Μηνύματα Γιαννακόπουλων και Αγγελόπουλων για το FINAL 4

Να που έγινε και εξαγώγιμο προϊόν το μπάσκετ για προβολή της χώρας και προσέλκυση τουριστών. Αλλιώς πώς να εξηγήσουμε την ανάμειξη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης;

Ο Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε υπό την αιγίδα του τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι ηγεσίες των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εν όψει των αγώνων του Final Four του Βερολίνου. Αν αυτή η πρωτοβουλία χάλασε τη διάθεση του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού –και πρώην κόουτς– Γιάννη Ιωαννίδη, δεν το ξέρουμε. Σίγουρα δεν θα ενθουσιάστηκε για το «καπέλωμα», αλλά θα ένιωσε τις αναμνήσεις να τον κυριεύουν μέσα στο κλίμα της επερχόμενης ευρωπαϊκής γιορτής του μπάσκετ. Βέβαια ας κρατάμε «μικρό καλάθι» για τις γιορταστικές προβλέψεις, επειδή όλοι θυμόμαστε τι είχε συμβεί στο Τελ Αβιβ και στη Σαραγόσα πριν από μερικά χρόνια, όταν συναντήθηκαν οι «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού. Ξύλο αλύπητο, τραυματισμοί και συλλήψεις. Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία των δύο φίλαθλων οικογενειών, των Γιαννακόπουλων και των Αγγελόπουλων, αξίζει συγχαρητηρίων. Είναι μια από τις σπάνιες, αν όχι η μοναδική, περίπτωση που βρέθηκαν μαζί οι αιώνιοι αντίπαλοι. Απέδειξαν εμπράκτως όμως ότι ο αθλητισμός (μας) φέρνει πιο κοντά και ταυτόχρονα έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς τους οπαδούς τους, που θα ταξιδέψουν την Πρωτομαγιά στη γερμανική πρωτεύουσα.
Επικράτησε εξαιρετικό κλίμα στην εκδήλωση ανάμεσα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, παρουσία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και του επικεφαλής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου.
Υπήρξαν προειδοποιήσεις και παραινέσεις για αυτοσυγκράτηση, επειδή οι Γερμανοί αστυνομικοί «δεν αστειεύονται» και μάλιστα σε μια μέρα όπου θα υπάρχουν και οι έντονες κινητοποιήσεις οργανώσεων λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο φόβος εκτεταμένων επεισοδίων και φέτος είναι πολύ πιθανός στο κέντρο της πόλης.


Σχολιάστε εδώ