδη στα χέρια των Λάλα – Πανόπουλου.

Μάλιστα οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν εκχωρήσει στον κ. Σπύρο Δούκα την επικαρπία του 10% των μετοχών μέχρι το τέλος του 2009. Δηλαδή από την αρχή του νέου έτους οι κ. Λάλας και Πανόπουλος θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας της εφημερίδας. Η εξέλιξη αυτή έχει σημειολογικό χαρακτήρα πέραν του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Όπως μας επεσήμανε στενός φίλος του κ. Λάλα, ο γνωστός δημοσιογράφος-εκδότης έχει αρχίσει να καταστρώνει σχέδια για τη νέα περίοδο αφού, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, είναι βέβαιο ότι πρόκειται να στελεχωθεί η εφημερίδα με πρόσωπα εγνωσμένης αξίας, τα οποία και στο παρελθόν έχουν προσφέρει με επιτυχία τις υπηρεσίες τους.

Το «Four Seasons» χτύπησε και στην Πάτρα…
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο της Πάτρας η αιφνιδιαστική απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αβραμίδη από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Ο 53χρονος δημοσιογράφος, που ήταν αρχισυντάκτης, υπεύθυνος για τα ένθετα της εφημερίδας, εκλήθη την περασμένη Τετάρτη από τον εκδότη της εφημερίδας Σπύρο Δούκα και εκεί του ανακοινώθηκε η απόλυση με πρόσχημα μια λεζάντα που αφορούσε την παραμονή του Ευρ. Στυλιανίδη στο ξενοδοχείο «Four Seasons» και η οποία θεωρήθηκε ότι έθιγε τη σκληρή δεξιά γραμμή της εφημερίδας.
Η επίμαχη κειμενολεζάντα, κάτω από μια φωτογραφία του γνωστού ξενοδοχείου, είχε δημοσιευτεί στην προσωπική στήλη που διατηρούσε στην «Πελοπόννησο» ο Αβραμίδης. Η απόλυση του συντάκτη δεν βρίσκει σύμφωνους τους βασικούς μετόχους της εφημερίδας και το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη Δούκας – Λάλας.
Γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Πάτρα θεωρούν βέβαιο ότι ο Δ. Αβραμίδης είχε στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από κύκλους της τοπικής Δεξιάς που έψαχναν τρόπους να απομακρύνουν από την εφημερίδα τον δημοσιογράφο, ο οποίος -κι αυτό έχει τη σημασία του- είναι επίσης ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων και στενός συνεργάτης του δημάρχου Ανδρέα Φούρα.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών χαρακτηρίζει την απόλυση «άδικη, παράνομη και καταχρηστική» και προειδοποιεί για έναρξη κινητοποιήσεων.

Αλλαγές και αλλού
Όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε εξελίξεις και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ. Η ενίσχυση της «Γνώμης» είναι πλέον προφανής και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι πρωτοβουλίες του βετεράνου εκδότη Χρήστου Χριστόπουλου. Και αυτό με δεδομένα την επιχειρηματική αδυναμία της «Ημέρας» αλλά και τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο αλλαγών στην ιστορική «Πελοπόννησο».


Σχολιάστε εδώ